ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Περιβάλλον Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βράβευση του Δήμου Θηβαίων για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου «Ανδρέας Ερρίκος Χατζόπουλος»

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Θηβαίων, Μηχανολόγος Μηχανικός κ. Γιώργος Παλόγος, παρέστησαν στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας για την παραλαβή βραβείου κατόπιν έγκρισης καλής πρακτικής, που ανακοινώθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης των «GREEK GREEN Awards 2024», στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς Έκθεσης «Verde.tec/Τεχνολογίες Περιβάλλοντος».

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε εκδήλωση, με τίτλο: «Επιτάχυνση της μετάβασης με κίνητρα σε όλο το φάσμα της Κυκλικής Οικονομίας-Οι προτάσεις του Forum Κυκλικών Πόλεων».
Οι θεματικοί κύκλοι αρθρώθηκαν υπό τις θεματικές:
-Τα κίνητρα για τους Δήμους / πολίτες, όπως είναι το «πληρώνω όσο πετάω», το «επιβραβεύομαι όσο διαχωρίζω», τα τέλη στην κατανάλωση μιας χρήσης προϊόντων, το τέλος ταφής κ.ο.κ..
-Τα κίνητρα για τις επιχειρήσεις, όπως η διαβάθμιση περιβαλλοντικών εισφορών διευρυμένης ευθύνης παραγωγών, τα χρηματοδοτικά κίνητρα κ.ο.κ..
Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, παρέλαβε το βραβείο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου «Ανδρέας Ερρίκος Χατζόπουλος», έργο του οποίου τη μελέτη και επίβλεψη ανέλαβε ο κ. Παλόγος, Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θηβαίων.

Το Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Ερρίκος Χατζόπουλος», με στεγασμένη επιφάνεια 1.300 τ.μ., κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’80, σε οικόπεδο 42 στρεμμάτων, όπου περιλαμβάνονται και οι εγκαταστάσεις του δημοτικού σταδίου.
Το γυμναστήριο, έχει κερκίδες που μπορούν να φιλοξενήσουν 700 θεατές και εκτός από τον αγωνιστικό χώρο διαθέτει αποδυτήρια, χώρους υγιεινής, ιατρείο, γραφεία και αποθήκες.
Το κτήριο, πριν από την ενεργειακή αναβάθμιση, είχε καταταχθεί στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η, με ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας 2.236,20 KWh/m2, δηλαδή, είχε κατανάλωση 219,36% παραπάνω από το κτήριο αναφοράς.
Για την ενεργειακή αναβάθμιση του εξαιρετικά ενεργοβόρου αυτού κτηρίου κρίθηκαν απαραίτητες εκτεταμένες παρεμβάσεις, τόσο στο κέλυφος όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές του εγκαταστάσεις. Εκπονήθηκε μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και κατατέθηκε πρόταση χρηματοδότησης σε πρόσκληση της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπου εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 10 «Εφαρμογή στρατηγικών επίτευξης χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με έμφαση στις αστικές περιοχές».
Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι:
Ενεργειακή αναβάθμιση κτηριακού κελύφους:
-Προσθήκη θερμομόνωσης δώματος, στέγης και τοιχοποιίας.
-Αντικατάσταση παλαιών παραθύρων, θυρών, κουφωμάτων και υαλοπινάκων με σύγχρονα πιστοποιημένα ως προς την ενεργειακή τους απόδοση.
Ενεργειακή αναβάθμιση των ΗΜ εγκαταστάσεων:
• Εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών ΖΝΧ 24 m2.
• Εγκατάσταση κλιματισμού με αντλίες θερμότητας συνολικής ισχύος 200kw.
• Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων 50kw.
• Αντικατάσταση συστήματος φωτισμού αγωνιστικού χώρου, βοηθητικών χώρων και εξωτερικού φωτισμού.
Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω παρεμβάσεων το Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Ερρίκος Χατζόπουλος» αναβαθμίστηκε σε ενεργειακή ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β.
Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανήλθε στα 798.585,99 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου εργολαβικού οφέλους, απρόβλεπτων δαπανών και Φ.Π.Α..