ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Πειραιάς Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Φύτευση νέων δέντρων στον Πειραιά στο πλαίσιο Μνημονίου Συνεργασίας με τον Ακαδημαϊκό Κόμβο των Ηνωμένων Εθνών

Ο Δήμος Πειραιά και ο Ακαδημαϊκός Κόμβος των Ηνωμένων Εθνών για τον 7ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.-Ε.Κ.Π.Α.), προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, με κύριο στόχο την υλοποίηση συνεργειών περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Το Μνημόνιο υπεγράφη στο Δημαρχείο Πειραιά από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και τον Καθηγητή κ. Δημήτρη Μαυράκη, με την ιδιότητα του UNAI Hub SDG7.

Αναλυτικότερα, συμφωνήθηκε η άμεση διάθεση 150 δένδρων για την τρέχουσα φυτευτική περίοδο με χορηγία της «Hellenic Plants» σε χώρους που έχει ήδη επιλέξει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
Επιπλέον, θα διαθέτουν 1.000 δένδρα την περίοδο 2024-2025 και αλλά 1.000 την περίοδο 2025-2026, που θα φυτευτούν σε διάφορα σημεία στην πόλη, τα οποία επιχορηγούνται από το Πράσινο Ταμείο.
Στην υπογραφή του Μνημονίου παρόντες ήταν και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος-Κλιματικής Αλλαγής και Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς κ. Νικήτας Γκόλφης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Επίσης, προβλέπονται περιβαλλοντικές συνέργειες, όπως η υλοποίηση προγραμμάτων δενδροφυτεύσεων, η ενθάρρυνση συμμετοχής τοπικών φορέων και νεανικών ομάδων στην φύτευση δένδρων σε δημοτικούς χώρους, η υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων, η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας σε θέματα όπως η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της ενεργειακής φτώχειας κ.ά..
Ακόμη, στο πλαίσιο του Μνημονίου, ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει πλέον στη Διεθνή Πρωτοβουλία Φύτευσης Δένδρων «75 U.N.-75 Trees UNAI SDG7» και στη Διεθνή Κοινότητα (UNAI SDG7-Community) της Πρωτοβουλίας.
Μάλιστα, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, σε σχετική δήλωσή του τόνισε πως: «Χαίρομαι ιδιαίτερα, που ξεκινάει μια σημαντική συνεργασία για τον Δήμο Πειραιά, με επίκεντρο την ανάπτυξη του πρασίνου στην πόλη μας και συγκεκριμένα με την υλοποίηση ενός μεγάλου προγράμματος δενδροφυτεύσεων τα επόμενα χρόνια. Είναι ένας κρίσιμος τομέας για εμάς, καθώς ο Πειραιάς είναι από τις πόλεις με το λιγότερο πράσινο ανά τετραγωνικό, εξαιτίας της πυκνής δόμησης και της έλλειψης ελεύθερων οικοπέδων. Η αρχή της συνεργασίας μας γίνεται με τη φύτευση νέων δένδρων στον Πειραιά, ενώ θα ακολουθήσουν συνέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος, τομείς με τους οποίους ασχολείται επιστημονικά το Κ.Ε.Π.Α.. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μαυράκη για την εποικοδομητική μας συνεργασία, η οποία είμαι βέβαιος πως θα είναι επ’ ωφελεία της πόλης μας.».
Επίσης, ο Διευθυντής του Κ.Ε.Π.Α., Καθηγητής και Ακαδημαϊκός Κόμβος του Ο.Η.Ε. για τον 7ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Μαυράκης, σημείωσε πως: «Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά και του Ακαδημαϊκού Κόμβου του Ο.Η.Ε. για τον 7ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών του Δήμου για υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος δενδροφυτεύσεων, μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας και, τέλος, συμμετοχής στις παγκόσμιες προσπάθειες προώθησης των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε..».