ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Βόρειο Αιγαίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη Δημάρχου στο Δημαρχείο Γέρας και έλεγχος του έργου ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Άγιο Γρηγόριο έως διακλάδωση προς Τάρτι

Στη σύσκεψη αυτή, ο κ. Στρατής Τζιμής αναφέρθηκε στην πορεία των παρακάτω έργων, στα περισσότερα των οποίων εκτός της Τεχνικής Υπηρεσίας επέβλεπε και ο τοπικός Αντιδήμαρχος κ. Παράσχος Μανούσος:1) Ολοκληρώνεται εντός της εβδομάδας η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, στο νεότευκτο Κλειστό-Φουσκωτό Γήπεδο Μπάσκετ, στο Σκόπελο.2) Ολοκληρώθηκαν οι χωματουργικές εργασίες και γίνονται τεχνικά έργα και τσιμεντόστρωση στον δρόμο Τάρτι-Φαρά (Α΄ τμήμα) του όλου έργου: «Τσιμεντόστρωση (4.000 μ.)-Ασφαλτόστρωση (2.400 μ.) του δρόμου Φαρά-Τάρτι-Τσάφι-Λιγονάρι-Τσίλια», προϋπολογισμού 1.385.000 ευρώ.3) υπήρξε διαβεβαίωση πως οι εργασίες της αντικατάστασης της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου (700 τ.μ.) θα...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καταγγελία της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία» για σπατάλες της Δημοτικής Αρχής Ν. Ιωνίας

Με αναλυτική σκληρή ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Κανλή, καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή της κ. Δέσποινας Θωμαΐδου για αδικαιολόγητες σπατάλες των χρημάτων του Ιωνιώτικου λαού, καθώς και για «τακτικισμούς» προκειμένου να πετύχει τους όποιους σκοπούς της.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», η οποία συνοδεύεται από χαρακτηριστικό «βίντεο» και φωτογραφίες:

35.000€ για μελέτη παρόμοια με την παλιά της πεζογέφυρας Παναγούλη

Άλλο ένα «ΚΟΛΠΟ» της κ. Θωμαΐδου, που όχι μόνο καπηλεύεται έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, αλλά το ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΙ για να το εμφανίσει ως δικό της.

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,
το 2014, επί δημαρχίας του Ηρακλή Γκότση, είχε εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο η μελέτη (αρχιτεκτονική, στατική κ.λπ.) για την κατασκευή πεζογέφυρας στην οδό Αλέκου Παναγούλη δίπλα στην παλιά γέφυρα.
Το έργο εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε η κατασκευή του.
Κατά τις εκσκαφές, όπως συμβαίνει συχνά στα έργα, ανέκυψε πρόβλημα με αγωγούς της Ε.Υ.Δ.Α.Π. και με καλώδια της Δ.Ε.Η., που έπρεπε να διευθετηθεί. Κατά τη διάρκεια των εργασιών από Δ.Ε.Η. και Ε.Υ.Δ.Α.Π., και λόγω των καθυστερήσεων, ο εργολάβος ζήτησε τη διάλυση της σύμβασης και αποχώρησε.
Η νέα Δημοτική Αρχή της κ. Θωμαΐδου και η Περιφέρεια, αντί να προχωρήσουν στην εκ νέου δημοπράτηση, εγκατέλειψαν το έργο επί 3 και πλέον χρόνια.
Και εντελώς ξαφνικά, την Τρίτη 21/03/2023 και ώρα 13.00, φέρνουν στην Οικονομική Επιτροπή, όπου διαθέτουν την απόλυτη πλειοψηφία, την ΕΓΚΡΙΣΗ και ΠΑΡΑΛΑΒΗ νέας (υποτίθεται) μελέτης, και ΠΛΗΡΩΜΗ στο ίδιο γραφείο, που είχε συντάξει την πρώτη, με περισσότερα από 34.000 ευρώ.
Το πλέον προκλητικό: Την ίδια μέρα, 21/03/2023 στις 09.00 π.μ., στέλνουν πρόσκληση για τις 11.00 π.μ. στο Κ.Ε.Π., στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, χωρίς να καλέσουν ούτε καν όσους είχαν ασχοληθεί με το θέμα στο παρελθόν, όπως τους κ.κ. Τάκη Κωστάκη, Γιάννη Κολμανιώτη και Λίλιαν Αθυμαρίτου, οι οποίοι διετέλεσαν Αντιδήμαρχοι Τεχνικής Υπηρεσίας, τον πρώην Δήμαρχο κ. Ηρακλή Γκότση και τον πρώην Γ.Γ. του Δήμου κ. Κυριάκο Χαμαλίδη.

Με την παρούσα ανακοίνωσή μας καταγγέλλουμε τις ενέργειες της Δημάρχου (και ως υπεύθυνης της Τεχνικής Υπηρεσίας), του Αντιδημάρχου κ. Χατζησαββίδη (ως Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής) ως: ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ, ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ για τον δήμο.
Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους -μέλη της Οικονομικής Επιτροπής- να είναι προσεκτικοί και να διερευνήσουν τα παρακάτω πριν ψηφίσουν:
-Ποιες ακριβώς είναι οι αλλαγές μεταξύ της πρώτης μελέτης (πληρωμένης) και της δεύτερης (που θα ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΘΕΙ);
-Αυτές οι αλλαγές δικαιολογούν την εξ αρχής δαπάνη των 34.000 και πλέον ευρώ;
-Είναι απλή αντιγραφή της πρώτης, με κάποιες, ίσως, μικροαλλαγές, όπως ισχυρίζονται υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου;
-Υπάρχουν ευθύνες καταλογισμού, αν αποδειχθεί ότι αδικαιολόγητα έγινε διασπάθιση δημόσιου χρήματος;
-Γιατί η έγκριση της νέας μελέτης δεν έρχεται προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, όπως έγινε με την παλιά; Τι φοβάται η Δήμαρχος;
Ο κατήφορος της κ. Θωμαΐδου και των συν-εργατών της δεν έχει τέλος.
Το δικό της ΠΟΛΙΤΙΚΟ τέλος όμως ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ…
Αυτά προς το παρόν και οψόμεθα…

Ακολουθούν:
-«Video» από την Οικονομική Επιτροπή της Δευτέρας 21 Μαρτίου, όπου ο κ. Χρήστος Κανλής καταγγέλλει τις διαδικασίες. (Για να δείτε το σχετικό «βίντεο» πατήστε ΕΔΩ)
-Φωτογραφίες από την εν κρυπτώ «παρουσίαση» της Δημοτικής Αρχής στις 11:00 της Τρίτης 21/3, όπου η πρόσκληση προς τους δημοτικούς συμβούλους εστάλη ΜΟΛΙΣ δύο ώρες πριν.
Στην παρουσίαση η Δήμαρχος ήταν μόνη της με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και «ηθικό αυτουργό» της πολιτικής επιλογής να γίνει εν κρυπτώ η παρουσίαση και να πληρωθούν εκ νέου 35.000 ευρώ για μια μελέτη, που έχει εγκριθεί και δημοπρατηθεί στο παρελθόν.