ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Θεσσαλία Κινηματογράφος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινά την Κυριακή 31 Μαρτίου το 7ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου «Θ. Αγγελόπουλος», στη Λάρισα

Με την εμβληματική ταινία «Τοπίο στην Ομίχλη», του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, ανοίγει τις πύλες του το 7ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Λάρισας, με την εναρκτήρια εκδήλωση να έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, στις 6:30 το απόγευμα, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, παρουσία της συζύγου του κορυφαίου δημιουργού, κ. Φοίβης Αγγελοπούλου. Το Πανόραμα θα διαρκέσει έως και τις 7 Απριλίου, ενώ τιμώμενος δημιουργός είναι ο Ντίνος Κατσουρίδης.

Ευρύ κάλεσμα στις Λαρισαίες και στους Λαρισαίους να συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή Γιορτή της Έβδομης Τέχνης απηύθυνε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, νωρίς το μεσημέρι, στον Μύλο του Παππά, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Θωμά Ρετσιάνη και του Προέδρου της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας κ. Θάνου Μουκούλη.
«Με το 7ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου επιχειρούμε να βάλουμε ακόμη ένα λιθαράκι στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της Λάρισας, σε όλους τους τομείς του Πολιτισμού. Από το Αρχαίο Θέατρο, το Θεσσαλικό Θέατρο, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (Δ.Ω.Λ.), μέχρι τα Μουσεία μας και όλους τους πολιτιστικούς μας θεσμούς και φορείς, το μήνυμα που στέλνουμε είναι ένα: Ο Πολιτισμός έχει ξεχωριστή θέση ως γεννήτωρ ανάπτυξης και προσδιοριστικός παράγοντας της ταυτότητας της Λάρισας. Και για αυτόν τον στόχο, ως Δημοτική Αρχή, εργαζόμαστε συστηματικά και οργανωμένα. Σας καλώ, λοιπόν, σε τούτη τη μεγάλη Γιορτή του Κινηματογράφου, που ξεκινά στην πόλη μας. Σας περιμένουμε όλες και όλους.», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λάρισας, κ. Θανάσης Μαμάκος.

Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Θωμάς Ρετσιάνης, ανέφερε σχετικά πως: «Αυτός ο υπέροχος θαυμαστός κόσμος, ο κόσμος του κινηματογράφου, που, παραφράζοντας τον Αντονιόνι, είναι σαν να βρίσκεται παντού, μιλώντας σε όλους για τα πάντα, αυτός ο κόσμος και η μαγεία του θα πρωταγωνιστήσουν στην πόλη της Λάρισας, τις ημέρες του Πανοράματος.», συμπληρώνοντας πως: «Με έντονη τη λαρισαϊκή παρουσία μπροστά και πίσω από την κάμερα, το φετινό Πανόραμα υπόσχεται να προσφέρει τόσο στο ενημερωμένο και απαιτητικό κοινό της πόλης μας, όσο και στους νέους φίλους της μεγάλης οθόνης, ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών και συνοδευτικών εκδηλώσεων, με κεντρικό αφιέρωμα στον Ντίνο Κατσουρίδη, έναν βαθύ γνώστη της 7ης Τέχνης, έναν ολοκληρωμένο κινηματογραφιστή και έναν εμπνευσμένο δημιουργό. Σας περιμένουμε όλους.».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας, κ. Θάνος Μουκούλης, είπε μεταξύ άλλων πως: «Το σινεμά, ανέκαθεν, υπήρξε ένα αγαπητό λαϊκό θέαμα για όλους. Η Τέχνη, και ειδικότερα ο κινηματογράφος, πάντα φωτίζει τα μυαλά των θεατών. Παρότι πολλοί κινηματογράφοι τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει, εν τούτοις υπάρχει ένα δυναμικό κοινό, που επιλέγει τη μαγεία της σκοτεινής αίθουσας για να δει μια αγαπημένη ταινία. Και πως να το κάνουμε, ο κινηματογράφος, πέρα από τα άλλα, είναι και κοινωνικότητα.».

Το φετινό Πανόραμα, το 7ο κατά σειρά, θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, και είναι αφιερωμένο στον πολυπράγμονα άνθρωπο του κινηματογράφου, Ντίνο Κατσουρίδη.
Επίσης, θα τιμηθούν η κ. Άννα Βαγενά και η κ. Μπέττυ Μαγρίζου, η Ελληνική Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, που γιορτάζει τα 50 χρόνια της, ενώ το «παρών» θα δώσουν σημαντικοί άνθρωποι του κινηματογράφου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ζωής.