ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Ιουλίου 2024
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απομακρύνονται οι πυλώνες φωτισμού από την Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε στις 6 το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Σισαμάκη, κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των πυλώνων φωτισμού λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζαν.
Ιόνια Νησιά Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του ποταμιού στον Ποταμό Κέρκυρας

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του. Ήδη, ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυστηρές συστάσεις για τις παράνομες αφισοκολλήσεις από τον Δήμο Ναυπακτίας

Για ακόμη μία φορά απευθύνεται αυστηρή σύσταση από τον Δήμο Ναυπακτίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιώτες, που προβαίνουν σε παράνομες αφισοκολλήσεις.

Μοναδική συναυλιακή εμπειρία από το «Ξέφραγο Αμπέλι» στη Νέα Πεντέλη

Το μουσικό συγκρότημα «Ξέφραγο Αμπέλι» χάρισε σε πλήθος κόσμου μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία, συνδυάζοντας την αυθόρμητη βιωματική πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, που ένωσαν τα βήματά τους σε κύκλους, που αγκάλιασαν την κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκ. ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού

Το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτεί αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.123.287 ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν της συνάντησης, που είχε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στην Αθήνα.

Συντήρηση διαβάσεων στο οδικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς

Με επιμέλεια συνεργείου της Τεχνικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή των ελαιοχρωματιστών, που απασχολούνται στον Δήμο από το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων άνω των 55, διαβάσεις πεζών έχουν ολοκληρωθεί στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου από το ύψος των Δικαστηρίων μέχρι και την είσοδο του Γενικού...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογράφτηκε σύμβαση κατασκευής του μεγάλου έργου ύδρευσης στον Κορινό Πιερίας

Ξεκινά ένα μεγάλο έργο, που αποτέλεσε πάγιο αίτημα των Κορινιωτών, προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ, που αφορά στην αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης του Κορινού Πιερίας, καθώς υπογράφτηκε η σύμβαση από τη Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης και την εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του έργου.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης, από τον Δήμαρχο κ. Κώστα Κουκοδήμο και τον εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρείας, ενώ παρόντες ήταν και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κ. Αστέριος Μπουσνάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σταύρος Χριστοφορίδης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Κωνσταντίνος Γραμματικόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κ. Στάθης Κεραμιδιώτης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορινού κ. Γιάννης Μορθανάσης, καθώς και στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Κατερίνης.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τη Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης, το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με 1,8 εκατομμύρια ευρώ, και ο χρόνος περαίωσης των εργασιών ορίστηκε σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Για το συγκεκριμένο έργο μίλησε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος, λέγοντας πως: «Πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλά κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον Κορινό, που επί πάρα πολλά χρόνια αποτελούσε «απαίτηση» των κατοίκων του, ώστε να πάψει η ταλαιπωρία τους από τις συχνές διακοπές στην υδροδότηση, ιδιαίτερα τους μήνες της τουριστικής περιόδου.», και στη συνέχεια ευχαρίστησε τη Διοίκηση και τα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., καθώς και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη συνεργασία, τονίζοντας πως: «Το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε πρωταρχική δέσμευση της διοίκησής μας προς τους κατοίκους της περιοχής.».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης, κ. Αστέριος Μπουσνάκης, χαρακτήρισε το έργο ως «απολύτως αναγκαίο για την περιοχή» και ακόμη αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και του Δήμου, ώστε να επιτευχθεί η χρηματοδότησή του, λέγοντας πως: «Η αντικατάσταση του δικτύου ήταν επιβεβλημένη, πέραν των προβλημάτων μειωμένης πίεσης, για λόγους που έχουν σχέση με τη Δημόσια Υγεία, την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της περιοχής και την οικονομία του νερού. Ο αγώνας της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. για τη βελτίωση των δικτύων σε όλον τον Δήμο είναι καθημερινός, ώστε να διασφαλίσουμε την ποιότητα του νερού. Παράλληλα, η Δ.Ε.Υ.Α. σχεδιάζει νέα έργα, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ορθή διαχείριση των υδάτων, ώστε να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής.».