ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Θεσσαλία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινάει την Πέμπτη 20/4 το Συνέδριο του προγράμματος «#Τρίκαλα2030» για τη Βιώσιμη Πόλη του Αύριο

Αύριο Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 ξεκινάει το διήμερο Συνέδριο «#Τρίκαλα2030», που είχε αναβληθεί λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Πρόκειται για ένα ειδικό συνέδριο, που αφορά στο μέλλον των Τρικάλων με βάση τον τουρισμό και τη συγκοινωνιακή επέκταση, είτε με την επικείμενη ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, είτε με την έναρξη των διαδικασιών για επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής προς Κοζάνη και Ηγουμενίτσα.

Ο Δήμος Τρικκαίων, θέτοντας ως παραγωγικό και αναπτυξιακό ορόσημο το έτος 2030, ξεκινά τη σχετική προετοιμασία γι’ αυτό το ορόσημο με τη διοργάνωση του συγκεκριμένου συνεδρίου και τη συζήτηση με πολίτες και φορείς. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις πρώην αποθήκες της περιοχής του Ο.Σ.Ε., που το επόμενο διάστημα μετατρέπονται σε χώρο πολιτισμού. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, το συγκεκριμένο σκέλος της οποίας καθίσταται ιδιαίτερα σημαντικό μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν με το δυστύχημα στα Τέμπη.
Οι άξονες, στους οποίους θα κινηθεί το συνέδριο, είναι για το πώς σχεδιάζουμε και πώς δημιουργούμε μία βιώσιμη και σύγχρονη πόλη, που:
-Αξιοποιεί τις υποδομές της.
-Προωθεί τον αστικό και θεματικό τουρισμό, μέσω της βιώσιμης διαχείρισης των πόρων της.
-Υιοθετεί λύσεις για τη μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος και την επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής.
-Βελτιώνει τις υπηρεσίες της, υιοθετώντας νέες τεχνολογικές λύσεις προς όφελος των πολιτών της.
-Ενθαρρύνει τη νέα γενιά να συμμετέχει ουσιαστικά στον σχεδιασμό και στην λήψη αποφάσεων.
-Ενισχύει την καινοτομία και την νεοφυή επιχειρηματικότητα.
-Εκμεταλλεύεται τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Το συνέδριο χωρίζεται σε 5 θεματικές ενότητες, ως ακολούθως:
• Περιβάλλον & Ενέργεια
• Συμμετοχή στα Κοινά
• Ψηφιακή Ανάπτυξη
• Αναπτυξιακές Υποδομές
• Αξιοποίηση των Συγκριτικών Πλεονεκτημάτων της περιοχής και Ενίσχυση του Τουριστικού Προϊόντος.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως το συνέδριο καθίσταται σημαντικό για έναν ακόμη λόγο: Ο Δήμος Τρικκαίων ήδη έχει επιλεγεί και ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Αποστολή για τις 100 Έξυπνες και Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις μέχρι το 2030, οπότε συνολικά το συνέδριο θα συζητήσει και για την «πράσινη» αυτή προοπτική.
Στο συνέδριο θα μετάσχουν με ομιλίες και παρεμβάσεις στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, η υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος κ. Θύμιος Μπακογιάννης, στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού, οι Δήμαρχοι Θέρμης, Αγίου Ευστρατίου και Τήνου, εκπρόσωποι της νέας γενιάς των αυτοδιοικητικών και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Τρικκαίων, καθώς και στελέχη εταιρειών με σημαντικό αποτύπωμα στην αναπτυξιακή δομή της χώρας.