ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Θεσσαλονίκη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύτηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης οι διασώστες της Ε.Μ.Α.Κ. και του Ε.Κ.Α.Β.

Στη βράβευση διασωστών της Ε.Μ.Α.Κ. για τη συνδρομή τους στην Τουρκία και στα Τέμπη προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στη χθεσινή του συνεδρίαση, με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβα, να λέει μεταξύ άλλων πως: «Στο πρόσωπό σας βλέπουμε την Ελλάδα της αλληλεγγύης, του καθήκοντος.».

Η χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωγίας των Τεμπών.
Στη συνέχεια, το Σώμα προχώρησε στη βράβευση των ανδρών και γυναικών διασωστών της Ε.Μ.Α.Κ. και του Ε.Κ.Α.Β., στους/στις οποίους/ες επιδόθηκαν τιμητικές πλακέτες για την καθοριστικής σημασίας δράση τους στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων στην Τουρκία και στα Τέμπη.
Κατά την απονομή των τιμητικών πλακετών, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, απευθυνόμενος προς τους διασώστες, τόνισε πως: «Στο πρόσωπό σας βλέπουμε τη φωτεινή Ελλάδα, την Ελλάδα της προσφοράς, της αλληλεγγύης, του καθήκοντος, της ετοιμότητας. Βλέπουμε την Ελλάδα της επιχειρησιακής ικανότητας, που πάντα μας βγάζει ασπροπρόσωπους, μας συγκινεί, μας κάνει υπερήφανους.», προσθέτοντας πως: «Είστε το στήριγμά μας. Μέσα από τη δράση τους οι διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. και της Ε.Μ.Α.Κ. δίνουν το παράδειγμα μιας Ελλάδας που μπορεί, μιας κοινωνίας που θέλει να ξεπεράσει παθογένειες. Σας ευχαριστούμε, γιατί το δικό σας αίσθημα καθήκοντος έρχεται να αναπληρώσει τις όποιες ελλείψεις. Με μια λέξη, ενσαρκώνετε όλες τις αρετές του ελληνισμού, κάνοντας πάντοτε το καθήκον σας. Εκ μέρους όλων των δημοτών της πόλης, σας απευθύνω ένα τεράστιο ευχαριστώ.».
Ακολούθως, την τιμητική πλακέτα εκ μέρους της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. παρέλαβαν ο Διοικητής της κ. Αριστείδης Κατιρτζίδης και ο Αντιπύραρχος κ. Μιλτιάδης Καραγεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε πως: «Με ιδιαίτερη τιμή παραλαμβάνω το βραβείο αυτό από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για τη δράση της Ε.Μ.Α.Κ. σε δύο τραγικά συμβάντα: τον σεισμό στην Τουρκία και το δυστύχημα των Τεμπών. Πρόκειται για δύο συμβάντα, που μας έφτασαν στα όρια της σωματικής, αλλά, κυρίως, της ψυχολογικής μας κούρασης. Δύο συμβάντα, τα οποία θα πρέπει να μας κάνουν να αναλογιστούμε τι πρέπει να κάνουμε για να μην ξανασυμβεί δυστύχημα σαν αυτό των Τεμπών, αλλά και για να βελτιώσουμε την τρωτότητα της πόλης όπου ζούμε, καθώς στο παρελθόν έχουμε πληγεί από καταστροφικό σεισμό.», κι ακόμη επισήμανε πως: «Οι διασώστες εργάστηκαν όχι ηρωικά, όπως έγραψαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά επαγγελματικά, έχοντας ως όπλα την εκπαίδευση και την πολυετή εμπειρία.».

Από την πλευρά του Ε.Κ.Α.Β. την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η Διευθύντρια του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, κ. Χριστίνα Καραμπελίδου, η οποία ανέφερε πως: «Ο ανθρώπινος πόνος έχει ξεχειλίσει. Ένας πόνος ασίγαστος για τις οικογένειες των θυμάτων, που βιώνουν ώρες οδύνης, και που αμφιβάλλουμε αν ποτέ έρθει ο χρόνος της λησμονιάς. Μέσα στα υλικά συντρίμμια, αλλά, κυρίως, μέσα στα συντρίμμια των ανθρώπινων ψυχών, σε αυτές τις απίστευτα δύσκολες ώρες, προσπαθούμε κι εμείς με αυτοθυσία και άκρατο επαγγελματισμό να συνδράμουμε σε ό,τι μπορεί να σωθεί και να φροντίσουμε με σεβασμό ό,τι δεν έχει σωθεί.», και ακόμη ευχήθηκε: «Ποτέ ξανά να μη χρειαστεί η βοήθειά μας.».