ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βόρειος Τομέας Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Άνοιξη και στα σχολεία της πόλης του Χαλανδρίου με κτηριακές παρεμβάσεις και όμορφες τοιχογραφίες

Τα έργα στα σχολεία της πόλης του Χαλανδρίου, πολλά από τα οποία δεν είχαν συντηρηθεί επί δεκαετίες, συνεχίζονται με εκτεταμένες κτηριακές παρεμβάσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν, επίσης, την ενεργειακή αναβάθμιση 10 σχολικών συγκροτημάτων, αλλά και τη βελτίωση της προσβασιμότητας, με την εγκατάσταση ραμπών, χώρων υγιεινής ΑμεΑ, αλλά και ανελκυστήρων.

Επιπλέον, με τη δημιουργία τοιχογραφιών στους εξωτερικούς, αλλά και στους εσωτερικούς χώρους, τα σχολεία της πόλης άλλαξαν όψη.
Την περίοδο 2019 – 2023, έχουν υλοποιηθεί έργα ύψους 4.189.200 ευρώ στα 48 σχολεία του Χαλανδρίου.
Παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα
1ο Γυμνάσιο–1ο Λύκειο: Στο σχολικό συγκρότημα ολοκληρώθηκε πρόσφατα το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης, με έργα στεγάνωσης και θερμομόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων και αντικατάσταση λαμπτήρων με «LED».
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν κτηριακές παρεμβάσεις και ελαιοχρωματισμοί στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους.
Την ανανεωμένη εικόνα του σχολικού συγκροτήματος συμπλήρωσαν τα δύο καταπληκτικά «graffiti», που φιλοτεχνήθηκαν στους εξωτερικούς τοίχους.
Στο 1ο Λύκειο, στο παλαιότερο της πόλης, οι Ολλανδοί καλλιτέχνες κ.κ. Michel Velt και Roos Vink, δημιούργησαν «Το δέντρο της σοφίας», με έμπνευση από τα δέντρα της νεραντζιάς, που αφθονούν γύρω από το σχολείο, αλλά και σε όλο το Χαλάνδρι.
Στο 1ο Γυμνάσιο, η Αργεντίνα ζωγράφος και εικαστικός, κ. Juana Page, δημιούργησε την τοιχογραφία: «The healer-Ο θεραπευτής», η οποία αναφέρεται στις υψηλές αναζητήσεις, που μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά για τη συνείδηση, η οποία απεικονίζεται με τις μορφές των πουλιών.
Στον δικό της πολύχρωμο μαγικό κόσμο, γύρω από το κίτρινο πουλί, που η ίδια είχε ζωγραφίσει σε προηγούμενο ταξίδι της από το Μπουένος Άιρες, «τα μπλε της ζωγραφιάς της έμπλεξαν με τα μπλε του ουρανού», όπως σχολίασε η αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Έλενα Χριστούλη.
Επίσης, το επόμενο διάστημα θα γίνουν εργασίες ανακαίνισης στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος και στα γήπεδα μπάσκετ.

3ο Δημοτικό
Ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

► 4ο Δημοτικό
Ολοκληρώθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης. Υλοποιούνται ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

4ο-10ο Νηπιαγωγείο
Ολοκληρώθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης. Έγιναν ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
Επίσης, ο ζωγράφος κ. Χρήστος Ρουμελιώτης θα δημιουργήσει και ένα καινούριο «graffiti» στο σχολείο.
14ο Νηπιαγωγείο
Δημιουργούνται χώροι υγιεινής ΑμεΑ.
11ο Δημοτικό
Δημιουργούνται χώροι υγιεινής ΑμεΑ και ανακατασκευάζονται τα γήπεδα άθλησης.
1ο Δημοτικό
Πλήρης ανακαίνιση των χώρων υγιεινής.
Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση 10 σχολείων
Καλύτερη ενεργειακή απόδοση και συνθήκες θερμικής άνεσης για μαθητές και δασκάλους δημιουργήθηκαν σε 10 σχολεία της πόλης.
Με την αντικατάσταση των κουφωμάτων ολοκληρώθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης στα 10 σχολεία της πόλης, ενώ τοποθετήθηκαν συνολικά κουφώματα 2.200 τ.μ..
Ακόμη, το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν:
► Έργα στεγάνωσης και θερμομόνωσης 4.733 τ.μ..
► Τοποθέτηση 1.634 λαμπτήρων τύπου «LED».

Το έργο ύψους 1.250.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το Ε.Σ.Π.Α. και κατά 500.000 ευρώ από τον δημοτικό προϋπολογισμό, με στόχο την καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτηρίων και αφετέρου τη διαμόρφωση συνθηκών θερμικής άνεσης για τα παιδιά και τους δασκάλους τους.
Για τις καίριες αυτές ενεργειακές αναβαθμίσεις σε 10 σχολεία του Χαλανδρίου, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Έλενα Χριστούλη, ανέφερε πως: «Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης 10 σχολείων ήταν το πρώτο βήμα για την επίτευξη του τελικού στόχου: να καταστούν τα σχολεία της πόλης ενεργειακά αυτόνομα. Για τον σκοπό αυτόν ο Δήμος Χαλανδρίου έχει καταθέσει προς χρηματοδότηση πρόταση στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα» για την ενεργειακή αναβάθμιση ακόμη 11 σχολείων και άλλη πρόταση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και «net metering» σε τέσσερις Παιδικούς Σταθμούς και επτά σχολεία.».
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση, στην οποία αναφέρθηκε η κ. Χριστούλη, αφορά στα ακόλουθα σχολεία:
• 1ο Δημοτικό & 1o Νηπιαγωγείο
• 2ο Δημοτικό & 2ο Νηπιαγωγείο
• 3ο, 6ο, 7ο -10ο, 9ο,11ο, 13ο & 14ο Δημοτικό
• 4ο Γυμνάσιο & 5ο ΓΕ.Λ.
Επίσης, η πρόταση για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών και «net metering» αφορά στα παρακάτω κτήρια:
• 3ος, 4ος, 5ος και 6ος Παιδικός Σταθμός
• 5ο, 12ο & 16ο Δημοτικό
• 1ο & 6ο Γυμνάσιο
• 1ο & 6ο ΓΕ.Λ.
Επίσης, το προηγούμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν και δύο σημαντικά έργα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στα σχολεία. Το πρώτο αφορούσε στην κατασκευή 28 ραμπών και 29 χώρων υγιεινής για άτομα με αναπηρία. Ήταν ύψους 285.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου και από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Το δεύτερο αφορούσε στην εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 8 σχολεία, προϋπολογισμού 260.400 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε κατά κύριο λόγο από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και δευτερευόντως από ίδιους πόρους του Δήμου.