ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Βόρειος Τομέας Εικαστικά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαινιάστηκε η έκθεση των πρώτων έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης, που δημιούργησε ο Δήμος Χαλανδρίου

Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 τα εγκαίνια της έκθεσης των πρώτων έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης, που δημιούργησε ο Δήμος Χαλανδρίου, παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Χριστίνας Μαχαίρα και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Πολιτισμού κ. Σέργιου Γκάκα, οι οποίοι ευχαρίστησαν από καρδιάς τη Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Πινακοθήκης και τους Εικαστικούς καλλιτέχνες, που δώρισαν τα έργα τους.

Τα έργα εκτέθηκαν στο Κέντρο Νεότητας (Δαναΐδων και Αντιγόνης) και θα παραμείνουν εκεί για το κοινό έως και τις 13 Ιουνίου 2024.
Το παρών έδωσαν οι ζωγράφοι-δωρητές της Δημοτικής Πινακοθήκης κ.κ. Μαρία Αναστασίου, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Χρίστος Κεχαγιόγλου, Πάνος Κουφός, Γιώργος Μακρής, Βασίλης Νικολαΐδης, Βασίλης Προκόπος, Κυριάκος Ρόκος, Νίκος Οικονομίδης, Άννα Φιλίνη και Στέλλα Κεχαγιόγλου.

Επίσης, στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Εικαστικοί κ.κ. Ανδρέας Δεβετζής, Κλειώ Μουλιεράκη, Κατερίνα Σκόρδου, Κωνσταντίνα Μπολιεράκη, Γιάννης Στεφανάκης και Μαργαρίτα Βασιλάκου, η Ζωγράφος κ. Μαίρη Κελαΐδη, ο Σκηνογράφος κ. Νίκος Πολίτης, οι Γκαλερίστες κ.κ. Ζωή Ψαρρού και Λήδα Παναγιωτοπούλου, ο Γλύπτης κ. Αντώνης Μυρωδιάς, ο Συλλέκτης και Τυπογράφος κ. Γιώργος Κωστόπουλος, ο Συλλέκτης κ. Κυριάκος Τσιφλάκος και η Ηθοποιός κ. Κάτια Γέρου.

Η πρώτη έκθεση περιλαμβάνει 29 έργα των κ.κ.: Μαρίας Αναστασίου, Τζούλιας Ανδρειάδου, Μάκη Βάγια, Άγγελου Βλάσση, Περικλή Γουλάκου, Νίκου Ζήβα, Πέτρου Ζουμπουλάκη, Χρίστου Καρά, Κυριάκου Κατζουράκη, Σταυριανού Κατσιρέα, Χρήστου Κεχαγιόγλου, Μίλτου Κοτσώνη, Σπύρου Κουρσάρη, Πάνου Κουφού, Δημήτρη Κριτσωτάκη, Δημήτρη Μάζη, Γιώργου Μακρή, Φανής Μιχαηλίδη, Βασίλη Νικολαΐδη, Γιώργου Νικολαΐδη, Νίκου Οικονομίδη, Λίλας Παπούλα, Βασίλη Προκόπου, Κυριάκου Ρόκου, Παύλου Σάμιου, Ρουμπίνας Σαρελάκου, Ιωάννη Σεργουλόπουλου, Βασίλης Σολιδάκη και Άννας Φιλίνη.
Ακόμη, οφείλουμε να αναφέρουμε πως η Δημοτική Πινακοθήκη Χαλανδρίου συστάθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο να συγκεντρώσει έργα Εικαστικών καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα εκτίθενται σε κατάλληλο χώρο, που θα διαμορφωθεί.

Ήδη, έχουν αποκτηθεί από δωρεές Ζωγράφων, Χαρακτών και Γλυπτών, οι οποίοι εκτίμησαν την ιδέα για τη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης, περισσότερα από 60 έργα.
Επίσης, είναι συγκινητική η ανταπόκριση δεκάδων ακόμη Εικαστικών καλλιτεχνών, οι οποίοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να δωρίσουν έργα τους για τον περαιτέρω εμπλουτισμό της Δημοτικής Πινακοθήκης.
Η προσπάθεια συγκέντρωσης και άλλων έργων συνεχίζεται, έτσι ώστε η Δημοτική Πινακοθήκη να αποτελέσει μια ακόμη κοιτίδα πολιτισμού, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η πόλη του Χαλανδρίου.
Η Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Πινακοθήκης αποτελείται από τους εξής καλλιτέχνες, Ιστορικούς Τέχνης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ.: Σέργιο Γκάκα, Νίκο Ζήβα (Γλύπτης), Χρήστο Κεχαγιόγλου (Ζωγράφος), Δημήτρη Κριτσωτάκη (Εικαστικός), Νίκο Οικονομίδη (Ζωγράφος), Γιώργο Μυλωνά (Ιστορικός Τέχνης), και τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Κώστα Αγγελή (Δημοτικός Σύμβουλος), Πόπη Κρανίδη (Ζωγράφος) και Γιώργο Σαμούχο (Καλλιτεχνικός Σύμβουλος).