ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενίσχυση του εξοπλισμού καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου με 7 οχήματα και 2 αρπάγες

Σε ενίσχυση του εξοπλισμού της με νέα οχήματα-μηχανήματα προχώρησε η Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Χαλανδρίου, αποκτώντας επτά οχήματα και δύο αρπάγες, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Καθαριότητας.

Η νέα επένδυση του Δήμου Χαλανδρίου, ύψους 534.800 ευρώ, έγινε με ίδιους πόρους και περιλαμβάνει τα παρακάτω οχήματα–μηχανήματα:
► Κλειστό βαν-κινητό συνεργείο για επισκευές και μεταφορά ανταλλακτικών εκτός αμαξοστασίου.
► Δύο ανοιχτά βαν, μικτού φορτίου 3,5 t, με ανατροπή, για τη μεταφορά πάσης φύσης υλικών και εξοπλισμού.
► Δύο μικρές κιβωτάμαξες, για τη μεταφορά ογκωδών αντικειμένων και απορριμμάτων, καθώς και κλαδεμάτων, με ταυτόχρονη δυνατότητα αποκομιδής κάδων.
► Δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης ECOCAR με αυτονομία >80km για τη διενέργεια αυτοψιών και ελέγχων.
► Δύο αρπάγες με γερανό, για την αποκομιδή κλαδιών και κλαδεμάτων.

Παραλαμβάνοντας τον νέο εξοπλισμό, ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Χαλανδρίου, κ. Κώστας Γερολυμάτος, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Στο άμεσο μέλλον η Υπηρεσία Καθαριότητας θα ενισχυθεί και με νέο εξοπλισμό. Μέσα στο καλοκαίρι, ο Δήμος θα προμηθευτεί τέσσερα ακόμα απορριμματοφόρα, δύο διαξονικές αρπάγες, ένα καλαθοφόρο όχημα για εργασίες μέχρι του ύψους των 13 μ., έναν φορτωτή τύπου «jcb» και μια υδροφόρα 6m³, για τη διανομή του νερού από το Αδριάνειο Υδραγωγείο.».
Επίσης, οφείλουμε να επισημάνουμε πως παρά τα χαμηλά δημοτικά τέλη των τελευταίων επτά ετών (1,25 ευρώ/τ.μ.), οι παρεχόμενες Υπηρεσίες Καθαριότητας στον Δήμο Χαλανδρίου έχουν αναβαθμιστεί, με επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ σε εξοπλισμό, αλλά και σε προσωπικό.
Αρκεί να αναφέρουμε πως μόνο μέσα στο 2022 το δίκτυο μπλε και πρασίνων κάδων ενισχύθηκε με 810 νέους κάδους, ενώ σε όλη την πόλη τοποθετούνται σταδιακά περισσότεροι από 1.500 καφέ κάδοι, εκ των οποίων οι 500 αγοράστηκαν με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», ενώ από το 2015 έχουν εγκατασταθεί στην πόλη συνολικά 3.455 πράσινοι κάδοι, 955 μπλε, 900 κίτρινοι (για την ξεχωριστή διαλογή του χαρτιού) και τέσσερα υπόγεια συστήματα συμπίεσης.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα, ο στόλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας έχει ανανεωθεί σημαντικά, με συνολικά δώδεκα απορριμματοφόρα (τρία μηχανήματα έργου, δύο φορτηγά, τρία σάρωθρα, ένα καδοπλυντήριο, δύο υδροφόρα οχήματα και ένα σάρωθρο πεζού χειριστή, για την οδοκαθάριση στο κέντρο του Χαλανδρίου, σε χώρους πεζοδρόμων και πλατειών.).