ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Ανατολική Μακεδονία & Θράκη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή δύο συμβάσεων μεταξύ του Δήμου Δράμας και της Α.Μ.Κ.Ε. «Μποδούρογλου» για σχολεία της Δράμας

Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, δέχθηκε στο γραφείο του την Πρόεδρο της Α.Μ.Κ.Ε. «Μποδούρογλου», κ. Κατερίνα Μποδούρογλου, και υπέγραψαν δυο συμβάσεις μεταξύ του Δήμου Δράμας και της Α.Μ.Κ.Ε. «Μποδούρογλου» για δωρεές, που αφορούν σε σχολικά κτήρια της πόλης.

Συγκεκριμένα, η πρώτη σύμβαση αφορά στη δωρεά για τη χρηματοδότηση των μελετών αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του κτηρίου του 12ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, το οποίο στεγάζεται στο Κτήριο «Εκπαιδευτηρίων Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητος Δράμας». Η Α.Μ.Κ.Ε. «Μποδούρογλου» προτίθεται να καλύψει ως δωρεά προς τον Δήμο τις σχετικές δαπάνες για την υλοποίηση των μελετών μέχρι του ποσού των εξήντα χιλιάδων ευρώ. Προβλέπεται πλήρης αρχιτεκτονική μελέτη (τοιχοποιίες, κουφώματα, δάπεδα, υγροπροστασία, επιστέγαση, θερμομόνωση, οροφές, βοηθητικοί χώροι, απαραίτητες λειτουργικές ένθετες κατασκευές, προσβασιμότητα ΑμεΑ, παθητική πυροπροστασία κ.λπ.), πλήρης μελέτη στατικής ενίσχυσης και πλήρης μελέτη εγκαταστάσεων (ανελκυστήρες, κλιματισμός, ηλεκτρικά, υδραυλικά, ενεργητική πυροπροστασία, οπτικοακουστικός εξοπλισμός και κάθε άλλη εγκατάσταση για την εξυπηρέτηση της νέας χρήσης).
Η δεύτερη σύμβαση αφορά στη δωρεά χρηματοδότησης των προμηθειών και των υπηρεσιών για τη μελέτη και την κατασκευή ανελκυστήρα με προδιαγραφές Α.Μ.Ε.Α. στο 1ο ΕΠΑ.Λ.. Η Α.Μ.Κ.Ε. «Μποδούρογλου» προτίθεται να καλύψει ως δωρεά προς τον Δήμο τις σχετικές δαπάνες για την υλοποίηση των υπηρεσιών μέχρι του ποσού των εβδομήντα επτά χιλιάδων ευρώ. Με την υλοποίηση της παρούσας δωρεάς θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας και στην χωρίς αποκλεισμούς εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία. Με την εγκατάσταση του ανελκυστήρα με προδιαγραφές ΑμεΑ στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας, όλες οι αίθουσες διδασκαλίας στους δύο ορόφους του κτηρίου, στο Σχεδιαστήριο και στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών της σχολικής μονάδας, θα είναι προσβάσιμες σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς με κινητικά προβλήματα. Σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες ράμπες για ΑμεΑ για την είσοδο στο σχολείο και την έξοδο από αυτό, τις ράμπες για την πρόσβαση στον αύλειο χώρο του σχολείου, τις τουαλέτες ΑμεΑ στη Βιβλιοθήκη και στην αυλή του σχολείου, η κατασκευή του ανελκυστήρα με προδιαγραφές ΑμεΑ θα το καταστήσει απόλυτα προσβάσιμο σε όλους τους χώρους του για τα άτομα ΑμεΑ και με κινητικά προβλήματα.
Επίσης, τόσο ο Δήμαρχος Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος όσο και η κ. Κατερίνα Μποδούρογλου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υπογραφή των συμβάσεων και δεσμεύθηκαν πως θα υπάρξει και στη συνέχεια στενή συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών, ώστε να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις σε σχολεία, όπου υπάρχει αντικειμενική ανάγκη.