ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός υδροδότησης της Κέρκυρας, ύψους 181 εκ. Ευρώ

Νερό υψηλής ποιότητας υπόσχεται το μεγαλύτερο έργο, που πρόκειται να γίνει στην Κέρκυρα, δίνοντας μόνιμη και βιώσιμη λύση στην υδροδότηση του νησιού.

Με σημερινή ανάρτηση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (TED) ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη του ανάδοχου, ο οποίος πρόκειται να κατασκευάσει, ίσως, το μεγαλύτερο έργο, που έχει γίνει ποτέ στην Κέρκυρα, το οποίο αφορά στην απρόσκοπτη υδροδότηση όλου του νησιού σε βάθος εύλογου χρόνου.

Αμέσως μετά από την κατάθεση των σχετικών προσφορών θα ακολουθήσει η επιλογή του αναδόχου.

Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, το οποίο αναμένεται να αξιοποιήσει παραγωγικά το σύνολο των υδάτινων πόρων του νησιού της Κέρκυρας, που σήμερα χάνονται, διασφαλίζοντας για όλους τους κατοίκους νερό υψηλής ποιότητας, λύνοντας ένα μακροχρόνιο πρόβλημα.

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως η υπαγωγή του έργου στο καθεστώς των Σ.Δ.Ι.Τ. προχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, περίοδο κατά την οποία εγκρίθηκε και η συμμετοχή του Δημοσίου στη χρηματοδότηση της κατασκευής του έως του ποσού των 60 εκατ. ευρώ κατά μέγιστο, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Το έργο «Ύδρευση Νήσου Κέρκυρας» είναι ενταγμένο στο «Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υποδομών και Μεταφορών 2021-2025», με προϋπολογισμό 181.226.000 Ευρώ. Ο ανάδοχος θα αναλάβει, επίσης, τη λειτουργία και συντήρηση της Εγκατάστασης Αποσκλήρυνσης Νερού (Ε.Α.Ν.) Χρυσηίδας, της δεξαμενής Ποταμού, του αντλιοστασίου Ποταμού Β-ΠΟ και 3 αντλιοστασίων γεωτρήσεων. Επίσης, θα εγκατασταθεί σύστημα SCADA για τον έλεγχο και την τηλεδιοίκηση του έργου και θα υλοποιηθούν σχετικά έργα οδοποιίας και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο έργο, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, και Πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμων Κέρκυρας (ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ.), κ. Μερόπη Υδραίου, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Η Κέρκυρα αλλάζει και προχωρά μπροστά με μικρά και μεγάλα έργα. Το μεγάλο αυτό έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι ένα έργο, που ως δημοτική αρχή θέσαμε ως προτεραιότητα από την πρώτη μέρα, με συνεχείς παρεμβάσεις, συσκέψεις και συναντήσεις στο Υπουργείο Υποδομών. Για μένα είναι μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση, γιατί στην πρώτη θητεία μου ως Δήμαρχος, δρομολογήθηκε ένα τεράστιας σημασίας έργο.».

Αξίζει, επίσης, να σημειώσουμε πως το σημαντικό αυτό έργο περιλαμβάνει αναλυτικά:

-Την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των φραγμάτων Μελισσουδίου, εκτροπής Κυπριανάδων και Καλαμιώτισσας.

-Την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση εξωτερικών δικτύων, συνολικού μήκους 220 χιλιομέτρων.

-την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των Εγκαταστάσεων Καθαρισμού Νερού Μειλισσουδίου και Καλαμιώτισσας.

-Την κατασκευή και λειτουργία νέων δεξαμενών και αντιλοστασίων (Χωροεπισκόπων, Τρουμπέτα, Στρογγυλής, Νέας Δεξαμενής Μελιτειέων) μαζί με τη συντήρησή τους.

-Την εγκατάσταση συστήματος τηλεχειρισμού και τηλεδιοίκησης των δικτύων.

-έργα οδοποιίας και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Τέλος, σημαντική για τον σύντομο χρόνο έναρξης του έργου είναι και η ημερομηνία λήξης της υποβολής των προσφορών, που έχει οριστεί για τις 28 Φεβρουαρίου, και εφόσον όλα πάνε καλά το σύνολο των έργων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 4 χρόνια από την έναρξή τους.