ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινάει η σύνδεση 7.000 κατοικιών στο δίκτυο αποχέτευσης της Πάτρας

Εντός του 2024 ξεκινά η σύνδεση 7.000 κατοικιών στο δίκτυο αποχέτευσης της Πάτρας, στη βόρεια και στη νότια πλευρά του Δήμου, εξυπηρετώντας τις ανάγκες 30.000 και πλέον κατοίκων. Έτσι, θα αναβαθμιστεί περαιτέρω η ποιότητα ζωής και η προστασία του περιβάλλοντος, ενώ η θάλασσα θα γίνει πιο καθαρή για να την απολαμβάνουν όλοι.

Την ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, από τις 10 Ιουνίου, για τη σύνδεση στο πολύ μεγάλο και σημαντικό για τις υποδομές της Πάτρας έργο του δικτύου αποχέτευσης Κοινοτήτων του Δήμου, έκανε ο Δήμαρχος Πατρέων, κ. Κώστας Πελετίδης, στη συνέντευξη Τύπου (την πρώτη στο νέο Δημαρχείο), που παραχώρησε την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, μαζί με τον Πρόεδρο και στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Π..

Οι περιοχές που θα συνδεθούν είναι οι εξής: Άγιος Βασίλειος, Ρίο, Καστελλόκαμπος, Μποζαΐτικα, Πλαζ, Αγυιά (Μέσα και Έξω), Ροΐτικα, Μονοδένδρι, Μιντιλόγλι και Βραχνέικα.
Οι συνδέσεις θα ξεκινήσουν από το Φθινόπωρο, με στόχο το έργο να περατωθεί και να αρχίσει η πιλοτική του λειτουργία εντός του έτους.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, κ. Κώστας Πελετίδης, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους εργαζόμενους του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Π. για τη συμβολή τους και την προσφορά τους στο να γίνει το τεράστιο αυτό έργο της αποχέτευσης, το οποίο θα συνεχιστεί σε επόμενη φάση και για τους άλλους οικισμούς.
Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Κώστας Πελετίδης ανέφερε πως: «Στην Πάτρα, συνεχίζονται τα έργα, που υπηρετούν κρίσιμες λαϊκές ανάγκες, τόσο τα «ορατά», όσο και τα «αόρατα», τα οποία, όμως, είναι πολύ σοβαρά και λύνουν χρόνια προβλήματα και ελλείψεις της πόλης μας. Σ’ αυτά τα έργα ξεχωρίζει η αποχέτευση και η σύνδεση χιλιάδων σπιτιών με τον βιολογικό καθαρισμό. Ερχόμαστε να αποκαταστήσουμε και μια στρέβλωση του παρελθόντος, οπότε γίνονταν έργα αποχέτευσης χωρίς αποδέκτη, όπως στον Άγιο Βασίλειο, στο Ακταίο, στο Ρίο. Ανακουφίζουμε τους συνδημότες μας από το σημαντικό κόστος καθαρισμού των βόθρων, τους απελευθερώνουμε απ’ αυτό το βάρος. Βλέπουμε την πόλη μας να αλλάζει, τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, γίνονται ορατά.».

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ακόμη οι κ.κ. Γιώργος Μαστραντωνάκης, Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Π., και Λάμπρος Τσάτσος, Διευθυντής της Αποχέτευσης.
Ακόμη, παραβρέθηκαν ο κ. Διονύσης Κλάδης, Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Π., και ο κ. Ανδρέας Παπανικήτας, δημοτικός σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Π..
Όπως αναφέρθηκε και στη συνέντευξη, η πλατφόρμα της Δ.Ε.Υ.Α.Π. για την έναρξη των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα «ανοίξει» τμηματικά για τους δημότες στις 10 Ιουνίου 2024 και από εκεί θα μπορεί ο καθένας να παρακολουθεί και ηλεκτρονικά την εξέλιξή της.
Οι συνδέσεις, όπως τονίστηκε, είναι υποχρεωτικές, και θα ξεκινήσουν από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ θα απαιτηθούν, ανάλογα και με την πορεία των αιτημάτων σύνδεσης, περίπου, δύο ακόμα εξάμηνα για την ολοκλήρωση των συνδέσεων και εν συνεχεία η έναρξη ολοκληρωτικής λειτουργίας του έργου.
Ακόμη, αναφερόμενος στο έργο, ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Π., κ. Γιώργος Μαστραντωνάκης, σημείωσε τον «άχαρο» ρόλο των Δ.Ε.Υ.Α. πανελλαδικά, εφόσον τα έργα τους, τόσο της ύδρευσης, όσο και της αποχέτευσης. δεν «φαίνονται», αν και είναι τόσο σημαντικά, στη συνέχεια στάθηκε ιδιαίτερα στο πρωτόγνωρο έργο, που εκτελέστηκε και παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως: «Αυτό επιτεύχθηκε, ενώ η Δ.Ε.Υ.Α.Π. είναι υποστελεχωμένη από προσωπικό (λόγω της απαγόρευσης πραγματοποίησης προσλήψεων), και την ίδια ώρα αρκετά επιβαρυμένη οικονομικά (ιδιαίτερα από την αύξηση του ενεργειακού κόστους), χωρίς να λαμβάνει καμιά βοήθεια από την Κυβέρνηση, είτε οικονομική με χρηματοδοτήσεις, είτε με προσωπικό, με πραγματοποίηση προσλήψεων.» και ακόμη μίλησε για το πόσο ωφέλιμο θα είναι και οικονομικά για τους δημότες το νέο αποχετευτικό δίκτυο, εφόσον θα τους απαλλάξει από τον «βραχνά» της εκκένωσης βόθρων, που φτάνει σήμερα έως και τα 200 ευρώ τη φορά.
Από την πλευρά του, ο κ. Λάμπρος Τσάτσος, στάθηκε στην ανάγκη της συνεργασίας, που πρέπει να υπάρξει ανάμεσα στη Δ.Ε.Υ.Α.Π. και στους δημότες, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες σύνδεσης, που είναι υποχρεωτικές για όλα τα οικήματα, αλλά και σε συνολικότερα ζητήματα, που αφορούν στο έργο και στις επόμενες προτεραιότητες της Δ.Ε.Υ.Α.Π..
Σε ό,τι αφορά το κόστος σύνδεσης, διευκρινίστηκε πως αυτό θα είναι περίπου 600 ευρώ (ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα κάθε κτηρίου) και θα μπορεί να αποπληρωθεί μέχρι και σε 12 άτοκες δόσεις στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Π..