ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση Δήμου Ελευσίνας-Ε.Υ.Δ.Α.Π. για αποχετεύσεις και συνδέσεις με δίκτυο

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Υ.Δ.Α.Π. κ. Χάρης Σαχίνης, παρουσία του Γενικού Διευθυντή Αποχέτευσης της Ε.Υ.Δ.Α.Π. κ. Κώστα Βουγιουκλάκη και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελευσίνας κ. Αθανάσιου Μαυρογιάννη, υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης λυμάτων σε όλο το εύρος του Δήμου και όπου δεν υπάρχει δίκτυο, καθώς και σε συνδέσεις κτηρίων με το δίκτυο.

Το αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης και τριτεύοντος δικτύου αποχέτευσης, με στόχο τον βέλτιστο συντονισμό για την ταχύτερη και επιτυχή υλοποίηση και λειτουργία των έργων αποχέτευσης.
Πρόκειται για ένα έργο υψίστης σπουδαιότητας για τον Δήμο Ελευσίνας, δεδομένου πως πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί δεκάδες κατοικίες και κτήρια, που μέχρι στιγμής δεν έχουν συνδεθεί με την αποχέτευση.
Σχολιάζοντας το σημαντικό αυτό έργο, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, κ. Αργύρης Οικονόμου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Πρόκειται για την υπογραφή μιας εκ των σημαντικότερων συμβάσεων για τον Δήμο μας. Της προγραμματικής Σύμβασης για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης λυμάτων σε όλον τον Δήμο, όπου δεν υπάρχει δίκτυο, καθώς και συνδέσεων κτηρίων με το δίκτυο. Ένα έργο, τις διαδικασίες του οποίου είχαμε ξεκινήσει ήδη από τις πρώτες μέρες διοίκησής μας, καθώς απαιτούνταν συντονισμένες ενέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η έναρξη και υλοποίησή του αποτελούσε δέσμευσή μας, και με σκληρή δουλειά με την Τεχνική Υπηρεσία και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Θανάση Μαυρογιάννη, από σήμερα, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Ελευσίνας και της Μαγούλας βαίνει προς οριστική λύση.».
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Μαυρογιάννης είπε χαρακτηριστικά πως: «Χθες ήταν μια σημαντική ημέρα για τον δήμο μας. Με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης κάνουμε ένα κρίσιμης σημασίας βήμα για την προώθηση του έργου της ολοκλήρωσης της κατασκευής του δευτεροβάθμιου δικτύου ακαθάρτων στον δήμο μας, καθώς και των συνδέσεων των κτηρίων μ’ αυτό. Η Προγραμματική Σύμβαση προβλέπει ότι η Ε.Υ.Δ.Α.Π. θα προχωρήσει στην κατασκευή αγωγών δευτεροβάθμιου δικτύου, καθώς και στην κατασκευή των ιδιωτικών συνδέσεων των ακινήτων με το δίκτυο. Η Προγραμματική Σύμβαση, που υπήρξε αποτέλεσμα πολύμηνης συνεργασίας μας με την Ε.Υ.Δ.Α.Π., ανοίγει τον δρόμο για την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος για τον δήμο μας. Να σημειώσω ότι στην τρέχουσα δημοτική περίοδο ανατέθηκε, εκπονήθηκε, κάτι που εκκρεμούσε, και παραδόθηκε στην Ε.Υ.Δ.Α.Π. σχετική μελέτη για την κατασκευή του δευτεροβάθμιου δικτύου, που αποτέλεσε ισχυρή παράμετρο για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης του δήμου μας με την Ε.Υ.Δ.Α.Π..».