ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Επιστήμη/Τεχνολογία Παιδεία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βράβευση της πρωταθλήτριας ομάδας «UniREVsals» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη

Σε μια τιμητική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης βράβευσε μαθητές και μαθήτριες της ομάδας «UniREVsals», που κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής «FIRST TECH Challenge», το οποίο διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 9 με 10 Μαρτίου. Το θέμα που διαγωνίστηκε η «UniREVsals», αφορούσε στην Τεχνολογία και στην Τέχνη. Η ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρομποτικής, που θα γίνει στο Χιούστον του Τέξας, από 17 έως 20 Απριλίου 2024.

Στη βράβευση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης και η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Ανδριάνα Ζαρακέλη.
Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη αξία για τον Πειραιά, που ως δήμος υποστηρίζει την καινοτόμο τεχνολογία, καθώς είναι η πρώτη φορά που Ελληνική ομάδα θα συμμετάσχει σε αντίστοιχη παγκόσμια διοργάνωση.
Η ομάδα «UniREVsals» αποτελείται από εννέα μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου-Λυκείου, που προπονούνται στον Πειραιά, στο εργαστήρι ρομποτικής «mellonLAB», με προπονητές που και οι ίδιοι ήταν απόφοιτοι του εργαστηρίου αυτού, ενώ είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχει σε πρωτάθλημα «FIRST TECH Challenge», καθώς πέρυσι είχε λάβει μέρος στον αντίστοιχο διαγωνισμό στην Κύπρο.

Η ομάδα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ICCS του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και υποστηρίζεται από την ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ακόμη, επισημαίνεται πως στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής «FIRST TECH Challenge» συμμετείχαν 16 ομάδες από όλη την Ελλάδα και βασικός στόχος ήταν αφενός η ανάδειξη των ικανοτήτων των συμμετεχόντων πάνω στη ρομποτική έρευνα και αφετέρου η καλλιέργεια των πρώιμων επαγγελματικών δεξιοτήτων στον κόσμο της βιομηχανικής ρομποτικής.
Επίσης, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, σε σχετική δήλωσή του συνεχάρη τα παιδιά για τις σημαντικές διακρίσεις τους, τα οποία, όπως είπε, προπονούνται στον Πειραιά, στο εργαστήρι «mellonLAB», το οποίο κάνει εξαιρετική δουλειά, λέγοντας πως: «Δεν είναι μόνο οι επιτυχίες. Σημασία έχει ότι όλο και περισσότερα παιδιά ασχολούνται με τη ρομποτική, η οποία αποτελεί το παρόν και το μέλλον.» και ακόμη επισήμανε πως: «Γίνεται πολύ σημαντική δουλειά και στα σχολεία του Πειραιά, όπου οι μαθητές αξιοποιούν την εκπαιδευτική ρομποτική. Τα παιδιά είναι πολύ δραστήρια. Θα είμαστε κοντά τους και τα επόμενα χρόνια και θα υποστηρίζουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες.».

Επιπλέον, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Καρύδης, σε δήλωσή του επισήμανε πως: «Στηρίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της ομάδας «UniREVsals» και το εργαστήρι «mellonLAB». Τα παιδιά μάς δίνουν ιδέες για τη λειτουργία της πόλης και για σημαντικά θέματα, όπως είναι το περιβάλλον, τα θέματα κυκλικής οικονομίας και η αξιοποίηση όλων των σύγχρονων εργαλείων, για να μπορέσουμε να κάνουμε τις πόλεις μας πιο ανθρώπινες και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής.».
Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Ανδριάνα Ζαρακέλη, ανέφερε μεταξύ άλλων όπως: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, τα οποία μας έκαναν υπερήφανους με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής «FIRST TECH Challenge». Είναι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, που καθημερινά καταβάλλουν προσπάθειες για την πρόοδό τους στο σχολείο και αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους αποκτώντας αξιοζήλευτες δεξιότητες σε τομείς της τεχνολογίας. Μας εμπνέουν και θα συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε σε αυτό το όμορφο ταξίδι.».

Επίσης, η προπονήτρια της ομάδας, κ. Μελίνα Σταμέλου, δήλωσε πως: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε για τον διαγωνισμό είναι η ομάδα να κατασκευάσει, να σχεδιάσει και να προγραμματίσει ένα ρομπότ, το οποίο να μπορεί να κινείται στην πίστα. Το θέμα έχει να κάνει με την Τέχνη, το ματς είναι δυόμιση λεπτά και υπάρχουν τρεις διαφορετικοί περίοδοι.».
Ακόμη, από το εργαστήρι «mellonLAB», η κ. Χρυσούλα Κονιάκου, σε δήλωσή της, τόνισε πως: «Το «mellonLAB» είναι ένα εργαστήρι ρομποτικής, το οποίο τα τελευταία χρόνια λειτουργεί στον Πειραιά. Στόχος μας ήταν να βάλουμε στον χάρτη της εκπαιδευτικής ρομποτικής τον Πειραιά και με μεγάλη χαρά τα καταφέραμε. Ο Δήμος Πειραιά έχει σταθεί δίπλα στα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Η νίκη τους είναι σημαντική και ιστορική, διότι είναι η πρώτη χρονιά που διοργανώνεται το «FIRST TECH Challenge» στην Ελλάδα.».

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στα παιδιά αναμνηστικά δώρα, καθώς και μια μεγάλη Ελληνική σημαία και μια σημαία του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να ταξιδέψουν μαζί τους στο Χιούστον των Η.Π.Α..