ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Βόρειος Τομέας Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Άνοιξη και στα σχολεία της πόλης του Χαλανδρίου με κτηριακές παρεμβάσεις και όμορφες τοιχογραφίες

Τα έργα στα σχολεία της πόλης του Χαλανδρίου, πολλά από τα οποία δεν είχαν συντηρηθεί επί δεκαετίες, συνεχίζονται με εκτεταμένες κτηριακές παρεμβάσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν, επίσης, την ενεργειακή αναβάθμιση 10 σχολικών συγκροτημάτων, αλλά και τη βελτίωση της προσβασιμότητας, με την εγκατάσταση ραμπών, χώρων υγιεινής ΑμεΑ, αλλά και ανελκυστήρων.

Επιπλέον, με τη δημιουργία τοιχογραφιών στους εξωτερικούς, αλλά και στους εσωτερικούς χώρους, τα σχολεία της πόλης άλλαξαν όψη.
Την περίοδο 2019 – 2023, έχουν υλοποιηθεί έργα ύψους 4.189.200 ευρώ στα 48 σχολεία του Χαλανδρίου.
Παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα
1ο Γυμνάσιο–1ο Λύκειο: Στο σχολικό συγκρότημα ολοκληρώθηκε πρόσφατα το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης, με έργα στεγάνωσης και θερμομόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων και αντικατάσταση λαμπτήρων με «LED».
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν κτηριακές παρεμβάσεις και ελαιοχρωματισμοί στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους.
Την ανανεωμένη εικόνα του σχολικού συγκροτήματος συμπλήρωσαν τα δύο καταπληκτικά «graffiti», που φιλοτεχνήθηκαν στους εξωτερικούς τοίχους.
Στο 1ο Λύκειο, στο παλαιότερο της πόλης, οι Ολλανδοί καλλιτέχνες κ.κ. Michel Velt και Roos Vink, δημιούργησαν «Το δέντρο της σοφίας», με έμπνευση από τα δέντρα της νεραντζιάς, που αφθονούν γύρω από το σχολείο, αλλά και σε όλο το Χαλάνδρι.
Στο 1ο Γυμνάσιο, η Αργεντίνα ζωγράφος και εικαστικός, κ. Juana Page, δημιούργησε την τοιχογραφία: «The healer-Ο θεραπευτής», η οποία αναφέρεται στις υψηλές αναζητήσεις, που μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά για τη συνείδηση, η οποία απεικονίζεται με τις μορφές των πουλιών.
Στον δικό της πολύχρωμο μαγικό κόσμο, γύρω από το κίτρινο πουλί, που η ίδια είχε ζωγραφίσει σε προηγούμενο ταξίδι της από το Μπουένος Άιρες, «τα μπλε της ζωγραφιάς της έμπλεξαν με τα μπλε του ουρανού», όπως σχολίασε η αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Έλενα Χριστούλη.
Επίσης, το επόμενο διάστημα θα γίνουν εργασίες ανακαίνισης στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος και στα γήπεδα μπάσκετ.

3ο Δημοτικό
Ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

► 4ο Δημοτικό
Ολοκληρώθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης. Υλοποιούνται ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

4ο-10ο Νηπιαγωγείο
Ολοκληρώθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης. Έγιναν ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
Επίσης, ο ζωγράφος κ. Χρήστος Ρουμελιώτης θα δημιουργήσει και ένα καινούριο «graffiti» στο σχολείο.
14ο Νηπιαγωγείο
Δημιουργούνται χώροι υγιεινής ΑμεΑ.
11ο Δημοτικό
Δημιουργούνται χώροι υγιεινής ΑμεΑ και ανακατασκευάζονται τα γήπεδα άθλησης.
1ο Δημοτικό
Πλήρης ανακαίνιση των χώρων υγιεινής.
Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση 10 σχολείων
Καλύτερη ενεργειακή απόδοση και συνθήκες θερμικής άνεσης για μαθητές και δασκάλους δημιουργήθηκαν σε 10 σχολεία της πόλης.
Με την αντικατάσταση των κουφωμάτων ολοκληρώθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης στα 10 σχολεία της πόλης, ενώ τοποθετήθηκαν συνολικά κουφώματα 2.200 τ.μ..
Ακόμη, το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν:
► Έργα στεγάνωσης και θερμομόνωσης 4.733 τ.μ..
► Τοποθέτηση 1.634 λαμπτήρων τύπου «LED».

Το έργο ύψους 1.250.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το Ε.Σ.Π.Α. και κατά 500.000 ευρώ από τον δημοτικό προϋπολογισμό, με στόχο την καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτηρίων και αφετέρου τη διαμόρφωση συνθηκών θερμικής άνεσης για τα παιδιά και τους δασκάλους τους.
Για τις καίριες αυτές ενεργειακές αναβαθμίσεις σε 10 σχολεία του Χαλανδρίου, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Έλενα Χριστούλη, ανέφερε πως: «Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης 10 σχολείων ήταν το πρώτο βήμα για την επίτευξη του τελικού στόχου: να καταστούν τα σχολεία της πόλης ενεργειακά αυτόνομα. Για τον σκοπό αυτόν ο Δήμος Χαλανδρίου έχει καταθέσει προς χρηματοδότηση πρόταση στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα» για την ενεργειακή αναβάθμιση ακόμη 11 σχολείων και άλλη πρόταση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και «net metering» σε τέσσερις Παιδικούς Σταθμούς και επτά σχολεία.».
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση, στην οποία αναφέρθηκε η κ. Χριστούλη, αφορά στα ακόλουθα σχολεία:
• 1ο Δημοτικό & 1o Νηπιαγωγείο
• 2ο Δημοτικό & 2ο Νηπιαγωγείο
• 3ο, 6ο, 7ο -10ο, 9ο,11ο, 13ο & 14ο Δημοτικό
• 4ο Γυμνάσιο & 5ο ΓΕ.Λ.
Επίσης, η πρόταση για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών και «net metering» αφορά στα παρακάτω κτήρια:
• 3ος, 4ος, 5ος και 6ος Παιδικός Σταθμός
• 5ο, 12ο & 16ο Δημοτικό
• 1ο & 6ο Γυμνάσιο
• 1ο & 6ο ΓΕ.Λ.
Επίσης, το προηγούμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν και δύο σημαντικά έργα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στα σχολεία. Το πρώτο αφορούσε στην κατασκευή 28 ραμπών και 29 χώρων υγιεινής για άτομα με αναπηρία. Ήταν ύψους 285.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου και από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Το δεύτερο αφορούσε στην εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 8 σχολεία, προϋπολογισμού 260.400 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε κατά κύριο λόγο από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και δευτερευόντως από ίδιους πόρους του Δήμου.