ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 24 Απριλίου 2024
Auto-Moto Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περισσότερα από 30 αυτοκίνητα ηλικίας 40 ετών και άνω συμμετείχαν στο 1ο Regularity Sprint Πεντέλης

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν απόλαυσαν όσοι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκαν στην Πλατεία Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη, στο 1ο Regularity Sprint, που διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης.
Ελληνική Οικονομία Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κύπρου «Travel Expo Cyprus 2024»

Πρόκειται για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, που διεξάγεται στην Κύπρο, με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και φιλοξενεί εκθέτες από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την Ελλάδα επισκέπτονται πάνω από 650.000 Κύπριοι και ως εκ τούτου η Κύπρος αποτελεί μια αγορά στόχο για την Περιφέρεια μας.
Άλλα Αθλήματα Νότιο Αιγαίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στη Ρόδο βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προώθησης, αλλά και την επίλυση διαφόρων προβλημάτων του Αθλήματος της Τοξοβολίας, βρέθηκαν στη Ρόδο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κ. Αθανάσιος Ρέρρας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Αλέξανδρος Νασούλας, οι οποίοι παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ρόδου.

Νέες επιτυχίες για τον Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024

Με επτά αθλητές συμμετείχε ο Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΓΟΥΣΟΥ-ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο «Γ. Στεφανόπουλος», στην Αθήνα, και επέστρεψε στην έδρα του με πέντε χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, καθώς και μια τέταρτη θέση.

Πασχαλινό τραπέζι για όλους από τον Δήμο Σκύδρας

Ο Δήμος Σκύδρας, αναγνωρίζοντας την οφειλή όλων να στηρίζουνε και να βοηθάνε τα πάσχοντα και ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, όχι με τη μορφή οίκτου και ελεημοσύνης, αλλά ως ένα βοήθημα για να μπορέσουν να σταθούν με αξιοπρέπεια στη ζωή, συνεχίζει και φέτος τη δράση: «Πασχαλινό τραπέζι για όλους», ώστε, αφού συγκεντρωθούν τρόφιμα, να μοιραστούν στους πολίτες που τα χρειάζονται.

Πετυχημένο το ομαδικό εργαστήριο του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Τα άτομα, που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το πώς να διαμορφώσουν ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας αλλά και απαντήσεις σε ερωτήματα, που τέθηκαν σε εργασιακά θέματα. Επίσης, το Κέντρο Κοινότητας Νάουσας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την κ. Θωμαή Δημητριάδου για...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Κρήτης σύμβαση υπογειοποίησης δικτύων του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. στην οδό Δελημάρκου

Τη σύμβαση, που ανάβει το πράσινο φως για να ξεκινήσει το έργο ανάπλασης της οδού Δελημάρκου, στην Αγία Τριάδα, υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης κ. Αλέξης Καλοκαιρινός.

Πρόκειται για σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., που προβλέπει την υπογειοποίηση των δικτύων στην οδό Δελημάρκου, προϋπολογισμού 187.869,97 ευρώ, η οποία υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου 2024 από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Κρήτης κ. Αλέξη Καλοκαιρινό και τον Αναπληρωτή Διευθυντή Ηρακλείου του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. κ. Κωνσταντίνο Πολυμέρη, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Γιώργου Σισαμάκη και του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων & Μελετών του Δήμου κ. Μανόλη Μανουσάκη.

Η ολοκλήρωση της παρέμβασης από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. αναμένεται τους επόμενους μήνες, ενώ αμέσως μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών θα εγκατασταθεί ο εργολάβος, ο οποίος υπάρχει ήδη ως προσωρινός ανάδοχος.
Ακόμη, υπενθυμίζεται πως η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Τριάδας αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ενώ βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής.
Παράλληλα, στο περιθώριο της συνάντησης, συζητήθηκε ο ευρύτερος συντονισμός και προγραμματισμός της συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. για μια σειρά έργων, που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU. Επίσης, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις σε αστικές περιοχές και στο κτηριακό απόθεμα» – ID 16873 – που έχει ως στόχο τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και του δημοσίου χώρου. Το Πρόγραμμα είναι ενταγμένο στον πυλώνα 1 της Πράσινης Μετάβασης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Άξονα 1.2 – Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηριακού αποθέματος της χώρας και χωροταξική μεταρρύθμιση» και χρηματοδοτείται από τη Σ.Α.Τ.Α. 075 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (κωδικός έργου στο Π.Δ.Ε. 2022ΤΑ07500003), σε ποσοστό 65% (1.040.000 ευρώ) και από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης σε ποσοστό 35% (560.000 ευρώ).