ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 1 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Ανατολική Μακεδονία & Θράκη Θέατρο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή συμβάσεων για ανακαίνιση Δημοτικού Θεάτρου, κατασκευή Κηποθεάτρου και ανάπλαση παραλιακής Αλεξανδρούπολης

Στην υπογραφή των συμβάσεων για τρία εμβληματικά έργα, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, που αλλάζουν την εικόνα της Αλεξανδρούπολης και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των δημοτών, προχώρησαν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης και οι εκπρόσωποι των ανάδοχων εταιριών: «ΚΑΠΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.» και «ΝΑΚΑΤ Τεχνική Κατασκευαστική Α.Ε.», αντίστοιχα.

Ειδικότερα, υπογράφηκε η σύμβαση του έργου: «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την αναβάθμιση των «διεπαφών» του παραδοσιακού αστικού ιστού με τις γειτνιάζουσες αναπτυξιακές δυνατότητες, τους πόλους έλξης και τις παραγωγικές λειτουργίες της πόλης περιφερειακά και πέριξ του Λιμένος Αλεξανδρούπολης», που περιλαμβάνει την υλοποίηση δύο υποέργων:
Το Υποέργο 1, αρχικού προϋπολογισμού 3.989.516,13 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.), αφορά στην ανάπλαση στα τμήματα της παραλιακής ζώνης από τη στροφή της Εγνατίας μέχρι την πλατεία Ελευθερίας και στο Πάρκο Προσκόπων, με παράλληλη διαμόρφωση νέου υπαίθριου θεάτρου.

Αναλυτικότερα, το έργο αυτό περιλαμβάνει:
-Την κατασκευή δυο κόμβων, που σχεδιάστηκαν στις εισόδους-εξόδους του λιμανιού.
-Την κατασκευή υπαίθριου ανοικτού θεάτρου, χωρητικότητας περίπου 500 θέσεων, στη θέση που λειτουργούσε το παλιό «Κηποθέατρο», στο Πάρκο Προσκόπων. Στις ορατές επιφάνειες του θεάτρου το σκυρόδεμα δέχεται ειδική επεξεργασία, προκειμένου να εξασφαλίσει μονολιθική εικόνα.
-Τη μετακίνηση της οδού Απολλωνιάδος (δυτικό άκρο παραλιακού μετώπου), με σημαντική αύξηση της ακτίνας καμπυλότητας στη στροφή, προκειμένου να δημιουργηθεί πλάτωμα νότια της οδού, στο οποίο κατασκευάζεται υπαίθριο καθιστικό θέασης, με ανάγλυφους αναβαθμούς, που εξασφαλίζει θέα προς τη θάλασσα.
-Την επέκταση του υφιστάμενου ποδηλατοδρόμου ανατολικά της πλατείας του Φάρου ως την πλατεία Ελευθερίας.
-Τη μετατροπή σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας μεγάλου τμήματος της παραλιακής λεωφόρου. Η ζώνη κυκλοφορίας διαμορφώνεται με κυβόλιθους και τα πεζοδρόμια βόρεια της οδού ανακατασκευάζονται με εξασφάλιση διαδρομής πεζών, πλάτους τουλάχιστον δυο μέτρων, και ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο κατασκευή χώρων πρασίνου, αλλά και οριοθετημένων θέσεων στάθμευσης.
-Την ανακατασκευή των πεζοδρομίων και, συνολικά, της διαμόρφωσης των κοινοχρήστων χωρών της οδού Έλλης.
-Την εξασφάλιση της αποχέτευσης των ομβρίων με τη μεταφορά των υφιστάμενων φρεατίων υδροσυλλογής, όπου το απαιτεί η νέα διαμόρφωση των πεζοδρομίων, ή την κατασκευή νέων, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.
Επίσης, το σύνολο του σχεδιασμού προβλέπει τη χρήση αντιολισθητικών υλικών σε ήπιους φυσικούς χρωματισμούς, που θα βρίσκονται στη ζώνη του χρώματος της άμμου.
Σε όλα τα πεζοδρόμια κατασκευάζονται ράμπες και ειδικές επιστρώσεις, που εξυπηρετούν τα ΑμΕΑ (άτομα μειωμένης όρασης ή και κινητικότητας).
Τόσο οι κυβόλιθοι όσο και οι πλάκες πεζοδρομίων έχουν βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, που συμβάλουν στη βελτίωση των θερμικών επιδόσεων των εξωτερικών χωρών και, επιπλέον, περιλαμβάνουν ειδικές ρητίνες, που εξασφαλίζουν μεγάλη αντοχή στις δύσκολες συνθήκες της θαλάσσιας υγρασίας και των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα. Ο χρόνος υλοποίησης του έργου ορίζεται στους 18 μήνες.

Το Υποέργο 2, αρχικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, αφορά στον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης, με χρήση σύγχρονων υλικών και αισθητικών προσεγγίσεων στις υποδομές της σκηνής, για υποστήριξη δράσεων θεατρικών και κινηματογραφικών παραστάσεων και συνεδριάσεων.
Με τη μελέτη προβλέπεται η διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεάτρου με ακουστική και σκηνική μελέτη και ειδική μελέτη φωτισμού σκηνής. Παράλληλα, ανακαινίζονται οι χώροι του φουαγιέ και του ημιώροφου σε λειτουργικούς για την εξυπηρέτηση του θεάτρου χώρους, με κατάλληλες υποδομές υποστήριξης περιοδικών εκθέσεων. Όλοι οι χώροι θα είναι προσβάσιμοι στα άτομα με αναπηρίες.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών.