ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 21 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Αττική Νότιος Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βυθιζόμενα οικολογικά συστήματα αποθήκευσης απορριμμάτων στον Δήμο Καλλιθέας από την Περιφέρεια Αττικής

Το «πράσινο» φως για την τοποθέτηση οικολογικών βυθιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων σε κοινόχρηστους χώρους στον Δήμο Καλλιθέας, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 4.6 εκ. ευρώ, δόθηκε μετά από την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβο, με παρόντα και τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κ. Χ. Θεοδωρόπουλο.

Ειδικότερα, στον Δήμο Καλλιθέας θα τοποθετηθούν 41 συστήματα κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους κοινής χρήσης των Ο.Τ.Α. και 20 βυθιζόμενα συστημάτων συλλογής και αποθήκευσης απορριμμάτων.
Στόχος είναι η κάλυψη των αναγκών υγιεινής αποθήκευσης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος συλλογής των απορριμμάτων, με την εφαρμογή ενός μεικτού συστήματος με τη χρήση βυθιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης και βυθιζόμενων συστημάτων συλλογής και αποθήκευσης απορριμμάτων.

Τα συστήματα αυτά θα εξυπηρετούν τις ανάγκες αποθήκευσης σε σημεία του δήμου, όπου υπάρχουν συστάδες μεγάλου αριθμού κάδων με μεγάλο όγκο και εκτεταμένη κατοχή μεγάλων τμημάτων των οδών.
Η υφιστάμενη κατάσταση επιδεινώνεται από τα προβλήματα δυσάρεστων οσμών και αντιαισθητικών εικόνων, που δημιουργούνται από τη συνεχή υπερχείλιση των κάδων, με αρνητικό αντίκτυπο στην εμπορική δραστηριότητα των κεντρικών σημείων.
Τα συστήματα θα συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση των χρησιμοποιούμενων πόρων για την αποκομιδή των απορριμμάτων στα σημεία εγκατάστασης. Επίσης, παράλληλα, θα επιτυγχάνεται η αύξηση της αποθηκευτικής δυναμικότητας απορριμμάτων, καθώς ένα σύστημα διαβαθμισμένης συμπίεσης αντικαθιστά ικανοποιητικό αριθμό κοινών τροχήλατων κάδων χάρη στο σύστημα συμπίεσης, άρα το αποτέλεσμα θα είναι και η μικρότερη δυνατή κατάληψη κοινόχρηστων χώρων.
Τα οικολογικά βυθιζόμενα συστήματα πρόκειται να τοποθετηθούν σε 61 σημεία του Δήμου Καλλιθέας, ο οποίος θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση με το ποσό των 3.963,64 ευρώ.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Κάρναβος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για το έργο, επισημαίνοντας πως «συμβάλλει στην επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος για την πόλη.».

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά πως: «Χαίρομαι που συμβάλλουμε ώστε να περιοριστεί στην πόλη της Καλλιθέας το φαινόμενο της συσσώρευσης σκουπιδιών και των δυσάρεστων οσμών. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε «πράσινες» πολιτικές, με οφέλη για την υγεία των πολιτών, αλλά και για τις τοπικές οικονομίες.».