ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Αττική Ελληνική Οικονομία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Προς υλοποίηση κοινών δράσεων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις από Ε.Σ.Ε.Ε. και Περιφέρεια Αττικής

Τις δυνατότητες για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με την Περιφέρεια Αττικής εξέτασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Ε.Ε., που συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, με τη συζήτηση να εστιάζεται στην αξιοποίηση των κονδυλίων της νέας Προγραμματικής Περιόδου Ε.Σ.Π.Α. και των Περιφερειακών Προγραμμάτων, με κύριους άξονες την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των εμπορικών επιχειρήσεων και τη βέλτιστη εκμετάλλευση των τουριστικών ροών στην Αττική από τον εμπορικό κλάδο.

Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε., κ. Γιώργος Καρανίκας, ανέλυσε τον κομβικό ρόλο του ελληνικού εμπορίου στην Αττική και γενικότερα στην περιφερειακή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, και επισήμανε τις ευκαιρίες, αλλά και τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο περιβάλλον της ψηφιακής εποχής, καθώς είναι νωπά ακόμη τα πλήγματα στο επιχειρείν από τις διαδοχικές κρίσεις. Επίσης, σημείωσε πως το πεδίο συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής είναι ευρύ, με αμοιβαία οφέλη, και υπογράμμισε πως η Ε.Σ.Ε.Ε. έχει ήδη επεξεργαστεί ολοκληρωμένες προτάσεις για σημαντικές συνέργειες με την Περιφέρεια Αττικής στην κατεύθυνση επιτάχυνσης της ψηφιακής μετάβασης και της ενίσχυσης της βιωσιμότητας των εμπορικών επιχειρήσεων.
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε την πεποίθησή του πως η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί μία νέα αρχή συνεργασίας, που μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές. Παρέθεσε μία σειρά έργων και δράσεων, που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, είτε άμεσα, με κονδύλια που κατευθύνονται απευθείας σε επιχειρήσεις, είτε έμμεσα μέσα από το ευρύτατο πλαίσιο ενεργειών της Περιφέρειας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κα την ανάδειξη νέων περιοχών της Αττικής σε τουριστικούς προορισμούς.
Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης εστίασε στο πρόγραμμα προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ για τη στήριξη περίπου 10.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά την περίοδο της πανδημίας, και στο πρόγραμμα ύψους 8 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνοντας, μάλιστα, πως αφενός στο Ε.Σ.Π.Α. 2014–2020 η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων από την Περιφέρεια έφθασε στο 97%, αφετέρου ότι ο προϋπολογισμός της νέας Προγραμματικής Περιόδου για την Περιφέρεια Αττικής αυξήθηκε κατά 53%, στο 1,6 δις ευρώ.
Τέλος, οι κύριοι Καρανίκας και Πατούλης συμφώνησαν πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν νέες συναντήσεις των δύο φορέων σε τεχνοκρατικό–επιστημονικό επίπεδο, για να συζητηθούν λεπτομερώς και να δρομολογηθούν οι κοινές δράσεις Ε.Σ.Ε.Ε.–Περιφέρειας Αττικής.