ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Μουσική Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινάει το Φεστιβάλ Λαμίας με τίτλο: «Άνοιξη Μουσικής στην πόλη»

Το Φεστιβάλ Λαμίας, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Άνοιξη Μουσικής στην πόλη», ξεκινάει την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 σε ρυθμούς Tango.

Με μία συναυλία με ακούσματα από την Αργεντινή έως την Ελλάδα, με το Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας ξεκινάει το φετινό Φεστιβάλ Λαμίας.
Στην έναρξη του Φεστιβάλ θα ακουστούν έργα των Piazzola, Χατζιδάκι κ.ά., με τη συμμετοχή των: Ελένης Οικονόμου, Κώστα Αναστασίου, Γιάννη Συγγούνη, Θοδωρή Παπαδογιάννη, Παναγιώτη Σπυρόπουλο και Θάνο Φυσέκη, ο οποίος είναι υπεύθυνος του Συνόλου Σύγχρονης Μουσικής.
Η μουσική βραδιά πρόκειται να παρουσιαστεί στον Πολυχώρο «Studio Project» (Έσλιν 51) και ώρα: 8.00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Ο Δήμος Λαμιέων και το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την κοινωνία μας, διοργανώνουν ξανά τη «Μουσική Άνοιξη στην πόλη», συμβάλλοντας στην πολιτιστική αφύπνιση της.
Πρόκειται για έναν θεσμό, που από το 1999 είχε ως όραμα να δημιουργήσει δρόμους επικοινωνίας και να προσφέρει μία νέα πραγματικότητα στα δρώμενα της πόλης της Λαμίας, με όχημα τη Μουσική Τέχνη.
Νέοι σολίστες, σημαντικοί καλλιτέχνες, παιδαγωγοί, μουσικά σύνολα και σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας προσεγγίζουν με το ποικιλόμορφο πρόγραμμα τους και τις εμφανίσεις σε διάφορους χώρους της πόλης τους Λαμιείς, με την υπόσχεσή ότι θα συνεχίσουν να υπηρετούν τον πολιτισμό και την πόλη.
Με αφορμή την έναρξη του Φεστιβάλ, ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Ο Πολιτισμός στη Λαμία δεν σταματάει ποτέ. Μας εμπνέει, μας εμψυχώνει, μας κάνει πιο αισιόδοξους. Η Λαμία και τη φετινή άνοιξη γίνεται η πόλη της μουσικής. Μουσική στους δρόμους, στις πλατείες, στην καθημερινότητά μας. Όσο δύσκολοι και απρόβλεπτοι και αν είναι οι καιροί μας, η δύναμη της Τέχνης μας υπενθυμίζει πάντα πως η Άνοιξη θα διαδέχεται τον Χειμώνα. Το Ωδείο μας, οι μουσικοί της πόλης μας, τα μουσικά μας σύνολα, μας οδηγούν σε μια άνοιξη χαράς, που όλοι έχουμε ανάγκη.
Σας καλώ, λοιπόν, να απολαύσετε αυτή τη μοναδική γιορτή.
Υπόσχεσή μας να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την πόλη μας και τον πολιτισμό της αισιοδοξίας, της υψηλής ποιότητας και της αισθητικής.
Καλή μουσική άνοιξη!».