ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Κεντρικός Τομέας Μουσική Πολιτισμός

Το συναρπαστικό και απαιτητικό ρεσιτάλ «Spectrum» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | Σάββατο 4 Μαρτίου

Ο βιρτουόζος των κρουστών κ. Δημήτρης Δεσύλλας συναντά τον κορυφαίο σολίστ του πιάνου κ. Βασίλη Βαρβαρέσο, σε μία μοναδική εμφάνιση στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με το ιδιαίτερα απαιτητικό ρεσιτάλ «Spectrum», που φέρνει την ερμηνεία κυριολεκτικά στα άκρα.

Το βράδυ του Σαββάτου 4 Μαρτίου 2022, ώρα 8:30, στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος», ο Έλληνας βιρτουόζος των κρουστών κ. Δημήτρης Δεσύλλας, μετά από τη θητεία του στο εξωτερικό ως κορυφαίος και σόλο τυμπανιστής της «MusicAeterna», επανέρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με το συναρπαστικό και απαιτητικό ρεσιτάλ «Spectrum». Μόνος στη σκηνή ή συμπράττοντας με τον κορυφαίο πιανίστα κ. Βασίλη Βαρβαρέσο, μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις από το φάσμα της μουσικής δημιουργίας του 20ού και του 21ου αιώνα, που αναδεικνύουν το ιδιαίτερο ηχόχρωμα των κρουστών, μέσα από συνθέσεις γεμάτες ρυθμικότητα και φαντασία.
Ανάμεσά τους, θα παρουσιαστεί το έργο για σόλο μαρίμπα «Reflections on the Nature of Water» («Σκέψεις πάνω στη φύση του νερού»), του βραβευμένου με Πούλιτζερ Τζέικομπ Ντράκμαν (1928-1996), το έργο «Psappha» («Ψάπφα»), για σόλο κρουστά του σπουδαίου Ιάννη Ξενάκη (1922-2001), αλλά και δύο σύγχρονες δημιουργίες σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα: τα έργα «Drum Dances» για «ντραμ σετ» και πιάνο, του ελληνικής καταγωγής Νεοζηλανδού συνθέτη κ. Γιάννη Ψαθά, και «Piazonore», για βιμπράφωνο και πιάνο, που έγραψε ο σολίστ των κρουστών και συνθέτης κ. Αλεξέι Γκερασσίμετς. Την ίδια βραδιά, το κοινό θα έχει ακόμη την ευκαιρία να ακούσει τρία χορικά του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (1685-1750) σε μεταγραφή για σόλο μαρίμπα του Δημήτρη Δεσύλλα, καθώς και τη σύνθεση για σόλο ταμπούρο «Prim» («Πρωταρχικό»), του Ισλανδού Áskell Másson.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Ο κ. Δημήτρης Δεσύλλας έκανε τα πρώτα μουσικά του βήματα στην Παλαιά Φιλαρμονική της γενέτειράς του Κέρκυρας. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί σε σπουδαίες αίθουσες σε όλον τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη και το Σικάγο έως το Λονδίνο, το Ελσίνκι και το Πεκίνο.
Έχει πραγματοποιήσει πλήθος ελληνικών, ευρωπαϊκών και παγκόσμιων εκτελέσεων.
Ανάμεσα στους κατά καιρούς συνεργάτες του συγκαταλέγονται εμβληματικές προσωπικότητες της Τέχνης, όπως: η Μάρθα Άργκεριχ, ο Ρόμπερτ Ουίλσον, ο Θεόδωρος Κουρεντζής, ο Γκάρυ Μπάρτον, ο Γιώργος Κουρουπός, ο Ιάννης Ξενάκης, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο Θεόδωρος Αντωνίου, ο Μάνος Χατζιδάκις κ.ά..
Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται τακτικά σε σημαντικά κέντρα συμφωνικής μουσικής (Αίθουσα της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, Κοντσέρτχαους και Μουζίκφεραϊν στη Βιέννη, KKL της Λουκέρνης, Αίθουσες Φιλαρμονικής Αγίας Πετρούπολης και Φιλαρμονικής του Παρισιού, Ωδείο της Μόσχας, Κονσέρτχεμπαου του Άμστερνταμ κ.ά.).
Επίσης, έχει λάβει μέρος σε ηχογραφήσεις και οπτικοακουστικές παραγωγές για την BIS, την EMI Classics, την αμερικανική BLUE NOTE, το MEZZO, τη Βαυαρική Ραδιοφωνία, την Ελβετική Ιταλόφωνη Ραδιοτηλεόραση, την Albany Records, την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και ορχηστρικά για τη Deutsche Grammophon, την Decca, τη Sony και το Arte.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, έχει παρουσιάσει διαλέξεις και «masterclasses», με θεματικές που εκτείνονται από τη ρυθμολογία, την τεχνική και αισθητική των κρουστών οργάνων έως τη διδασκαλία των έργων του Ιάννη Ξενάκη, τη Σονάτα για δυο πιάνα και κρουστά του Μπέλα Μπάρτοκ και την «Ιεροτελεστία της άνοιξης» του Ίγκορ Στραβίνσκι.
Είναι συνεργάτης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής από το 1992, όπως και της Ορχήστρας Δωματίου Μάλερ.
Το 2012, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τίμησε τον Δημήτρη Δεσύλλα, ζητώντας του να παράξει τον πρώτο ήχο, ύστερα από 2.500 χρόνια, στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου, ερμηνεύοντας το έργο για σόλο κρουστά «Ψάπφα», του Ιάννη Ξενάκη.
Ακόμη είναι δημιουργός και καλλιτεχνικός διευθυντής των συνόλων ΚΥΚΛΟΣ και ΤΥΠΑΝΑ, και έχει παρουσιάσει πολλά καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά προγράμματα με μεγάλη απήχηση σε κοινό και κριτικούς. Έχει τιμηθεί πολλές φορές για τη σολιστική και συνθετική του παρουσία. Είναι Καθηγητής και Έφορος της Σχολής Κρουστών του Ωδείου Αθηνών και Καθηγητής του Athens Conservatoire College of Music.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ

Το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών υποχρεώσεων του κ. Βασσίλη Βαρβαρέσου για τη φετινή και την επόμενη σεζόν είναι γεμάτο, καθώς ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ συμπράττει με τη Διεθνή Ορχήστρα της Γενεύης και τη Lucie Leguay, ερμηνεύοντας τα δύο κοντσέρτα για πιάνο του Φέλιξ Μέντελσον, αλλά και με τον Λεωνίδα Καβάκο, τον Τιμόθεο Γαβριηλίδη-Πέτριν, τον Ηλία Λιβιεράτο και τον Αλέξανδρο Σακαρέλλο σε σειρά συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Είναι επίσης προσκεκλημένος, μεταξύ άλλων, στο Φεστιβάλ Μπαρόκ της Μάλτας, καθώς και στα Φεστιβάλ: «Les Étoiles du Classique» του Παρισιού και «Πιάνου» Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, έχει προγραμματίσει εμφανίσεις στην Αίθουσα Κονσέρτχεμπαου του Άμστερνταμ, στο «Petit Palais» του Παρισιού, καθώς και στο Φεστιβάλ Πιάνου της Sainte-Ursanne στην Ελβετία. Τη φετινή σεζόν, παρουσιάζει το Τρίτο και το Δεύτερο κοντσέρτο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με και την Ορχήστρα της Βασιλείας, αντίστοιχα.
Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου «Up to 8» της Θεσσαλονίκης.
Γνήσια εκλεκτικιστής, γράφει μουσική για σειρά ταινιών, συμπεριλαμβανομένων και των νέων αφιερωμάτων στον Constantin Brâncuși και στην Julie Mehretu από την Checkerboard Film Foundation.
Έχει στο ενεργητικό του εννέα δισκογραφικές δουλειές με τις NAVIS Classics, BIS Records, Aparté Records και Mirare Records. Ο πρώτος του δίσκος, με τίτλο «V for Valse», έλαβε διθυραμβικές κριτικές, με την εφημερίδα «Le Figaro» να του δίνει πέντε αστέρια.
Ο Βασίλης Βαρβαρέσος, μετά τη βράβευσή του σε ηλικία 14 ετών στον Διεθνή Διαγωνισμό «Young Concert Artists» στη Νέα Υόρκη, πραγματοποίησε εμφανίσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες συμφωνικές αίθουσες των Η.Π.Α., όπως: το Zankel Hall στο Carnegie Hall, το Kennedy Center στην Ουάσινγκτον, το Avery Fisher Hall και το Alice Tully Hall στη Νέα Υόρκη. Επίσης, σπούδασε στη Σχολή Juilliard και στο CNSM του Παρισιού.