ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Κιλκίς ενισχύθηκε με 2,5 εκ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους

Ενισχυμένος με 2,5 εκ. ευρώ από χρηματοδοτήσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) ο Δήμος Κιλκίς, μετά από γόνιμες επαφές του Δημάρχου Κιλκίς, κ. Δημήτρη Κυριακίδη, με τις ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, καθώς και με τον Β΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής.

Έχοντας ως ατζέντα την προώθηση θεμάτων, που άπτονται της τοπικής ανάπτυξης, ο Δήμαρχος Κιλκίς, κ. Δημήτρης Κυριακίδης, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα και είχε σημαντικές επαφές με την ηγεσία των Υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης καθώς και με τον Β΄ Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Κιλκίς, κ. Δημήτρης Κυριακίδης, είχε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, υπόψη του οποίου έθεσε μια σειρά αιτημάτων αναφορικά με την αύξηση της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου για τις τρέχουσες ανάγκες των σχολικών μονάδων, την οικονομική ενίσχυση της Δ.Ε.Υ.Α. Κιλκίς, που έχει επιβαρυνθεί, όπως και το σύνολο των Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας, με δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος, την επαναφορά της ρύθμισης οφειλών προς τον Δήμο με διαγραφή των προσαυξήσεων, κατά το πρότυπο ανάλογης ρύθμισης, που ίσχυε πριν από το 2019.
Ζήτησε, ακόμη, την εξαίρεση της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.) από την απόφαση κατάργησης των Νομικών Προσώπων των Ο.Τ.Α. για λόγους συνέχισης της ευέλικτης λειτουργίας της εν λόγω Δημοτικής Επιχείρησης.
Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Σύμφωνα με τον νέο τρόπο υπολογισμού των Κ.Α.Π., ο Δήμος Κιλκίς θα επιχορηγείται ετησίως με επιπλέον 2,5 εκ. ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών απαιτήσεών του. Επίκειται δε άμεσα έκτακτη οικονομική επιχορήγηση από το Υπουργείο σε όλους τους Δήμους.», ενώ θετικός ήταν και στο αίτημα της επαναφοράς της ρύθμισης των οφειλών στους Ο.Τ.Α. και στις προσλήψεις ανταποδοτικού χαρακτήρα, τόνισε ακόμη πως: «Θα εξεταστεί η περίπτωση της διατήρησης της Κ.Δ.Ε.Κ. με το ισχύον καθεστώς.», ενώ για τις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας επισήμανε μεταξύ άλλων πως; «Μελετώνται προτάσεις αναδιάρθρωσής τους και πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα.».

Ακόμη, ο κ. Κυριακίδης συνομίλησε και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη για την πορεία των έργων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης¨, και στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Γιώργο Φλωρίδη, με τις τελευταίες εξελίξεις στο Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς να μονοπωλούν το ενδιαφέρον της συζήτησης των δύο ανδρών.

Μάλιστα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς να ανανεώσει για τρία επιπλέον χρόνια την απόφαση της κατά χρήσης παραχώρησης της δημοτικής έκτασης των δυόμισι στρεμμάτων στο ΤΑΧΔΙΚ για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς, δοθέντος ότι έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις στη διασφάλιση χώρων μετεγκατάστασης στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, έργο το οποίο είναι αλληλένδετο με την τύχη των Δικαστικών Μεγάρων Κιλκίς, Σερρών και Έδεσσας, καθώς θα κατασκευαστούν μέσω Σ.Δ.Ι.Τ..
Η διαδικασία ανάθεσης της ανακατασκευής των δικαστικών κτηρίων της Θεσσαλονίκης και της κατασκευής των τριών Δικαστικών Μεγάρων, όπως τονίστηκε, βρίσκεται στη δεύτερη φάση, στην οποία περιλαμβάνεται το στάδιο του ανταγωνιστικού διαλόγου, ενώ θα ακολουθήσει η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.

Επίσης, κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Κιλκίς επισκέφθηκε και τον Β΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτή Κιλκίς κ. Γιώργο Γεωργαντά, ο οποίος τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της, και είχαν μια πολύ χρήσιμη συζήτηση για την πρόοδο των δημοτικών έργων και τις προοπτικές που διανοίγονται ως προς την περαιτέρω ενίσχυση πολιτιστικών υποδομών στον Δήμο, με χορηγία της Βουλής, ενώ παρών στη συνάντηση αυτή ήταν και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού κ. Θεμιστοκλής Κοσμίδης.