ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κεντρικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπεγράφη η σύμβαση της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας

Λίγες μόλις ημέρες μετά από τη δικαστική δικαίωση του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, με την 074/2023 Πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού, που προκήρυξε ο Δήμος τον Αύγουστο του 2022, και εντός της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος, υπεγράφη στο κτήριο του Δημαρχείου η σύμβαση για την αναβάθμιση του δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε κάθε δρόμο, σε κάθε σημείο, σε κάθε συνοικία της πόλης.

Το έργο, που δρομολόγησε από την αρχή έως το τέλος αυτής της μακράς διαδικασίας η σημερινή Δημοτική Αρχή, έχει ως σκοπό την αντικατάσταση 4685 φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου «led» και 1786 βραχιόνων στήριξης φωτιστικών σωμάτων, καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση του υπάρχοντος παλαιού και ενεργοβόρου δημοτικού φωτισμού με «έξυπνα» φωτιστικά σώματα, φιλικά προς το περιβάλλον, και υψηλής τεχνολογίας λαμπτήρες, τύπου «led».

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας: «Η επένδυση υλοποιείται χωρίς να «φορτωθεί» ο Δήμος με δάνεια, τόκους και χρέη, παρά τα ψεύδη, που κατά καιρούς έχουν ειπωθεί και γραφτεί, καθώς η αποπληρωμή της θα γίνεται μέσω της εξοικονόμησης χρημάτων, που θα προκύπτουν ετησίως από το ενεργειακό όφελος και το μηδενικό κόστος συντήρησης για τον Δήμο, καθώς, όπως ήδη έχει αναφερθεί, συμπεριλαμβάνει τη 10ετή εγγύηση/συντήρηση καλής λειτουργίας από τον ανάδοχο.».
Με το συγκεκριμένο έργο η Δημοτική Αρχή προσδοκά:
-Να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας στον Δήμο κατά 67% περίπου.
-Να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων CO2.
-Να μειωθούν τα ατυχήματα λόγω ελλιπούς φωτισμού (υπάρχει επίσης η δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητας, ενώ ο ανάδοχος αναλαμβάνει να αποκαθιστά τις όποιες βλάβες εντός 48 ωρών με δικά του μέσα).
-Να ζούνε όλοι οι δημότες σε μία πιο φωτεινή άρα και πιο ασφαλή πόλη, με μικρότερα ποσοστά παραβατικότητας.
Αμέσως μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, κ. Γιάννης Βούρος δήλωσε πως: «Όπως ανέφερα και μετά την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έπειτα από τα έργα πέριξ του γηπέδου της Α.Ε.Κ. και του αγαπημένου σε όλους μας άλσους, την ανέγερση νέου παιδικού σταθμού, ένα ακόμη πολύ μεγάλο έργο θα ξεκινήσει σε μερικές ημέρες στην πόλη μας. Αυτό της αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού με σύγχρονα φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες τύπου «LED», «πράσινης» τεχνολογίας. Έτσι, υλοποιούμε μετά από μία πολύμηνη και χρονοβόρα διαδικασία και πλήθος προσφυγών από μέρος της αντιπολίτευσης του Δήμου, μία ακόμη βασική δέσμευσή μας προς τους πολίτες. Τον Σεπτέμβριο του 2019 αναλάβαμε καθήκοντα σε έναν Δήμο με παλαιό και προβληματικό φωτισμό, με σκοτεινές γειτονιές, πλατείες και παιδικές χαρές, με αποτέλεσμα τα απολύτως δικαιολογημένα παράπονα των συμπολιτών μας να εκφράζονται προς όλους μας σε καθημερινή βάση. Με πάμπολλες καμένες λάμπες και αδυναμία έγκαιρης αντικατάστασής τους, είτε λόγω οικονομικών δυσκολιών, είτε λόγω του ελλιπούς προσωπικού, και όλα αυτά με τις τιμές του ρεύματος για νοικοκυριά και Ο.Τ.Α. από το 2022 να έχουν εκτοξευθεί. Έφτασε η ώρα, λοιπόν, αυτή η κατάσταση να αλλάξει. Σε λίγους μόνο μήνες, οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, της Νέας Χαλκηδόνας και της Νέας Φιλαδέλφειας, θα απολαμβάνουν τις ανταποδοτικές υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού που τους αξίζουν.
Αναβαθμίζουμε ποιοτικά και αισθητικά το δίκτυο δημοτικού φωτισμού σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, βελτιώνοντας στην πράξη την ποιότητα ζωής, καθώς και το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας. Φυσικά και δεν σταματάμε εδώ. Η δουλειά σε κάθε τομέα αρμοδιότητάς μας συνεχίζεται.».
Τέλος, οφείλουμε να σημειώσουμε πως κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν, επίσης, παρόντες: ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Κανταρέλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Ηλεκτροφωτισμού κ. Μιχάλης Κουτσάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Χρήστος Κοπελούσος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τάσος Κωνσταντινίδης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Άλσους κ. Σωτήρης Κοσκολέτος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σπύρος Μπερδέσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Αναπτυξιακής Πολιτικής κ. Θάνος Λέκκας, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού κ. Σοφία Αλεφραγκή, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ψηφιακής Μετάβασης & Πληροφορικής κ. Ηλίας Τάφας, ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «DASTERI SYSTEMS Α.Ε.» κ. Γιάννης Δαστερίδης και αρκετά ακόμη στελέχη του Δήμου.