ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Βιβλίο Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παρουσιάστηκε το βιβλίο: «Η πεταλούδα με το τσακισμένο φτερό» στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου

Στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου παρουσιάστηκε το νέο παραμύθι της κ. Βάσως Μαυρουδή, με τίτλο: «Η πεταλούδα με το τσακισμένο φτερό», σε μια συγκινητική εκδήλωση, που οργάνωσαν ο Δήμος Χαλανδρίου και οι εκδόσεις iWrite.

«Αποδοχή του διαφορετικού, αλληλεγγύη, σημαντικότητα της μοναδικότητας, φιλία μεταξύ ανόμοιων υπάρξεων…» είναι μερικά από τα μηνύματα που περνάει το παραμύθι, όπως τα συνόψισε η Δημοσιογράφος κ. Ελένη Τσερεζόλε, η οποία συντόνισε την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση.
Για το βιβλίο μίλησαν η συγγραφέας κ. Βάσω Μαυρουδή, ο σκηνοθέτης-συγγραφέας και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χαλανδρίου κ. Σέργιος Γκάκας, καθώς και η Κοινωνική Λειτουργός-Δημοτική Σύμβουλος Χαλανδρίου κ. Δήμητρα (Μιμή) Γκασούκα.

Η συγγραφέας του παρουσιαζόμενου παραμυθιού, κ. Βάσω Μαυρουδή, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Ήθελα να μιλήσω για την επίδραση του τυχαίου στη ζωή μας, για την αναπηρία, τη συμπερίληψη, την αλληλεγγύη, την αγάπη, το νοιάξιμο, καθώς και για τον θάνατο, που είναι το δεύτερο βασικό στοιχείο τής ζωής μας.».
Από την πλευρά της, η κ. Μιμή Γκασούκα εστίασε στο γεγονός πως το συγκεκριμένο παραμύθι μπορεί να διαβαστεί σε παιδιά από γονείς, αλλά και από παιδιά στους γονείς, και να αποτελέσει εργαλείο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς και θεραπευτές, και ακόμη εξήγησε πως: «Τα μηνύματα που περνάνε μέσα από το συγκεκριμένο παραμύθι είναι βαθιά φιλοσοφικά και ανυψώνουν το αίσθημα της αλληλεγγύης, της φιλίας και της αγάπης, αυτά που θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο για όλες και όλους μας. Μας φέρνει πιο κοντά σε αυτό που ήμασταν ως παιδιά, σε αυτό που πραγματικά είμαστε και θέλουμε να προσφέρουμε ξανά στα παιδιά μας, αλλά και στο εσωτερικό μας παιδί, που θέλει να ξαναθυμηθεί τις έννοιες της φιλίας, της αγάπης και της αλληλεγγύης για να μαλακώσει η ψυχή του.».

Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σέργιος Γκάκας, ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις που του δημιούργησε η ανάγνωση του βιβλίου, είπε μεταξύ άλλων πως: «Τελειώνοντας την ιστορία της πεταλούδας με το σπασμένο φτερό, έμεινα με τη γεύση -ή μάλλον με τη σιγουριά- ότι εμείς καθορίζουμε τις ζωές μας, όταν κατανοούμε τον κόσμο που ζούμε και προσφέρουμε με ανιδιοτέλεια, απλόχερα, σε όποιο πλάσμα έχει ανάγκη. Άλλωστε, όλες και όλοι είμαστε πεταλούδες με τσακισμένα φτερά. Νομίζω ότι τα βότανα που φτιάχνει η πεταλούδα Φρύνη για να θεραπεύει τις πιο απίθανες αρρώστιες, μπορούμε –αν θέλουμε– να τα ανακαλύψουμε κι εμείς και να τα παρασκευάσουμε και να τα προσφέρουμε γιατρεύοντας πληγές. Οι πληγές του κόσμου είναι πολλές και διαφορετικές, και χρειάζονται τα βότανα που θα εφεύρουμε εμείς και θα παράγονται από την επώνυμη εταιρεία που λέγεται «αλληλεγγύη και αγάπη χωρίς όρια και διακρίσεις». Μπορεί το βιβλίο να μιλάει για μια μαχήτρια της ζωής, μπορεί να καταλήγει στο πώς ένας θάνατος μπορεί να είναι άξιος και όμορφος. Οπωσδήποτε, όμως, μιλάει για την ευτυχία, που νοιώθεις όταν δίνεις και δίνεσαι. Για την αξία των πολύχρωμων πραγμάτων. Για την ανάγκη συνύπαρξης με το διαφορετικό: «Η μολόχα φυτρώνει δίπλα στην τσουκνίδα για να μας θεραπεύει από το τσίμπημά της.». Μιλάει και μας προτείνει να πάρουμε μέρος στη μεγάλη γιορτή του έρωτα και της αιώνιας άνοιξης.».

Η ιστορία του παραμυθιού γεννήθηκε, όπως είπε η κ. Βάσω Μαυρουδή, με αφορμή κάποια σημαντικά γεγονότα της ζωής της, όπως ο θάνατος τής βαφτιστήρας της Φρύνης Παπαδάτου στα 22 της χρόνια. Υπήρξε κόρη της αγαπημένης της φίλης κ. Κατερίνας Σαμαρά, η οποία έχει εικονογραφήσει το βιβλίο.
Η Εικαστικός και Ακαδημαϊκός, κ. Κατερίνα Σαμαρά, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση, δήλωσε ευγνώμων για το έργο της κ. Βάσως Μαρουδή, που, όπως είπε, την κάνει να πιστεύει ότι η κόρη της ζει και ταξιδεύει ανάμεσα στους ανθρώπους, έχοντας αφήσει το αχνάρι της στον κόσμο, μέσω του βιβλίου.
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως τα έργα της εικονογράφησης του βιβλίου θα εκτίθενται στο φουαγιέ του Κέντρου Νεότητας μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου. Η δε έκθεση είναι επισκέψιμη από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.