ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Ελλάδα Κεντρικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός της «25ης Μαρτίου 1821» στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας–Ν. Χαλκηδόνας

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της «25ης Μαρτίου 1821» στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιάννη Βούρου, ο οποίος εκφώνησε και τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας.

Της εντυπωσιακής παρέλασης προηγήθηκε η Επίσημη Δοξολογία, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας, χοροστατούντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεου Ηλιάκη, καθώς και του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιάννη Βούρου, Αντιδημάρχων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατόπιν πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της Πλατείας Κωνσταντινουπόλεως, της Νέας Φιλαδέλφειας, από τον Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Γιάννη Βούρο, τους εκπροσώπους του Περιφερειακού και του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Διοικητή του Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας, τους εκπροσώπους των Νομικών Προσώπων του Δήμου, των δημοτικών παρατάξεων, των τοπικών οργανώσεων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, από εκπροσώπους πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, καθώς και άλλων φορέων της περιοχής.
Αμέσως μετά η χορευτική ομάδα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς στη Λεωφόρο Δεκελείας, στο ύψος της Πλατείας Πατριάρχου,

και οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη μεγάλη μαθητική παρέλαση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά μήκος της Λεωφόρου Δεκελείας, με μαθητές και μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων να αποσπούν το θερμό χειροκρότημα των πολυπληθών θεατών, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ηλιόλουστη ημέρα, γιόρτασαν στους δρόμους της πόλης τη διπλή γιορτή της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.