ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο βραβεία για τον Δήμο Χαλανδρίου στα Greek Green Awards

Δύο βραβεία για τις ισάριθμες καινοτόμες πρακτικές του κυκλικής οικονομίας εξασφάλισε ο Δήμος Χαλανδρίου στα «Greek Green Awards», που έγιναν στο πλαίσιο της 5ης «Verde.tec», της έκθεσης για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις.

Σε ειδική εκδήλωση στη συνεδριακή αίθουσα του MEC Παιανίας, ο Δήμος Χαλανδρίου βραβεύτηκε για το καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Cultural Hidrant» για την ανάδειξη του ρωμαϊκού Αδριάνειου Υδραγωγείου, αλλά και για τις πολιτικές πρόληψης απωλειών τροφικών αποβλήτων, που εφαρμόζονται στην πόλη, μέσω των τριών ευρωπαϊκών προγραμμάτων: FoodRUs, ToNoWaste και Food Connection.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο για το πρόγραμμα «Cultural Hidrant», ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, δήλωσε πως: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και πολύ περήφανοι για το έργο του Αδριάνειου Υδραγωγείου. Είναι γοητευτικό από μόνο του το γεγονός ότι 1900 χρόνια μετά από την κατασκευή του, το υδραγωγείο συνεχίζει να λειτουργεί και να φέρνει νερό. Το πρόγραμμα για την ανάδειξή του χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του προγράμματος των Αστικών Καινοτόμων Δράσεων (UIA), χάρη στην πάρα πολύ ανταγωνιστική πρόταση, που κατέθεσε το Χαλάνδρι, η οποία προκρίθηκε μεταξύ 220 προτάσεων από 23 χώρες. Το έργο αυτό, που συνδυάζει Ιστορία, Πολιτισμό, Περιβάλλον και Αειφορία, όταν ολοκληρωθεί -τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι αναπλάσεις- θα μας κάνει πολύ περήφανους και στην πόλη μας, αλλά και στη χώρα μας,».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα βραβεία «Greek Green Awards» αναδεικνύουν οργανισμούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις, που θέτουν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος. Η επιλογή τους γίνεται από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή, ενώ τα βραβεία οργανώνονται στο πλαίσιο της έκθεσης «Verde.tec», η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και τελεί υπό την αιγίδα 34 υπουργείων και φορέων.
Επίσης, στο πλαίσιο του «Verde.tec Forum», ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης και υπεύθυνος για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Cultural Hidrant», κ. Κώστας Γερολυμάτος, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά στους συμμετέχοντες το εγχείρημα για την επανένταξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου στην καθημερινότητα της πόλης, την επανάχρηση του νερού του και την Αλληλέγγυα Κοινότητα Νερού, που δημιουργείται γύρω από το Αδριάνειο.
Ακόμη, ο καθηγητής Ε.Μ.Π. κ. Γεράσιμος Λυμπεράτος, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και επιστημονικός υπεύθυνος των ευρωπαϊκών προγραμμάτων FoodRUs, To NoWaste, παρέλαβε μαζί με τον Δήμαρχο Άνδρου, κ. Δημήτρη Λοτσάρη, βραβείο για την πρωτότυπη μονάδα κομποστοποίησης, που έχει δημιουργηθεί με την εποπτεία του στο νησί της Άνδρου.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο κ. Λυμπεράτος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται στο Χαλάνδρι για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων, ως συνέχεια του ευρωπαϊκού προγράμματος Waste4Think (2016-2020) και, ιδιαίτερα, στη νεοσύστατη Μονάδα Αποτροπής Απωλειών Τροφίμων και Δημιουργίας Τροφικών Αποβλήτων του Δήμου Χαλανδρίου–Food Loss and Waste Prevention Unit, η οποία διευρύνει συνεχώς τις δράσεις της, στο πλαίσιο των τριών ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (FoodRus, ToNoWaste, Food Connection), υλοποιώντας μια από τις ελάχιστες μελέτες μετρήσεων απωλειών τροφίμων, που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.