ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Άλλα Αθλήματα Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου Πύργου Ηλείας

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου της πόλης του Πύργου, μετά και την υπογραφή της σύμβασης του έργου μεταξύ του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Διάσταση ΑΤΕ» κ. Κώστα Δηλάρη. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 785.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε.), και σύμφωνα με το χρονονοδιάγραμμα της σύμβασης αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στο κοινό σε έναν χρόνο.

Παρόντες στην υπογραφή του έργου, το οποίο αναμένεται με μεγάλη προσμονή από την τοπική κοινωνία, ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Προϊστάμενος Μελετών κ. Άρης Φιλιππόπουλος και ο αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Άγγελος Τσίκας.
Ο Δήμαρχος Πύργου, κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, εμφανώς ικανοποιημένος για τη σημαντική εξέλιξη του έργου, που πλέον πέρασε σε φάση υλοποίησης, αρχικά ευχαρίστησε τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και τον κ. Αργυρόπουλο για τον άρτιο συντονισμό όλων των διαδικασιών και στη συνέχεια δήλωσε πως: «Είναι ένα έργο, που το ζητά χρόνια η κοινωνία μας και, κυρίως, η νέα γενιά. Πρόκειται για ένα έργο, που το έχει στερηθεί πάνω από μια 10ετία η τοπική κοινωνία. Είχε γίνει στο παρελθόν μια προσπάθεια κατασκευής του έργου, αλλά με μελέτη σαφώς υπολειπόμενη της πραγματικότητας και των αναγκών. Εκπονήθηκε σωστή μελέτη, σε γρήγορο χρόνο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, βρέθηκε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Π.Δ.Ε., έγινε ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, και ανακηρύχθηκε τελικά ανάδοχος μια πολύ αξιόπιστη εταιρεία από τον Πύργο. Ο κ. Δηλάρης, εκπρόσωπος της εταιρείας, είναι γνωστός για τη συνέπειά του, και αυτό αποτελεί για μας ένα ακόμη στοιχείο σιγουριάς για τον χρόνο κατασκευής και ποιότητας του έργου.».

Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιάννης Αργυρόπουλος δήλωσε από την πλευρά του πως: «Το συνολικό έργο περιλαμβάνει: βελτίωση και στεγανοποίηση της πισίνας, πλήρη ανακατασκευή και βελτίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού στο υφιστάμενο κτήριο, ανέγερση νέου κτηρίου για τις ανάγκες των αποδυτηρίων (αντρικών και γυναικείων) και διαμόρφωση και αισθητική βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου. Το κολυμβητήριο, ως γνωστόν έχει κλείσει από το 2012 και το περιμένουν με ανυπομονησία οι νέοι -και όχι μόνο- της περιοχής μας. Συνεχίζουμε με έργα, που διαρκώς απαντούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και στην αισθητική αναβάθμιση του δήμου.» και στη συνέχεια ενημέρωσε για τα ακόλουθα έργα της αρμοδιότητάς του, που γίνονται ή πρόκειται να γίνουν στον Δήμο Πύργου, λέγοντας πως: «Στον κύκλο του αθλητισμού ολοκληρώνεται το Κλειστό Γυμναστήριο τον επόμενο μήνα, ενώ ξεκίνησαν εργασίες στην Αγία Βαρβάρα και, παράλληλα, γίνεται συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλον τον δήμο.
Επίσης, τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται η οδός Κολοκοτρώνη και οι κάθετοι οδοί, ενώ δημοπρατήθηκε έργο ασφαλτόστρωσης της οδού Λαμπετίου, των κεντρικών δρόμων Βαρβάσαινας και Αγίου Γεωργίου, καθώς και για τις κάθετες οδούς επί της οδού Αλφειού.
Ακόμη, την επόμενη εβδομάδα δημοπρατείται το μεγάλο έργο ανάπλασης της ανατολικής πλευράς της πόλης, και συγκεκριμένα: για την οδό Καραϊσκάκη, την πλατεία Μίκη Θεοδωράκη, την οδό Ολυμπίων και την πλατεία Ηφαίστου στα Χαλικιάτικα, ενώ αποστέλλεται και ο φάκελος για προσυμβατικό έλεγχο του έργου της ανάπλασης της 28ης Οκτωβρίου.».
Επιπλέον, ο κ. Αργυρόπουλος τόνισε πως: «Οι εξαγγελίες του Δημάρχου Πύργου συνεχίζουν να παίρνουν «σάρκα και οστά». Μετά το Κλειστό Γυμναστήριο και την Αγία Βαρβάρα, σειρά παίρνει το Κολυμβητήριο. Τα μεγάλα αυτά έργα αθλητικών εγκαταστάσεων θα προσελκύσουν όχι μόνο τους πολίτες, αλλά και μεγάλα αθλητικά γεγονότα στην πόλη μας.».
Επίσης, από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, κ. Κώστας Δηλάρης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και δεσμεύτηκε για την άμεση έναρξη των εργασιών, καθώς και για την ολοκλήρωση αυτών στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.
Ακόμη, ο αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Άγγελος Τσίκας ευχαρίστησε τον κ. Φιλιππόπουλο για τον «αγώνα που έδωσε για τη σύνταξη της ώριμης μελέτης του έργου» και, επίσης, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Θα κάνουμε το παν για να μπορέσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, πρώτα να παρακολουθήσουμε όπως χρειάζεται το έργο, και έπειτα να το παραδώσουμε έτοιμο για τη νεολαία της πόλης μας.».