ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενίσχυση του εξοπλισμού καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου με 7 οχήματα και 2 αρπάγες

Σε ενίσχυση του εξοπλισμού της με νέα οχήματα-μηχανήματα προχώρησε η Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Χαλανδρίου, αποκτώντας επτά οχήματα και δύο αρπάγες, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Καθαριότητας.

Η νέα επένδυση του Δήμου Χαλανδρίου, ύψους 534.800 ευρώ, έγινε με ίδιους πόρους και περιλαμβάνει τα παρακάτω οχήματα–μηχανήματα:
► Κλειστό βαν-κινητό συνεργείο για επισκευές και μεταφορά ανταλλακτικών εκτός αμαξοστασίου.
► Δύο ανοιχτά βαν, μικτού φορτίου 3,5 t, με ανατροπή, για τη μεταφορά πάσης φύσης υλικών και εξοπλισμού.
► Δύο μικρές κιβωτάμαξες, για τη μεταφορά ογκωδών αντικειμένων και απορριμμάτων, καθώς και κλαδεμάτων, με ταυτόχρονη δυνατότητα αποκομιδής κάδων.
► Δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης ECOCAR με αυτονομία >80km για τη διενέργεια αυτοψιών και ελέγχων.
► Δύο αρπάγες με γερανό, για την αποκομιδή κλαδιών και κλαδεμάτων.

Παραλαμβάνοντας τον νέο εξοπλισμό, ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Χαλανδρίου, κ. Κώστας Γερολυμάτος, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Στο άμεσο μέλλον η Υπηρεσία Καθαριότητας θα ενισχυθεί και με νέο εξοπλισμό. Μέσα στο καλοκαίρι, ο Δήμος θα προμηθευτεί τέσσερα ακόμα απορριμματοφόρα, δύο διαξονικές αρπάγες, ένα καλαθοφόρο όχημα για εργασίες μέχρι του ύψους των 13 μ., έναν φορτωτή τύπου «jcb» και μια υδροφόρα 6m³, για τη διανομή του νερού από το Αδριάνειο Υδραγωγείο.».
Επίσης, οφείλουμε να επισημάνουμε πως παρά τα χαμηλά δημοτικά τέλη των τελευταίων επτά ετών (1,25 ευρώ/τ.μ.), οι παρεχόμενες Υπηρεσίες Καθαριότητας στον Δήμο Χαλανδρίου έχουν αναβαθμιστεί, με επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ σε εξοπλισμό, αλλά και σε προσωπικό.
Αρκεί να αναφέρουμε πως μόνο μέσα στο 2022 το δίκτυο μπλε και πρασίνων κάδων ενισχύθηκε με 810 νέους κάδους, ενώ σε όλη την πόλη τοποθετούνται σταδιακά περισσότεροι από 1.500 καφέ κάδοι, εκ των οποίων οι 500 αγοράστηκαν με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», ενώ από το 2015 έχουν εγκατασταθεί στην πόλη συνολικά 3.455 πράσινοι κάδοι, 955 μπλε, 900 κίτρινοι (για την ξεχωριστή διαλογή του χαρτιού) και τέσσερα υπόγεια συστήματα συμπίεσης.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα, ο στόλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας έχει ανανεωθεί σημαντικά, με συνολικά δώδεκα απορριμματοφόρα (τρία μηχανήματα έργου, δύο φορτηγά, τρία σάρωθρα, ένα καδοπλυντήριο, δύο υδροφόρα οχήματα και ένα σάρωθρο πεζού χειριστή, για την οδοκαθάριση στο κέντρο του Χαλανδρίου, σε χώρους πεζοδρόμων και πλατειών.).