ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Κεντρικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπεγράφη η σύμβαση της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας

Λίγες μόλις ημέρες μετά από τη δικαστική δικαίωση του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, με την 074/2023 Πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού, που προκήρυξε ο Δήμος τον Αύγουστο του 2022, και εντός της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος, υπεγράφη στο κτήριο του Δημαρχείου η σύμβαση για την αναβάθμιση του δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε κάθε δρόμο, σε κάθε σημείο, σε κάθε συνοικία της πόλης.

Το έργο, που δρομολόγησε από την αρχή έως το τέλος αυτής της μακράς διαδικασίας η σημερινή Δημοτική Αρχή, έχει ως σκοπό την αντικατάσταση 4685 φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου «led» και 1786 βραχιόνων στήριξης φωτιστικών σωμάτων, καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση του υπάρχοντος παλαιού και ενεργοβόρου δημοτικού φωτισμού με «έξυπνα» φωτιστικά σώματα, φιλικά προς το περιβάλλον, και υψηλής τεχνολογίας λαμπτήρες, τύπου «led».

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας: «Η επένδυση υλοποιείται χωρίς να «φορτωθεί» ο Δήμος με δάνεια, τόκους και χρέη, παρά τα ψεύδη, που κατά καιρούς έχουν ειπωθεί και γραφτεί, καθώς η αποπληρωμή της θα γίνεται μέσω της εξοικονόμησης χρημάτων, που θα προκύπτουν ετησίως από το ενεργειακό όφελος και το μηδενικό κόστος συντήρησης για τον Δήμο, καθώς, όπως ήδη έχει αναφερθεί, συμπεριλαμβάνει τη 10ετή εγγύηση/συντήρηση καλής λειτουργίας από τον ανάδοχο.».
Με το συγκεκριμένο έργο η Δημοτική Αρχή προσδοκά:
-Να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας στον Δήμο κατά 67% περίπου.
-Να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων CO2.
-Να μειωθούν τα ατυχήματα λόγω ελλιπούς φωτισμού (υπάρχει επίσης η δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητας, ενώ ο ανάδοχος αναλαμβάνει να αποκαθιστά τις όποιες βλάβες εντός 48 ωρών με δικά του μέσα).
-Να ζούνε όλοι οι δημότες σε μία πιο φωτεινή άρα και πιο ασφαλή πόλη, με μικρότερα ποσοστά παραβατικότητας.
Αμέσως μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, κ. Γιάννης Βούρος δήλωσε πως: «Όπως ανέφερα και μετά την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έπειτα από τα έργα πέριξ του γηπέδου της Α.Ε.Κ. και του αγαπημένου σε όλους μας άλσους, την ανέγερση νέου παιδικού σταθμού, ένα ακόμη πολύ μεγάλο έργο θα ξεκινήσει σε μερικές ημέρες στην πόλη μας. Αυτό της αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού με σύγχρονα φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες τύπου «LED», «πράσινης» τεχνολογίας. Έτσι, υλοποιούμε μετά από μία πολύμηνη και χρονοβόρα διαδικασία και πλήθος προσφυγών από μέρος της αντιπολίτευσης του Δήμου, μία ακόμη βασική δέσμευσή μας προς τους πολίτες. Τον Σεπτέμβριο του 2019 αναλάβαμε καθήκοντα σε έναν Δήμο με παλαιό και προβληματικό φωτισμό, με σκοτεινές γειτονιές, πλατείες και παιδικές χαρές, με αποτέλεσμα τα απολύτως δικαιολογημένα παράπονα των συμπολιτών μας να εκφράζονται προς όλους μας σε καθημερινή βάση. Με πάμπολλες καμένες λάμπες και αδυναμία έγκαιρης αντικατάστασής τους, είτε λόγω οικονομικών δυσκολιών, είτε λόγω του ελλιπούς προσωπικού, και όλα αυτά με τις τιμές του ρεύματος για νοικοκυριά και Ο.Τ.Α. από το 2022 να έχουν εκτοξευθεί. Έφτασε η ώρα, λοιπόν, αυτή η κατάσταση να αλλάξει. Σε λίγους μόνο μήνες, οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, της Νέας Χαλκηδόνας και της Νέας Φιλαδέλφειας, θα απολαμβάνουν τις ανταποδοτικές υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού που τους αξίζουν.
Αναβαθμίζουμε ποιοτικά και αισθητικά το δίκτυο δημοτικού φωτισμού σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, βελτιώνοντας στην πράξη την ποιότητα ζωής, καθώς και το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας. Φυσικά και δεν σταματάμε εδώ. Η δουλειά σε κάθε τομέα αρμοδιότητάς μας συνεχίζεται.».
Τέλος, οφείλουμε να σημειώσουμε πως κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν, επίσης, παρόντες: ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Κανταρέλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Ηλεκτροφωτισμού κ. Μιχάλης Κουτσάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Χρήστος Κοπελούσος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τάσος Κωνσταντινίδης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Άλσους κ. Σωτήρης Κοσκολέτος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σπύρος Μπερδέσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Αναπτυξιακής Πολιτικής κ. Θάνος Λέκκας, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού κ. Σοφία Αλεφραγκή, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ψηφιακής Μετάβασης & Πληροφορικής κ. Ηλίας Τάφας, ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «DASTERI SYSTEMS Α.Ε.» κ. Γιάννης Δαστερίδης και αρκετά ακόμη στελέχη του Δήμου.