ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Θεσσαλονίκη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν τα έργα συντήρησης στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης

Υπογράφτηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σύμβαση για εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής στη νέα παραλία, οι οποίες αρχίζουν άμεσα.

Πρόκειται για ένα έργο, συνολικής διάρκειας εργασιών δύο ετών, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων, τα οποία έχουν προκύψει από φθορές, αλλά και από βανδαλισμούς, που σημειώθηκαν κατά καιρούς στη νέα παραλία, όπως και εργασίες για την αναβάθμιση του πρασίνου.
Επίσης, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων στη συγκεκριμένη σύμβαση, θα καλυφθούν και οι ανάγκες για περιοδική συντήρηση των πολυσύνθετων εγκαταστάσεων της νέας παραλίας.
Ακόμη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, προβλέπεται η συντήρηση των χώρων πρασίνου στους κήπους της νέας παραλίας, που αναπτύσσονται σε μια έκταση περίπου 62,5 στρεμμάτων.

Στόχος της υλοποίησης του έργου είναι να εξασφαλιστεί ένα υψηλό επίπεδο συντήρησης του πρασίνου, αλλά και να αναβαθμιστούν τα πάρκα, τόσο περιβαλλοντικά όσο και αισθητικά. Προς αυτήν την κατεύθυνση προγραμματίζονται εκατοντάδες νέες δενδροφυτεύσεις, αλλά και η τοποθέτηση χιλιάδων θάμνων και φυτών.
Παράλληλα, προβλέπονται η συντήρηση του δικτύου φωτισμού, η τοποθέτηση φωτιστικών που έχουν καταστραφεί και η αντικατάσταση λαμπτήρων.
Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει και εκτεταμένες παρεμβάσεις για την επισκευή σιντριβανιών, την αποκατάσταση λειτουργίας στα «επεισόδια νερού» κατά μήκος της παραλίας, τη ριζική ανακαίνιση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κ.ά..
Αναφορικά με το ξεκίνημα του συγκεκριμένου έργου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε πως: «Από την αρχή της θητείας μας είχαμε δεσμευτεί για μια μεγάλη εργολαβία συντήρησης της νέας παραλίας, και η δέσμευση αυτή γίνεται πράξη. Η νέα παραλία είναι το κόσμημα της πόλης μας, είναι ένας τόπος που προσελκύει και κατοίκους και επισκέπτες. Με αυτήν την εργολαβία (η οποία πέρασε από σαράντα κύματα, όχι με ευθύνη της διοίκησης, αλλά σήμερα, επιτέλους, έχουμε ανάδοχο) υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε η νέα παραλία να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα. Θα είμαστε εκεί, για να επιβλέπουμε και να πιέζουμε γι’ αυτόν τον σκοπό.».
Επίσης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, κ. Εφραίμ Κυριζίδης, τόνισε πως: «Ολοκληρώσαμε τη διαγωνιστική διαδικασία για τη συντήρηση της νέας παραλίας, μετά από πολύμηνες δικαστικές διαμάχες. Πρόκειται για μια μεγάλη εργολαβία, η οποία θα καλύψει όλες τις ανάγκες αυτού του κομματιού της Θεσσαλονίκης, που το απολαμβάνουν κάτοικοι και επισκέπτες, για τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που υπάρχει συγκεκριμένη εργολαβία για τη συντήρηση αυτού του στολιδιού της πόλης» και ακόμη διευκρίνισε πως: «Στο πλαίσιο της εργολαβίας θα αντιμετωπιστούν προβλήματα καθημερινότητας, όπως είναι ενδεικτικά κάποιες βλάβες στον φωτισμό, ενώ θα αποκατασταθούν και σημεία που δεν λειτούργησαν σχεδόν ποτέ, μεταξύ των οποίων τα σιντριβάνια στις εμβληματικές Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, αλλά και στην περιοχή του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτή η εργολαβία έρχεται να δώσει ζωή και σε αυτά τα κομμάτια, και να αλλάξει συνολικά την εικόνα της περιοχής.».