ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημερωτική συνάντηση του Δήμου Χαλκιδέων με εμπόρους και επαγγελματίες για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Χαλκίδας

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα, συμμετείχε σε ενημερωτική συνάντηση σχετικά με την εξέλιξη του έργου: «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου-Open Mall», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, με φορείς, εμπόρους και επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στις οδούς, που περιλαμβάνει το έργο.

Κατά τη σχετική συνάντηση, η Δήμαρχος, μαζί με τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας και μηχανικούς του Δήμου Χαλκιδέων, αναφέρθηκαν στην αναβάθμιση της οδού Περικλέους Σταύρου, που ήδη εκτελείται, καθώς και στον χρονικό σχεδιασμό συνέχισης του έργου στις υπόλοιπες οδούς, με επόμενη την οδό Γαζέπη, όπου θα προηγηθούν οι εργασίες εγκατάστασης φυσικού αερίου.
Όπως ανέφερε αρχικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα: «Τα έργα, που υλοποιούνται στο κέντρο της πόλης, φέρνουν δυσκολίες, γι’ αυτό ζητούμε την ανοχή και την υπομονή σας, και σας θέλουμε αρωγούς στον στόχο μας, για μια καινούρια, διαφορετική και φιλική Χαλκίδα. Είναι έργα σύνθετα, λόγω και των δικτύων κοινής ωφέλειας, και γίνονται πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες εταιρείες, ώστε να υλοποιούνται συντονισμένα τα καινούρια δίκτυα και στη συνέχεια να εκτελείται το έργο αναβάθμισης της οδού, προς αποφυγή μελλοντικών εκσκαφών.».

Συνεχίζοντας, η κ. Βάκα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου το γνωρίζετε όλοι καλά, καθώς είναι έργο που ξεκίνησε ως ιδέα του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, σε συνεργασία με τον Δήμο. Καταφέραμε σε αυτή τη δημοτική θητεία να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και πραγματοποιούμε ένα μεγάλο έργο, το οποίο, σε συνδυασμό με τη ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, που εκτελείται, την ανάπλαση της Λεωφόρου Βενιζέλου, που θα ξεκινήσει σύντομα, και την πεζοδρόμηση του τρίτου τμήματος της οδού Αβάντων, που θα γίνει μετά, θα δημιουργήσουν ένα ανανεωμένο ευρύτερο εμπορικό κέντρο, φιλικό σε πολίτες και επισκέπτες, και θα τονώσουν την τοπική οικονομία, ιδιαιτέρως τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο.».

Ακολούθως, τον λόγο πήραν η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων κ. Δάφνη Παπανέστη και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας κ. Θανάσης Καμαριώτης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στον κύριο άξονα του έργου, στις εργασίες που θα εκτελεστούν στο οδόστρωμα και στα πεζοδρόμια των συγκεκριμένων οδών, καθώς και στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών, και απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.
Επίσης, στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (Δ.Ε.Δ.Α.), οι οποίοι αναφέρθηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου, που κατασκευάζονται στις συγκεκριμένες οδούς, για τους οποίους θα ενημερώσουν τους αρμόδιους φορείς και τους επαγγελματίες, για να κάνουν αίτηση για νέες συνδέσεις, όσοι επιθυμούν στην παρούσα φάση, και να αποφευχθούν μελλοντικές τομές.

Ακόμη, στη συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Εύβοιας, του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας και του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Εύβοιας «Ο Ξένιος Ζευς», καθώς και επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνεται στο έργο.