ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο διοικητικό κέντρο στη Δομπόλη Ιωαννίνων

Στην υπογραφή της σύμβασης για την ανακατασκευή του κτηρίου του παλιού Πανεπιστημίου και τη μετατροπή του σε ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο προχώρησαν ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο ανάδοχος του έργου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 12,5 εκατομμύρια ευρώ, είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, διαδικασία που έδωσε τη δυνατότητα της δημοπράτησής του, και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α., ώστε να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα οι εργασίες.
Το κτήριο του παλιού Πανεπιστημίου παραχωρήθηκε στον Δήμο μετά την άριστη συνεργασία που είχε ο αείμνηστος Μωυσής Ελισάφ με τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να έχει σταθεί αρωγός ως την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενώ και οι υπηρεσίες του Δήμου ανταποκρίθηκαν με συνέπεια και σε χρόνο «ρεκόρ» σε όλες τις υποχρεώσεις, που υπήρξαν για τη δημοπράτηση του έργου.

Μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, δήλωσε πως: «Σήμερα, ανοίγει μία νέα σελίδα για την πόλη των Ιωαννίνων. Μετά από δεκαετίες και πολλές προσπάθειες, που κατά καιρούς είχαν γίνει, ξεκινά η διαδικασία, ώστε τα Γιάννενα να αποκτήσουν ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο. Πρόκειται για μία παρέμβαση με πολλαπλά οφέλη. Οι υπηρεσίες θα συγκεντρωθούν σε ένα κτήριο, γεγονός που θα απαλλάξει τον Δήμο και τους δημότες από τα πολύ υψηλά μισθώματα, που καταβάλλονται σήμερα, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερης και αποδοτικότερης συνεργασίας. Παράλληλα, ένα ιστορικό κτήριο των Ιωαννίνων, το οποίο έχει μετατραπεί σε ερείπιο εξαιτίας της πολυετούς εγκατάλειψης, θα ενταχθεί και πάλι στην καθημερινότητα της πόλης.».
Ακόμη, ο κ. Παπαγεωργίου σημείωσε πως «το νέο διοικητικό κέντρο θα φέρει πάντα την σφραγίδα του Μωυσή Ελισάφ, αφού χάρη στις δικές του ενέργειες και συνεργασίες το κτήριο αποδόθηκε στην πόλη.», προσθέτοντας πως: «Δική μας υποχρέωση ήταν να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία και να ανοίξουμε τον δρόμο της κατασκευής με την υπογραφή της σύμβασης. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης και να απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το έργο θα ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. και τα επόμενα χρόνια το σημερινό ερείπιο θα είναι ένα κτήριο-κόσμημα, που θα μας κάνει όλους περήφανους.».
Επιπλέον, όπως αρχικά είχε δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή, στο νέο διοικητικό κέντρο θα έχει διακριτό ρόλο το Πανεπιστήμιο, ενώ θα δημιουργηθεί και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.