ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Κοινωνία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινάει η μελέτη για την ανακατασκευή/επέκταση του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων

Μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης σύνταξης μελετών, δρομολογήθηκε η ολοκληρωτική ανακατασκευή του υπάρχοντος κτηρίου του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, αλλά και η επέκτασή του με τη δημιουργία νέας πτέρυγας.

Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημαντηράκης, και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, κ. Γιάννης Σημαντηράκης, καθώς και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας, παρόντων του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλη Καλογριδάκη και στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, συνυπέγραψαν την ανάθεση της σύμβασης για την εκκίνηση του σημαντικότατου αυτού έργου υποδομής για την Τρίτη ηλικία.
Αμέσως μετά από την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημαντηράκης, τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο έργο, το οποίο χρηματοδοτείται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από πόρους του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»», στη συνέχεια δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Φιλοδοξούμε ότι με την ολοκλήρωσή του θα έχουμε ένα από τα καλύτερα γηροκομεία σε επίπεδο χώρας και όχι μόνον.», και ακόμη ανέφερε πως: «Προβλέπεται η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου, καινούργιου κτιρίου, ταυτόχρονα, όμως, και η λειτουργική σύνδεση με το υφιστάμενο κτίριο, ώστε να μπορούν από κοινού να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα άτομα τρίτης ηλικίας που φιλοξενεί.».

Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημαντηράκης, ενώ υπογράφει τη σύμβαση

Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, κ. Μιχάλης Καλογριδάκης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως: «Άλλο ένα χρόνιο πρόβλημα, φαίνεται ότι βρίσκει λύση και, σήμερα, με την υπογραφή της μελέτης, ξεκινάμε να λύσουμε ένα τεράστιο πρόβλημα, που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια στον Δήμο Χανίων. Η υπηρεσία μας προσπάθησε να προδιαγράψει όσο καλύτερα γίνεται τη συγκεκριμένη μελέτη και βάλαμε μέσα όρους, ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα κτίριο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και όχι μόνο αυτά που προέβλεπε η ελληνική νομοθεσία.».
Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, που θα αναλάβει τη σύνταξη των μελετών, κ. Πασναγιώτης Ταβανιώτης, έκανε λόγο για «έργο-πρόκληση και για τους ίδιους», και ακόμη ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Το έργο θα εξελιχθεί σε φάσεις, για τη λειτουργικότητα του Γηροκομείου, και θα ολοκληρωθεί χέρι-χέρι με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, και με τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων.».
Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη σύμβαση, ύψους 785.956 Ευρώ, περιλαμβάνει τη σύνταξη ενός συνόλου μελετών για το υπάρχον κτήριο, αλλά και για την ανέγερση νέου (στατική, αρχιτεκτονική, τοπογραφική, Η/Μ κ.ά.), καθώς και για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, με την εξασφάλιση και των απαραίτητων εγκρίσεων. Και όπως προβλέπει η διαδικασία, σε 14 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των μελετών και αμέσως μετά θα προχωρήσει η δημοπράτησή του.
Και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, κ. Γιάννης Σημαντηράκης: «Με την επέκτασή του το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων θα διπλασιάσει τους χώρους του, καθώς και τους ωφελούμενους που θα φιλοξενεί.», σημειώνοντας ακόμη πως: «Θα πρόκειται για μία σύγχρονη μονάδα, ένα σύγχρονο Δημοτικό Γηροκομείο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Ο χώρος του Δημοτικού Γηροκομείου από 3.500 τετραγωνικά μέτρα θα γίνει 7.000 τ.μ. και η δυνατότητα φιλοξενίας των ηλικιωμένων θα αυξηθεί στο διπλάσιο, δηλαδή σε περισσότερα από 150 άτομα, σε έναν συνολικό χώρο με σύγχρονες κουζίνες, σύγχρονα δωμάτια, μεγάλες τουαλέτες και ντους, καθώς και προσβασιμότητα για ΑμεΑ.».