ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 4 Δεκεμβρίου 2023
Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μετά από την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από την ένταξη της πράξης: «Συνέχιση λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κοζάνης» στο πρόγραμμα: «Δυτική Μακεδονία 2011-2027», χρηματοδοτούμενου ύψους 402.655,21 ευρώ.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Περικλής Λιανός: «Αυτό που θα ήθελα από έναν καινούργιο κόσμο είναι να υπάρχει περισσότερος σεβασμός.».

Είναι ένας κατά κοινή ομολογία αξιολογότατος ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, αλλά και στους συναδέλφους του. Φέτος, πρωταγωνιστεί σε τρεις ιδιαίτερα απαιτητικές παραστάσεις. Ο κ. Περικλής Λιανός γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Κατόπιν, εισήχθη στη Δραματική Σχολή (14/11) και την ίδια χρονιά πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (23/11 βγήκαν τα αποτελέσματα), από όπου πήρε το πτυχίο του, έκανε την απαιτούμενη άσκηση, εγγράφηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο και παρέμεινε στην ενεργή δικηγορία για μία, περίπου, εξαετία, εργαζόμενος παράλληλα και ως ηθοποιός, καθώς άρχισε να δουλεύει από πολύ νωρίς, ήδη από την περίοδο που σπούδαζε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, κάνοντας θέατρο και τηλεόραση. Τελικά, όμως, αφοσιώθηκε στη Δραματική Τέχνη, την οποία ασκεί με υποδειγματική συνέπεια, αγάπη και επαγγελματισμό.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Κεντρικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογράφηκε δάνειο 2,5 εκ. ευρώ για την Αστική Αναζωογόνηση του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν Χαλκηδόνας

Δύο ακόμη μεγάλες και σημαντικές χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας υπογράφηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Γιάννη Βούρο.

Πρόκειται για χρηματοδοτήσεις συνολικού ποσού 2.511.220 ευρώ, που αφορούν στην πρόσκληση (ΑΤ06) του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠ.ΕΣ. (Αστική Αναζωογόνηση Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας), για την εκτέλεση του έργου: «Μελέτη για την ανάπλαση του άλσους, την ανάπλαση της οδού Λάρνακας και τη διάνοιξη πεζοδρόμου Ο.Τ. 243β στη συνοικία της Αγίας Μαρίνας Νέας Φιλαδέλφειας», καθώς και το έργο: «Νέες Ψηφιακές Υπηρεσίες στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας», επίσης, ενταγμένου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠ.ΕΣ., στον άξονα προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΤ08), με συνολικό προϋπολογισμό 1.547.315 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην «Εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Κρίσεων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας», με:

  • Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού, Εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Κρίσεων και Ανάπτυξη Ψηφιακών Εφαρμογών για την Προστασία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας από Φυσικές Καταστροφές.
  • Εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Κρίσεων.
  • Προμήθεια, Εγκατάσταση, Παραμετροποίηση στο G-Cloud του λογισμικού του εξοπλισμού και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εκτάκτων Αναγκών και της εφαρμογής εκτάκτων αναγκών.
  • Προμήθεια, Εγκατάσταση, Διασύνδεση δυο Καμερών Ανίχνευσης-Επιτήρησης πυρκαγιάς.
  • Προμήθεια, Εγκατάσταση, Διασύνδεση δυο Μετεωρολογικών Σταθμών.
  • Προμήθεια, Εγκατάσταση Εξοπλισμού Video Server.
  • Προμήθεια, Εγκατάσταση Καταγραφικού Εικονοσειρών.
  • Το υποέργο 2: «Παροχή υπηρεσιών ψηφιοποίησης και ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων για την ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας των Τεχνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας». Αντικείμενο του συγκεκριμένου υποέργου είναι η ψηφιακή οργάνωση των Υπηρεσιών του Δήμου μέσω ανάπτυξης εφαρμογών και ψηφιακών υπηρεσιών, οι οποίες θα αποτελέσουν μια σύγχρονη λύση ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης, διαχείρισης και διακίνησης του φυσικού αρχείου του Δήμου. Για την υλοποίηση του έργου θα ψηφιοποιηθεί το φυσικό αρχείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου, το οποίο αφορά στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης, την Υπηρεσία Δημοτολογίου, τη Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού, και θα δημιουργηθεί ψηφιακή πλατφόρμα για την ασφαλή αποθήκευση αρχειοθέτηση και διαχείριση του ψηφιοποιημένου αρχείου. Επίσης, θα αναπτυχθούν εφαρμογές διαχείρισης του ψηφιακού αρχείου της Διεύθυνσης Τεχνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου.
  • Το υποέργο 3: «Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστήματος Πρόγνωσης Υγείας Ευπαθών Ομάδων».
  • Το υποέργο 4: «Ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την πολιτική προστασία-ασφάλεια, υγεία-πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση-πολιτισμό και περιβάλλον».

Δράση 1: «Δημιουργία Ψηφιακής Πλατφόρμας Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Εκπαίδευσης – Digital Innovation City Hub».

Δράση 2: «Προμήθεια Ευφυούς Πλατφόρμας Υποστήριξης Αποφάσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης κ.ο.κ.».

Ακόμη, σε σχετική του δήλωσή του, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.κ. Γιάννης Βούρος, ανέφερε πως: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η πόλη μας, ο Δήμος μας, με μία ακόμη έγκριση και υπογραφή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, εξασφαλίζει και επίσημα πλέον σημαντικές χρηματοδοτήσεις, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 2,5 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠ.ΕΣ.. Χρηματοδοτήσεις για έργα και δράσεις, που όπως είχε τονιστεί από την παράταξή μας στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο, πρόκειται να αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο λειτουργίας αλλά και την εικόνα της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας την προσεχή αυτοδιοικητική περίοδο. Χρηματοδοτήσεις, που δεν έρχονται από μόνες τους. Απαιτήθηκε σχέδιο, δουλειά, συνέπεια και αποτελεσματικότητα, τόσο από τους Αντιδημάρχους και τα στελέχη της δημοτικής μας αρχής, όσο και από εργαζόμενους του Δήμου μας, τους οποίους και ευχαριστώ. Όπως έχω ξαναπεί, η δουλειά δεν σταματά. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, να παράγουμε έργο για την όμορφη πόλη μας.».