ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Θεσσαλονίκη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύτηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης οι διασώστες της Ε.Μ.Α.Κ. και του Ε.Κ.Α.Β.

Στη βράβευση διασωστών της Ε.Μ.Α.Κ. για τη συνδρομή τους στην Τουρκία και στα Τέμπη προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στη χθεσινή του συνεδρίαση, με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβα, να λέει μεταξύ άλλων πως: «Στο πρόσωπό σας βλέπουμε την Ελλάδα της αλληλεγγύης, του καθήκοντος.».

Η χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωγίας των Τεμπών.
Στη συνέχεια, το Σώμα προχώρησε στη βράβευση των ανδρών και γυναικών διασωστών της Ε.Μ.Α.Κ. και του Ε.Κ.Α.Β., στους/στις οποίους/ες επιδόθηκαν τιμητικές πλακέτες για την καθοριστικής σημασίας δράση τους στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων στην Τουρκία και στα Τέμπη.
Κατά την απονομή των τιμητικών πλακετών, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, απευθυνόμενος προς τους διασώστες, τόνισε πως: «Στο πρόσωπό σας βλέπουμε τη φωτεινή Ελλάδα, την Ελλάδα της προσφοράς, της αλληλεγγύης, του καθήκοντος, της ετοιμότητας. Βλέπουμε την Ελλάδα της επιχειρησιακής ικανότητας, που πάντα μας βγάζει ασπροπρόσωπους, μας συγκινεί, μας κάνει υπερήφανους.», προσθέτοντας πως: «Είστε το στήριγμά μας. Μέσα από τη δράση τους οι διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. και της Ε.Μ.Α.Κ. δίνουν το παράδειγμα μιας Ελλάδας που μπορεί, μιας κοινωνίας που θέλει να ξεπεράσει παθογένειες. Σας ευχαριστούμε, γιατί το δικό σας αίσθημα καθήκοντος έρχεται να αναπληρώσει τις όποιες ελλείψεις. Με μια λέξη, ενσαρκώνετε όλες τις αρετές του ελληνισμού, κάνοντας πάντοτε το καθήκον σας. Εκ μέρους όλων των δημοτών της πόλης, σας απευθύνω ένα τεράστιο ευχαριστώ.».
Ακολούθως, την τιμητική πλακέτα εκ μέρους της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. παρέλαβαν ο Διοικητής της κ. Αριστείδης Κατιρτζίδης και ο Αντιπύραρχος κ. Μιλτιάδης Καραγεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε πως: «Με ιδιαίτερη τιμή παραλαμβάνω το βραβείο αυτό από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για τη δράση της Ε.Μ.Α.Κ. σε δύο τραγικά συμβάντα: τον σεισμό στην Τουρκία και το δυστύχημα των Τεμπών. Πρόκειται για δύο συμβάντα, που μας έφτασαν στα όρια της σωματικής, αλλά, κυρίως, της ψυχολογικής μας κούρασης. Δύο συμβάντα, τα οποία θα πρέπει να μας κάνουν να αναλογιστούμε τι πρέπει να κάνουμε για να μην ξανασυμβεί δυστύχημα σαν αυτό των Τεμπών, αλλά και για να βελτιώσουμε την τρωτότητα της πόλης όπου ζούμε, καθώς στο παρελθόν έχουμε πληγεί από καταστροφικό σεισμό.», κι ακόμη επισήμανε πως: «Οι διασώστες εργάστηκαν όχι ηρωικά, όπως έγραψαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά επαγγελματικά, έχοντας ως όπλα την εκπαίδευση και την πολυετή εμπειρία.».

Από την πλευρά του Ε.Κ.Α.Β. την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η Διευθύντρια του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, κ. Χριστίνα Καραμπελίδου, η οποία ανέφερε πως: «Ο ανθρώπινος πόνος έχει ξεχειλίσει. Ένας πόνος ασίγαστος για τις οικογένειες των θυμάτων, που βιώνουν ώρες οδύνης, και που αμφιβάλλουμε αν ποτέ έρθει ο χρόνος της λησμονιάς. Μέσα στα υλικά συντρίμμια, αλλά, κυρίως, μέσα στα συντρίμμια των ανθρώπινων ψυχών, σε αυτές τις απίστευτα δύσκολες ώρες, προσπαθούμε κι εμείς με αυτοθυσία και άκρατο επαγγελματισμό να συνδράμουμε σε ό,τι μπορεί να σωθεί και να φροντίσουμε με σεβασμό ό,τι δεν έχει σωθεί.», και ακόμη ευχήθηκε: «Ποτέ ξανά να μη χρειαστεί η βοήθειά μας.».