ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βιβλίο Βόρειος Τομέας Επιστήμη/Τεχνολογία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση του Ν.Π.Δ.Δ «Δημήτριος Βικέλας» για τη σύγχρονη βιογενετική και τις εφαρμογές της

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα κ. Λίνας Σόρογκα, με τίτλο: «Το εργαστήρι του δόκτορα Μάγιερλαντ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πλέθρον, το Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας», διοργάνωσε μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με θέμα: «Τεχνητή νοημοσύνη, βιογενετική και οι εφαρμογές της – Πρόοδος ή αυτοκαταστροφή», η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο Αίθουσα Πολιτιστικού «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος», του Δήμου Κηφισιάς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» κ. Νίνα-Ασπασία Βλάχου να καλωσορίζει τους παρευρισκόμενους, και αμέσως μετά ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Γιώργος Θωμάκος απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Ο χώρος αυτός αποτελεί μια φωτεινή πνευματική εστία, με παρουσιάσεις σημαντικών βιβλίων. Η κ. Σόρογκα είναι ένα άξιο και ενεργό μέλος για πολλά χρόνια στον Δήμο μας, και είμαι μαγεμένος και από το πρώτο της έργο, τη συλλογή διηγημάτων με τίτλο: «Το Μαυσωλείο παιχνιδιών», το οποίο είναι ένα βιβλίο, κατά τη γνώμη μου, άφθαστης τέχνης.».

Ακολούθησε ένα χορευτικό δρώμενο, με τίτλο: «Άνθρωπος, τεχνολογία και φύση, μία απόπειρα αναστοχασμού καλλιτεχνικής προσέγγισης», το οποίο παρουσίασε ο διακεκριμένος χορογράφος «performer» κ. Dimitri Dwave, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε το βιβλίο της κ. Λίνας Σόρογκα από τον Καθηγητή Φιλοσοφίας του Ε.Κ.Π.Α. κ. Γεώργιο Αραμπατζή, τον Πειραματικό Ανοσολόγο του «Medical University of Vienna» κ. Κωνσταντίνο Μεγγρέλη, τη δημοσιογράφο-συγγραφέα κ. Σόνια Ζαχαράτου, η οποία ανέλυσε το βιβλίο από τη λογοτεχνική του πλευρά, διαπιστώνοντας μεταξύ άλλων πως: «Η κ. Σόρογκα έσπασε τα όρια της μυθοπλασίας στην ελληνική πεζογραφία, ταιριάζοντας «γάντι» τη λογοτεχνία με τα πειράματα στο ανθρώπινο D.N.A..».
Επίσης, η εισήγηση του πρωτοπρεσβύτερου ομότιμου καθηγητή Ε.Κ.Π.Α. και Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Ομίλου «Υγεία», Δημήτρη Λινού, ο οποίος λόγω εκτάκτου επαγγελματικού κωλύματος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, με τίτλο: «Βιογενετική και Εκκλησία», διαβάστηκε από την ποιήτρια, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και συνεργάτιδα του Ιδρύματος «Τάκης Σινόπουλος –Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης» κ. Λιάνα Σακελλίου, η οποία στη συνέχεια ανάγνωσε αποσπάσματα από το βιβλίο της κ. Σόρογκα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συγγραφέα κ. Λίνα Σόρογκα, η οποία, αφού ευχαρίστησε όλες και όλους για την αθρόα προσέλευσή τους, μίλησε για το βιβλίο της, το οποίο εντάσσεται σε ένα νέο είδος στην ελληνική λογοτεχνία, αυτός της «ιατρικής μυθοπλασίας».

Στην ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση, την οποία συντόνισε η τ. Μορφωτική Ακόλουθος της Κυπριακής Πρεσβείας, Φιλόλογος και συγγραφέας, κ. Ελένη Αντωνιάδου, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σκορδίλης, η Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας & Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (Κ.Ε.Μ.Μ.Ε.) κ. Έφη Κούτση, η Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας κ. Κατερίνα Μουστάκη, η Πρόεδρος της Λέσχης Ανάγνωσης Δήμου Κηφισιάς του Ελεύθερου Πανεπιστημίου και Φιλόλογος κ. Ευαγγελία Τσιάμα, η ομότιμη Διευθύντρια Ερευνών/ΕΚΚΕ κ. Λάουρα Αλιπράντη, καθώς και η συγγραφέας κ. Πόλυ Μηλιώρη.