ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Κατοικίδια Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, για τα αδέσποτα ζώα, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μαζί με τον...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Χαλκιδέων

Τα νέα φωτιστικά σώματα εγκαταστάθηκαν στις ακόλουθες περιοχές: Γηπεδάκι μπάσκετ και παιδική...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθημερινές παρεμβάσεις στις Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης

«Με στόχο την υποστήριξη της καθημερινότητας, τη βελτίωση των υποδομών και την...
Δυτική Μακεδονία Κατοικίδια Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση από τον Δήμο Φλώρινας στο 3ο Γενικό Λύκειο με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η ενημέρωση είχε εξ' αρχής τη μορφή ανοικτής συζήτησης και ερωταπαντήσεων με τα παιδιά του 3ου Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους, λαμβάνοντας και τις ανάλογες έγκυρες απαντήσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αξιοσημείωτο υπήρξε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών, καθώς και η ευστοχία των ερωτημάτων που έθεσαν.
Ιόνια Νησιά Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεπέρασε τους 125 τόνους υλικών η ανακύκλωση ρούχων στον Κεντρικό Δήμο Κέρκυρας

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της ανάπτυξης ξεχωριστού δημοτικού δικτύου συλλογής και ανακύκλωσης ρούχων στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, καθώς λίγο πριν από την ολοκλήρωση του 2023 τη χρονιά αυτή ξεπέρασε τους 125 τόνους υλικών.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, που παράγονται εντός των διοικητικών του ορίων, για εναρμόνιση με την εθνική/ευρωπαϊκή νομοθεσία και για ουσιαστική εξυπηρέτηση όλων των δημοτών του, δημιούργησε τα δύο προηγούμενα χρόνια, για πρώτη φορά στην ιστορία του, δημοτικό δίκτυο χωριστής συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης, υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών (ρούχα, τσάντες, πάνινα παιχνίδια, παπούτσια κ.λπ.).
Κατά το έτος 2022, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, σε συνεργασία με την αδειοδοτημένη σχετικά εταιρεία «EAST-WEST», τοποθέτησε αρχικά 26 ειδικούς κάδους, από τους οποίους συλλέχθηκαν συνολικά 57,7 τόνοι ρούχων.
Λόγω της μεγάλης συμμετοχής και ανταπόκρισης των πολιτών, κατά το έτος 2023 τοποθετήθηκαν επιπλέον 36 κάδοι, αυξάνοντας τον συνολικό τους αριθμό στους 62 ειδικούς κάδους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, μέσω των οποίων συλλέχθηκαν οι διπλάσιες ποσότητες μεταχειρισμένων ρούχων και πιο συγκεκριμένα 125,8 τόνοι έως και σήμερα.
Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει πως μόλις σε δύο χρόνια εφαρμογής του δημοτικού δικτύου χωριστής συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης, υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών (ρούχα, τσάντες, πάνινα παιχνίδια, παπούτσια κ.λπ.), προέκυψαν, από τους πολίτες και μόνο, αθροιστικά 183,5 τόνοι μεταχειρισμένων ρούχων, οι οποίοι δεν οδηγήθηκαν προς μεταφορά και υγειονομική ταφή σε Χ.Υ.Τ.Α., εξοικονομώντας στον Δήμο τα αντίστοιχα οικονομικά κόστη.
Επίσης, με βάση τα συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύεται πως με την τοποθέτηση κάδων σε πυκνό δίκτυο (1 κάδος τουλάχιστον ανά 1.000 κατοίκους), οι πολίτες έχουν ευκολότερη πρόσβαση στα σημεία συλλογής και κατά συνέπεια οδηγούν περισσότερες ποσότητες προς ανακύκλωση. Με αυτόν τον τρόπο εφαρμόζονται και οι αρχές της περιβαλλοντικής οικονομίας, σύμφωνα με τις οποίες για να ανακυκλώσουν οι πολίτες δεν θα πρέπει να απαιτείται σπατάλη χρόνου, χρήματος και ενέργειας.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται και στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο πρόγραμμα: «100 Ευφυείς Πόλεις», της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (100 Intelligent Cities Challenge-ICC), όπου ο Δήμος συμμετέχει με κύριο θεματικό άξονα τη «Διαχείριση Αποβλήτων και Κυκλική Οικονομία».
Ακόμη, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ. Μερόπη Υδραίου, δήλωσε σχετικά πως: «Τα αποτελέσματα από την ανάπτυξη του συγκεκριμένου δικτύου είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Κατά τη διάρκεια της θητείας μας αναπτύξαμε μια σειρά από δίκτυα ξεχωριστής συλλογής και ανακύκλωσης υλικών, δημιουργήσαμε τις υποδομές για διαλογή στην πηγή και προχωρήσαμε στην προμήθεια των απαραίτητων κάδων για τον σκοπό αυτόν. Ευχόμαστε ότι με τη χρήση των υποδομών αυτών, τα επόμενα χρόνια θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά και θα αναπτυχθούν δημοτικά δίκτυα χωριστής συλλογής και νέων ρευμάτων αποβλήτων προς όφελος των πολιτών και του Δήμου μας.».