ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Αττική Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινάει η ανέγερση του 5ου Γυμνασίου στη Δροσούπολη Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής

Σε πανηγυρικό κλίμα υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, από τον Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού, τον Πρόεδρο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. κ. Τιμολέοντα Κατσίπο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. κ. Αθανάσιο Γιάνναρη και την ανάδοχη εταιρεία η σύμβαση για την ανέγερση του 5ου Γυμνασίου στη Δροσούπολη Άνω Λιοσίων.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο, βιοκλιματικό 6θέσιο σχολείο, που θα ανεγερθεί στο Οικοδομικό Τετράγωνο Κ971, δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης, σε οικόπεδο του Δήμου Φυλής, που περικλείεται από τις οδούς: Τεμπών, Σμοκόβου, Αγράφων και Θεσσαλίας.
Ο Δήμαρχος Φυλής προσήλθε στο γραφείο του Προέδρου της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. για την υπογραφή της σύμβασης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Θανάση Σχίζα, τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Νίκο Χατζητρακόσια και τους επιστημονικούς του συνεργάτες κ.κ. Γιάννη Λιάκο και Μαρίνα Νικολοπούλου, οι οποίοι συνέβαλλαν σημαντικά στις διαδικασίες για την κατασκευή του νέου σχολείου.

Αμέσως μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο Δήμαρχος Φύλης, κ. Χρήστος Παππούς, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως: «Σήμερα, είναι ακόμα μια ημέρα χαράς για τον Δήμο μας. Μια νέα σύγχρονη υποδομή προστίθεται στο κεφάλαιο της σχολικής κοινότητας του Δήμου μας και την αναβαθμίζει περαιτέρω. Αυτό το σχολείο το θέλαμε πολύ. Το θέλουν οι κάτοικοι της Δροσούπολης. Το θέλουν οι μαθητές και οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου, που θα αποσυμφορηθεί. Το χρειάζεται η σχολική κοινότητα του Δήμου μας και το κάναμε πράξη. Συνεχίζουμε στους ίδιους εντατικούς ρυθμούς με αγάπη και όραμα για τον τόπο μας.» και ακόμη ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν σε χρόνο ρεκόρ σε σχέση με τις μελέτες, τις διαδικασίες αδειοδότησης κ.ά..

Το νέο σχολικό συγκρότημα αποτελείται από δυο αυτόνομα κτήρια, την κύρια σχολική μονάδα και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
Στο ισόγειο θα στεγάζεται η Διοίκηση, με το γραφείο του Διευθυντή, του Υποδιευθυντή, των δασκάλων, της γραμματείας, η αίθουσα γονέων, ο χώρος υποδοχής, το ιατρείο, το γραφείο του ψυχολόγου, η βιβλιοθήκη, δύο αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα τεχνολογίας, η αποθήκη τεχνολογίας, το κυλικείο και χώροι υγιεινής για τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τις μαθήτριες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Στο επίπεδο του α΄ ορόφου θα λειτουργούν 4 αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα καλλιτεχνικών με αποθήκη, 2 αίθουσες πληροφορικής, αίθουσα φυσικών επιστημών με αποθήκη και δυο αίθουσες ξένων γλωσσών, καθώς και W.C. για τους μαθητές.

Το υπόγειο περιλαμβάνει τις αποθήκες, το γενικό αρχείο και τους απαραίτητους χώρους των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτηρίου, και ακόμη προβλέπει χώρους στάθμευσης για 9 οχήματα.
Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό κτήριο με ισχυρές μονώσεις, που θα φέρει στη στέγη φωτοβολταϊκές μονάδες, και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ελαχιστοποιεί τις ενεργειακές ανάγκες όλον τον χρόνο και να επιτυγχάνει περιορισμό στην κατανάλωση συμβατικών πηγών ενέργειας.

Στο δεύτερο κτήριο θα στεγαστεί η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, με εμβαδόν 175 τετραγωνικών μέτρων. Θα διαθέτει σκηνή, αποδυτήρια αγοριών και κοριτσιών, και αποθήκες οργάνων και σκηνής.
Το εμβαδόν του οικοπέδου ανέρχεται σε 5.558,35 τ.μ. και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται στα 5.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και του σχολικού εξοπλισμού. Σύμφωνα με τη σύμβαση το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί 750 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Επίσης, έχει ιδιαίτερη αξία να τονιστεί πως μετά από ταχύτατες και επίμονες ενέργειες του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Νίκου Χατζητρακόσια, η νέα σχολική μονάδα θα λειτουργήσει άμεσα καθώς η ίδρυσή της σε διοικητικό επίπεδο έχει ήδη οριστικοποιηθεί, από το 2021, με τη δημοσίευση της σχετικής Απόφασης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ.).
Η μελέτη του κτηρίου είναι του Δήμου Φυλής και την επίβλεψη του έργου έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής με μηχανικούς της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε..