ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Πολιτισμός Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το Χαλάνδρι διεκδικεί Διεθνές Βραβείο Καλών Πρακτικών Διακυβέρνησης για την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Cultural HIDRANT» για την ανάδειξη του ρωμαϊκού Αδριάνειου Υδραγωγείου επιλέχτηκε ανάμεσα σε περισσότερα από 200 διεθνή παραδείγματα καλών πρακτικών διακυβέρνησης και συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των 20 υποψηφιοτήτων, που θα διεκδικήσουν ένα βραβείο στη διεθνή διοργάνωση «Creative Bureaucracy Festival», που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου στο Βερολίνου, όπου οι νικητές θα αναδειχθούν από τις ψήφους του κοινού σε όλον των κόσμο και θα βραβευτούν στην εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ.

Η σχετική ψηφοφορία ξεκίνησε ήδη από χθες, Πέμπτη 16 Μαρτίου, και θα διαρκέσει μία εβδομάδα, έως την Πέμπτη 23 Μαρτίου (ώρα 16:30), οπότε θα παρουσιαστούν τα τρία πιο δημοφιλή παραδείγματα στην έναρξη του Φεστιβάλ.
Ως εκ τούτου, ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί όλες και όλους να υποστηρίξουν την προσπάθεια με την ψήφο τους και να στείλουν το Χαλάνδρι με το «Cultural Hidrant» στην τριάδα των νικητών.
Για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Χαλανδρίου από καθέναν μας μπαίνουμε στον ακόλουθο σύνδεσμο και ψηφίζουμε: https://bit.ly/3JKrvea.
Στην ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία ανοίγει με τον παραπάνω σύνδεσμο, σημειώνουμε το email μας και επιλέγουμε: «Revitalizing a Heritage Site through the Lens of Environmental and Social Justice», που αντιστοιχεί στην υποψηφιότητα του Χαλανδριώτικου «Cultural Hidrant». Στη συνέχεια πατάμε την ένδειξη: «υποβολή», προκειμένου να κατοχυρωθεί η ψήφος μας για τον Δήμο Χαλανδρίου.

Επίσης, οφείλουμε να επισημάνουμε πως το «Cultural HIDRANT» συγκαταλέγεται και στους 10 φιναλίστ για βραβείο στην κατηγορία «Τοπική Ανάπτυξη των πανευρωπαϊκών βραβείων για την Καινοτομία στην Πολιτική».
Αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή των φιναλίστ έγινε από μία επιτροπή 1045 Ευρωπαίων ειδικών, μεταξύ 337 υποψηφιοτήτων από 26 χώρες.
Μιλώντας για τη σημαντική αυτή υποψηφιότητα του Δήμου Χαλανδρίου, ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης και υπεύθυνος του προγράμματος, κ. Κώστας Γερολυμάτος, ανέφερε πως: «Αν και οι «επιτυχίες» αυτές αποτελούν μία κάποια αναγνώριση για τις προσπάθειες και το έργο του «Cultural HIDRANT» του Δήμου μας και όλων των εταίρων, των εμπλεκόμενων φορέων πολιτών και των σχολικών κοινοτήτων του Χαλανδρίου, για εμάς το στοίχημα παραμένει η αναγνώριση της χρησιμότητας και αξίας του προγράμματος και των αποτελεσμάτων του από τους ίδιους τους/τις κατοίκους του Χαλανδρίου. Αυτό είναι το μόνο βραβείο, στο οποίο ολόκαρδα αποβλέπουμε και το οποίο προσπαθούμε καθημερινά να κερδίσουμε.».
Συνεπώς, όλες και όλοι ας στηρίξουμε άμεσα την υποψηφιότητα του Χαλανδρίου με την ψήφο μας.