ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτα του Εξωραϊστικού-Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωρού & Λάκκας Κόττου «Ο Άγιος Ελευθέριος» ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Σε μια όμορφη εορταστική ατμόσφαιρα, μέλη και φίλοι του Εξωραϊστικού-Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωρού και Λάκκας Κόττου «Ο Άγιος Ελευθέριος», με την τιμητική παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου τους, σε γνωστό κοσμικό κέντρο της πόλης του Αμαρουσίου.

Την πίτα ευλόγησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος και ο π. Σεραφείμ του Ιερού Ναού του Αγίου Ελευθέριου, ευχόμενοι υγεία, ειρήνη και αγάπη για όλες και όλους.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και έδωσε τις θερμές ευχές του στα μέλη και στους φίλους του συλλόγου για τη νέα χρονιά, υπογραμμίζοντας την αγαστή συνεργασία, που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πλευρών όλα τα προηγούμενα χρόνια, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Στο ίδιο πνεύμα συνεργασίας θα συνεχίσουμε και στη νέα Δημοτική θητεία, προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων και της γειτονιάς.».

Επίσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Νησιώτης, μαζί με τις ευχές του, συνεχάρη τους παριστάμενους για την ανταπόκρισή τους στις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις του συλλόγου, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου για τη στήριξη στο έργο τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και έδωσαν τις δικές τους ευχές: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Σμυρνής (Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου), Γιάννης Νικολαράκος, Νικόλαος Πέππας, Ρένα Χαλιώτη, Ελένη Λέκκα και Πέτρος Κόνιαρης, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ελένη Βλάχου-Σταματάκη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρίστος Αναστασόπουλος, Ευτυχία Παρασύρη, Αναστάσιος Γιαννακόπουλος, Σπύρος Μπόγδανος, Κατερίνα Ψάλτη, Δημήτρης Πολυχρονιάδης και Μαίρη Διακολιού.
Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κ. Μάχη Τσουκαλά, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, κ. Ρούλα Μπογδάνου, καθώς και άλλα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.