ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία το 2ο Πασχαλινό Παζάρι για καλό σκοπό, με δημιουργίες μαθητών 22 σχολείων της Αιγιάλειας

Σε μια όμορφη πολύχρωμη γιορτή μετατράπηκε το 2ο Πασχαλινό Παζάρι για καλό σκοπό, που διοργανώθηκε στην Πλατεία Αγίας Λαύρας και στην οδό Ευθυμίου Γάτου, στο κέντρο του Αιγίου, όπου μαθήτριες και μαθητές από 22 σχολεία της Αιγιάλειας εξέθεσαν κατασκευές και δημιουργίες τους ενόψει του Πάσχα, με τα έσοδα να διατίθενται στο Ε.Κ.Α.Μ.Ε. Αιγίου και στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Τη γιορτή επισκέφθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή του για τα μαθήματα που έδωσαν τα παιδιά με αυτή τους την κίνηση. Συνεχάρη δε γονείς και εκπαιδευτικούς, που περνούν στα παιδιά τους τις υψηλές αξίες της αγάπης για τον Χριστό και τον συνάνθρωπο.
Επίσης, τα συγχαρητήριά του στα παιδιά εξέφρασε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημήτρης Ελευθεριώτης, τονίζοντας πως: «Η μαθητική κοινότητα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία έχουν δημιουργήσει ένα μέτωπο προόδου και εξέλιξης. Σήμερα, ζήσαμε ένα πανηγύρι αλληλεγγύης. Τέτοιες δράσεις καλλιεργούν αξίες και αρχές στη νεολαία, μέσα από τις συνεργασίες με τους θεσμούς.».
Ακόμη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Λεωνίδας Θεοφανόπουλος, και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Επαμεινώνδας Δούλος, εξέφρασαν τις ευχές τους για Καλό Πάσχα σε όλον τον κόσμο.
Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του παζαριού φιλοξενήθηκαν στην Πλατεία Αγίας Λαύρας μουσικά δρώμενα από μαθητικά μουσικά σύνολα και χορωδίες.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, δήλωσε σχετικά πως: «Τα παιδιά δεν σταματούν ποτέ να μας συγκινούν και να μας διδάσκουν ανιδιοτελή αγάπη, καλή προαίρεση και διάθεση να βοηθήσουν όποιον βρίσκεται σε ανάγκη. Ας μην ξεχνάμε ποτέ τα μαθήματα που μας μεταδίδουν και ας τα μιμηθούμε, όχι μόνο τις ημέρες του Πάσχα, αλλά όλη τη χρονιά, αγαπώντας και στηρίζοντας τον συνάνθρωπό μας με κάθε τρόπο.».