ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ανάρτηση της σημαίας της Παλαιστίνης στο Δημαρχείο Καισαριανής

Στο Δημαρχείο της Καισαριανής κυματίζει από σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 η σημαία της Παλαιστίνης, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στον κατοχικό εισβολέα και στην πάλη για μια ελεύθερη πατρίδα.

Τη σημαία ύψωσε ο Δήμαρχος Καισαριανής, κ. Ηλίας Σταμέλος, ενώ μαζί του ήταν η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς κ. Χρύσα Γκίκα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανυπόταχτη Καισαριανή» κ. Μιχάλης Μιλτσακάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Γαβριλάκης, Λάμπρος Αργυριάδης και Γιώργος Κατημερτζής, και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Δήμο Καισαριανής κ. Φάνης Κυπραίος.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, κ. Ηλίας Σταμέλος, με αφορμή τη σημερινή μέρα, δήλωσε πως: «Σαν σήμερα, το 1948, το Ισραηλινό κράτος προχώρησε σε μαζικές δολοφονίες και στον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τα εδάφη τους. Η σημερινή αυτή επέτειος της Νάκμπα («Καταστροφή») βρίσκει τον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης αντιμέτωπο με μία νέα σφαγή εις βάρος του από το κράτος του Ισραήλ. Χαιρετίζουμε τη συγκλονιστική ολονύκτια διαμαρτυρία χιλιάδων φοιτητών τη Δευτέρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μαζί με μαθητές και εργαζόμενους, έγιναν ακόμη ένας δυνατός κρίκος στην παγκόσμια αλυσίδα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, αφού σε όλον τον πλανήτη πληθαίνουν οι φωνές και ο αγώνας για να σταματήσει η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.
Είναι μεγάλες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης μαζί με τις προηγούμενες, καθώς και των κομμάτων που έχουν από κοινού στηρίξει αταλάντευτα την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς των Η.Π.Α.-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., που στηρίζουν και ενισχύουν το ισραηλινό έγκλημα και την πολεμική μηχανή, που αφήνει πίσω της χιλιάδες νεκρά παιδιά και αμάχους.
Η Δημοτική Αρχή Καισαριανής ενώνει τη φωνή της με όσους παλεύουν και διεκδικούν να σταματήσει η γενοκτονία, να αποσυρθούν άμεσα οι Ισραηλινές δυνάμεις από τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, και να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος. Γι’ αυτόν τον λόγο η Παλαιστινιακή σημαία υψώθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Καισαριανής, ώστε και από εδώ να ακουστεί το σύνθημα, που φωνάζουν συνεχώς και περισσότερα στόματα: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη.».».