ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 23 Φεβρουαρίου 2024
Διεθνής Οικονομία Ελλάδα Ευρώπη

Η πρ. Αντιπρόεδρος του Ε.Κ. και πρ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, μετείχε στην Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων

Η Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων (Επιτροπή των Σοφών, όπως συνηθίζεται να λέγονται οι ειδικού σκοπού επιτροπές), η οποία συγκροτήθηκε από την Κομισιόν, ολοκλήρωσε τις προτάσεις της για τη μεταρρύθμιση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνοχή και την ανάπτυξη της Ευρώπης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης και συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 στις Βρυξέλλες, όπου παρουσιάστηκε η Έκθεσή της μετά από ενός έτους εργασίες.
Θέατρο Κεντρικός Τομέας

«ΚΟΜΜΑΤΙΑ και ΘΡΥΨΑΛΑ», του Γιώργου Σκούρτη, 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

50 χρόνια μετά από το πρώτο ανέβασμα, το αριστούργημα του Γιώργου Σκούρτη, όπως το έφερε στα μέτρα μας και στα δικά σας ο Γιάννης Σολδάτος, και με τα νέα επεισόδια έγινε επίκαιρο όσο ποτέ, θα ανέβει από τους «Θεατρίνους Θεατές» στο STUDIO ΚΥΨΕΛΗΣ, από τις 19 Φεβρουαρίου 2024, σε σκηνοθεσία του κ. Γιώργου Λιβανού.
Εικαστικά Κεντρικός Τομέας

Εικαστική Έκθεση: «Αναζητώντας αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες» | dreamideamachine resident-Athens | Εγκαίνια 26/2, ώρες 6-9 μ.μ.

Το dreamideamachine resident-Athens (Κολωνού 55-59, 2ος όροφος, Μεταξουργείο, Κουδούνι: dreamideamachine ΑΜΚΕ) διοργανώνει στον φιλόξενο χώρο του μία εξαιρετική Εικαστική Έκθεση, με γενικό τίτλο: Αναζητώντας αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες», με έργα της συλλογής του κ. Χρίστου Χριστοφή, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, ώρες 18:00-21:00, και θα διαρκέσει έως και τις 3 Μαρτίου 2024.

Γιώργος Λιβανός: «Η μόνη φιλοδοξία μου είναι να κάνω και να συμμετέχω σε ωραίες παραστάσεις.».

Ο διακεκριμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης, θιασάρχης και παραγωγός κ. Γιώργος Λιβανός είναι αριστούχος της Ανώτατης Δραματικής Σχολής «Περίακτος» και απόφοιτος του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, συμμετείχε σε σεμινάριο του «Κέντρου Αρχαίου Δράματος Δεσμοί» των Παπαθανασίου-Γεωργουσόπουλου (master class), δούλεψε με τον Γιώργο Ρεμούνδο (αμερικάνικο musical) και τον Τάπα Σουντάνα (τεχνική μάσκας), είναι αριστούχος στο τραγούδι του Ελληνικού Ωδείου με καθηγήτρια τη Μυρτώ Δουλή, εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στο Εθνικό Θέατρο, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο Folkteatern (Σουηδία), στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο, και στο ελεύθερο θέατρο, με σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως οι: Αντώνης Αντωνίου, Γ. Ρεμούνδος, Μιχ. Μπούχλης, Στ. Ντουφεξής, Δ. Ποταμίτης, Ν. Αρμάος, Γ. Μεσσάλας, Γ. Μπέλλος, Στ. Λιβαθηνός, Μ. Τόλη, Λ. Τσάγκας, Ν. Χαραλάμπους, Μ. Γεμετζάκη, Ν. Καμτσή κ.ά., έχει μεταφράσει θεατρικά έργα, για τα οποία δύο φορές βρέθηκε υποψήφιος για το βραβείο μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης», και ακόμη είναι ιδρυτής της Θεατρικής Ομάδας «ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ», η οποία εδώ και, σχεδόν, δύο δεκαετίες αποτελεί συνώνυμο των πρωτοποριακών και συνάμα ποιοτικών παραστάσεων.

