ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Ελληνική Οικονομία Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Έναρξη συνεργασίας του Δήμου Κατερίνης με το 4ο Περιφερειακό Τμήμα του Ο.Ε.Ε. για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του

Ουσιαστική και με ξεχωριστό ενδιαφέρον ήταν η συνάντηση, που πραγματοποίησε στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Γιάννης Ντούμος, με αιρετά μέλη του 4ου Περιφερειακού Τμήματος Κεντροδυτικής Μακεδονίας (Πιερία-Πέλλα-Ημαθία) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.), εγκαινιάζοντας ουσιαστικά τη στενότερη συνεργασία του Δήμου Κατερίνης με το Οικονομικό Επιμελητήριο, ύστερα από την πρόσκληση του Δημάρχου για ενεργό συμμετοχή του 4ου Περιφερειακού Τμήματος στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του 4ου Περιφερειακού Τμήματος και μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Ο.Ε.Ε. κ. Βασίλης Λιμπανοβνός, ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Μάραμις Χαρλάν, το μέλος του Δ.Σ., μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων και μέλος του Πειθαρχικού του Ο.Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνος Κιτιξής και το μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Ο.Ε.Ε. κ. Ευθύμιος Τσίρκος, που είναι και Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης. Επίσης, συμμετείχαν οι Ειδικοί Συνεργάτες του Δημάρχου κ.κ. Χαράλαμπος Φωκαΐδης και Θεόδωρος Τόνας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Ιωάννης Ντούμος, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και των κατά τόπους Τμημάτων του ως Συμβουλευτικών Οργάνων της Κεντρικής Διοίκησης, αλλά και της Αυτοδιοίκησης, ζήτησε από τη Διοίκηση του τοπικού Περιφερειακού Τμήματος να προωθηθεί μια στενότερη, συστηματικότερη και πιο ουσιαστική συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος παρουσίασε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου και τις πολλές δυνατότητες που υπάρχουν για άμεση συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο, όπως η εκπόνηση μελετών, η ενεργός συμμετοχή Οικονομολόγων σε νέες Επιτροπές, που θα δημιουργηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και ο σχεδιασμός επιμορφωτικών σεμιναρίων για υπαλλήλους-Οικονομολόγους του Δήμου Κατερίνης.
Ειδικότερα, ζήτησε από τους εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου να συμμετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης για να παρουσιάζουν τις απόψεις του και εξέφρασε την πεποίθηση πως μπορεί να συνεχιστεί ακόμη πιο ουσιαστικά αυτή η καλή συνεργασία με τον Δήμο για όλα τα οικονομικά ζητήματα, που το Οικονομικό Επιμελητήριο μπορεί να συμβάλλει θετικά με προτάσεις και ιδέες.
Από την πλευρά της, η Διοίκηση του 4ου Περιφερειακού Τμήματος του Ο.Ε.Ε. ευχήθηκε στον κ. Ντούμο μία επιτυχημένη και δημιουργική θητεία και τον ευχαρίστησε για την καλή του διάθεση, με στόχο τη μεταξύ τους ουσιαστική συνεργασία, και με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκλησή του για ενεργό συμμετοχή σε Δημοτικές Επιτροπές, με σκοπό την παροχή προτάσεων και οικονομικών συμβουλών για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία του Δήμου Κατερίνης στις εκάστοτε δημοσιονομικές συνθήκες.
Ακόμη, μετά από την ολοκλήρωση της συζήτησης, τόσο ο Δήμαρχος Κατερίνης όσο και η Διοίκηση του 4ου Περιφερειακού Τμήματος Κεντροδυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας δήλωσαν πως αυτή η συνάντηση είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον, επειδή απέφερε ένα άτυπο, αλλά ουσιαστικό πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ τους.