ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Ελλάδα Επιστήμη/Τεχνολογία Θεσσαλία Παιδεία

Υπογράφτηκε η σύμβαση παροχής 8.613 «kit» ρομποτικής σε 1821 σχολεία

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Τρικκαίων και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, εγκρίθηκε η πρότασή του για την παροχή 8.613 «kit» ρομποτικής σε 1821 σχολεία και υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση για την υλοποίησή της.

Υπογράφτηκε η σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο Τρικκαίων, στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και στην Cosmote για την παροχή 8.613 «kit» ρομποτικής το επόμενο τρίμηνο σε 1821 σχολεία (1.050 Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 771 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και όλα τα Ειδικά Σχολεία) της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 1.821.000 Ευρώ.

Η σχετική πρόταση είχε υποβληθεί ήδη από τον Ιούνιο του 2020 από τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, σύμφωνα με τον οποίο η πρωτοβουλία αυτή «ξεκινά για να φέρει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και εκπαίδευσης σε σχολεία όλων των Δήμων της χώρας» και «έχει ως στόχο να φτάσουν τα «kit» στα σχολεία, αλλά και να εκπαιδευθούν δάσκαλοι και καθηγητές για να μεταδώσουν αυτή τη γνώση.».

Το σημαντικό αυτό έργο, που φέρει τον τίτλο: «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο…», αφορά στην εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών στους τομείς της ρομποτικής, της μηχανικής και του προγραμματισμού.

Στο περιθώριο της υπογραφής της σύμβασης, η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή χαρακτήρισε τη δράση του Δήμου Τρικκαίων ως «ώριμη» και ως «εξαιρετικά καινοτόμα», επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Πρόκειται για μία δράση συμπληρωματική προς το υπουργείο Παιδείας, το οποίο με το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης έχει εξασφαλίσει 30 εκ. Ευρώ για την αγορά και διανομή 177.000 «kit» ρομποτικής σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια.» και ακόμη ανέφερε πως: «Καλωσορίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, που δίνουν καινοτόμα και σύγχρονη κατεύθυνση στην εκπαίδευση.».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Α.Α., κ. Δημήτρης Μαραβέλιας, έδωσε έμφαση στην «ψηφιακή επανάσταση» κι ακόμη επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Τα παιδιά μας κάνουν ένα βήμα στην ψηφιοποίηση και τις νέες τεχνολογίες.», ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Ε.Τ.Α.Α., κ. Σπυρίδων Σπυρίδων, εστίασε στον «καινοτόμο τρόπο προσέγγισης της νέας εποχής μέσω της τεχνολογίας από τον Δήμο Τρικκαίων».

Τέλος, ο ICT sales leader της Cosmote, κ. Σπύρος Γιαμάς, αφού ευχαρίστησε το αρμόδιο υπουργείο, την Ε.Ε.Τ.Α.Α. και τον Δήμο Τρικκαίων για την «εμπιστοσύνη που επέδειξαν προς την Cosmote για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου», ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, που δίνει τη δυνατότητα να βελτιωθούν οι συνθήκες μάθησης και οι μαθητές να προετοιμαστούν καλύτερα για το μέλλον.» και ακόμη επισήμανε πως: «Η εισαγωγή καινοτόμων λύσεων στον χώρο της Παιδείας, όπως είναι και τα «kit» ρομποτικής, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν με βιωματικό τρόπο, καλύτερα, θέματα που άπτονται επιστήμης, τεχνολογίας, πληροφορικής, μηχανικής κ.ά., και να προετοιμαστούν κατάλληλα για να βελτιώσουν δεξιότητες.».

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, στο οποίο συμπράττουν το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Δήμος Τρικκαίων, η Ε.Ε.Τ.Α.Α. και η e-trikala Α.Ε.., εκτός από τη χρήση ειδικά σχεδιασμένων ηλεκτρονικών εργαλείων από τους μαθητές και τις μαθήτριες προβλέπει την εισαγωγή τους στην έννοια της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, καθώς και τη διευκόλυνσή τους, ώστε να ενταχθούν λειτουργικά σε έναν σύγχρονο ψηφιακό κόσμο, που αλλάζει ταχύτατα.