Πενθήμερη εκδρομή του Μικρασιατικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Νέου Ψυχικού σε ΕΡΥΘΡΑΙΑ-ΙΩΝΙΑ-ΠΑΜΦΥΛΙΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΓΙΟΣ» ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΕ ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΑΛΑΤΣΑΤΑ, ΤΣΕΣΜΕ, ΒΟΥΡΛΑ, ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ, ΑΤΤΑΛΕΙΑ, ΣΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΑΝΥΑ! ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ!

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Αποστολίδη στον Δήμο Πεντέλης

Η Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Νατάσσα Κοσμοπούλου, ευχήθηκε στον νέο Δημοτικό Σύμβουλο καλή...
Ελληνική Οικονομία Ήπειρος Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στο πλευρό του αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων ο Δήμος Πάργας

Έπειτα από τη συνάντηση αυτή, στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου...
Κατοικίδια Κοινωνία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην εκ νέου ενεργοποίηση του προγράμματος δωρεάν στειρώσεων δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για το 2024 προχωρά ο δήμος Χανίων

Οι κοινωνικές αυτές ομάδες είναι:-ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.-ΑΝΕΡΓΟΙ.-ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.-ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ.-ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.-ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ (έως και 10.000...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο καινούρια φορτηγά με αρπάγη και 3 νέα απορριμματοφόρα παρέλαβε ο Δήμος Χαλκιδέων

Το Εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων έχει πλέον εξοπλιστεί με τα ακόλουθα 30 νέα οχήματα και μηχανήματα:-9 απορριμματοφόρα.-3 φορτηγά 3,5 τόνων.-2 φορτηγά αρπάγη.-2 αυτοκινούμενες ηλεκτροκίνητες σκούπες πεζού χειριστή.-6 ημιφορτηγά.-2 φορτωτές.-1 Grader.-1 καλαθοφόρο φορτηγό.-1 μεγάλη αυτοκινούμενη σκούπα.-2 επιβατικά οχήματα.-1 φορτηγό τετραξονικό.
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογράφτηκε σύμβαση κατασκευής του μεγάλου έργου ύδρευσης στον Κορινό Πιερίας

Ξεκινά ένα μεγάλο έργο, που αποτέλεσε πάγιο αίτημα των Κορινιωτών, προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ, που αφορά στην αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης του Κορινού Πιερίας, καθώς υπογράφτηκε η σύμβαση από τη Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης και την εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του έργου.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης, από τον Δήμαρχο κ. Κώστα Κουκοδήμο και τον εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρείας, ενώ παρόντες ήταν και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κ. Αστέριος Μπουσνάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σταύρος Χριστοφορίδης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Κωνσταντίνος Γραμματικόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κ. Στάθης Κεραμιδιώτης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορινού κ. Γιάννης Μορθανάσης, καθώς και στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Κατερίνης.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τη Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης, το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με 1,8 εκατομμύρια ευρώ, και ο χρόνος περαίωσης των εργασιών ορίστηκε σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Για το συγκεκριμένο έργο μίλησε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος, λέγοντας πως: «Πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλά κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον Κορινό, που επί πάρα πολλά χρόνια αποτελούσε «απαίτηση» των κατοίκων του, ώστε να πάψει η ταλαιπωρία τους από τις συχνές διακοπές στην υδροδότηση, ιδιαίτερα τους μήνες της τουριστικής περιόδου.», και στη συνέχεια ευχαρίστησε τη Διοίκηση και τα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., καθώς και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη συνεργασία, τονίζοντας πως: «Το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε πρωταρχική δέσμευση της διοίκησής μας προς τους κατοίκους της περιοχής.».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης, κ. Αστέριος Μπουσνάκης, χαρακτήρισε το έργο ως «απολύτως αναγκαίο για την περιοχή» και ακόμη αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και του Δήμου, ώστε να επιτευχθεί η χρηματοδότησή του, λέγοντας πως: «Η αντικατάσταση του δικτύου ήταν επιβεβλημένη, πέραν των προβλημάτων μειωμένης πίεσης, για λόγους που έχουν σχέση με τη Δημόσια Υγεία, την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της περιοχής και την οικονομία του νερού. Ο αγώνας της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. για τη βελτίωση των δικτύων σε όλον τον Δήμο είναι καθημερινός, ώστε να διασφαλίσουμε την ποιότητα του νερού. Παράλληλα, η Δ.Ε.Υ.Α. σχεδιάζει νέα έργα, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ορθή διαχείριση των υδάτων, ώστε να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής.».