ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 24 Απριλίου 2024
Auto-Moto Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περισσότερα από 30 αυτοκίνητα ηλικίας 40 ετών και άνω συμμετείχαν στο 1ο Regularity Sprint Πεντέλης

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν απόλαυσαν όσοι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκαν στην Πλατεία Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη, στο 1ο Regularity Sprint, που διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης.
Ελληνική Οικονομία Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κύπρου «Travel Expo Cyprus 2024»

Πρόκειται για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, που διεξάγεται στην Κύπρο, με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και φιλοξενεί εκθέτες από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την Ελλάδα επισκέπτονται πάνω από 650.000 Κύπριοι και ως εκ τούτου η Κύπρος αποτελεί μια αγορά στόχο για την Περιφέρεια μας.
Άλλα Αθλήματα Νότιο Αιγαίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στη Ρόδο βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προώθησης, αλλά και την επίλυση διαφόρων προβλημάτων του Αθλήματος της Τοξοβολίας, βρέθηκαν στη Ρόδο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κ. Αθανάσιος Ρέρρας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Αλέξανδρος Νασούλας, οι οποίοι παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ρόδου.

Νέες επιτυχίες για τον Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024

Με επτά αθλητές συμμετείχε ο Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΓΟΥΣΟΥ-ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο «Γ. Στεφανόπουλος», στην Αθήνα, και επέστρεψε στην έδρα του με πέντε χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, καθώς και μια τέταρτη θέση.

Πασχαλινό τραπέζι για όλους από τον Δήμο Σκύδρας

Ο Δήμος Σκύδρας, αναγνωρίζοντας την οφειλή όλων να στηρίζουνε και να βοηθάνε τα πάσχοντα και ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, όχι με τη μορφή οίκτου και ελεημοσύνης, αλλά ως ένα βοήθημα για να μπορέσουν να σταθούν με αξιοπρέπεια στη ζωή, συνεχίζει και φέτος τη δράση: «Πασχαλινό τραπέζι για όλους», ώστε, αφού συγκεντρωθούν τρόφιμα, να μοιραστούν στους πολίτες που τα χρειάζονται.

Πετυχημένο το ομαδικό εργαστήριο του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Τα άτομα, που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το πώς να διαμορφώσουν ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας αλλά και απαντήσεις σε ερωτήματα, που τέθηκαν σε εργασιακά θέματα. Επίσης, το Κέντρο Κοινότητας Νάουσας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την κ. Θωμαή Δημητριάδου για...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Θεσσαλονίκη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βράβευση του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Ειδικό Σήμα για το Κλιματικό Σύμφωνο

Το Ειδικό Σήμα (mission Label) για το Κλιματικό Σύμφωνο απονεμήθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες, παρουσία της Επιτρόπου κ. Iliana Ivanova και του Γενικού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Αποστολής για τις κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030, κ. Patrick Child.

Η βράβευση ήρθε ως επιστέγασμα μια πολύμηνης προσπάθειας για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσεων και ενός επενδυτικού πλάνου για το Κλιματικό Σύμφωνο, με τη συνεργασία μιας διεπιστημονικής ομάδας από την Μ.Α.Θ. Α.Ε.-Α.Ο.Τ.Α., το Ε.Κ.Ε.Τ.Α. και την ερευνητική Μονάδα URENIO Α.Π.Θ., αλλά και μιας σειράς θεματικών εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού με την Κοινωνία των Πολιτών και την Ακαδημαϊκή κοινότητα.

Έχοντας ως στόχο τη μείωση των αερίων ρύπων κατά 80%, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσβλέπει στη συνεργασία και στη δέσμευση όλων των φορέων της πόλης και θέτει ως προτεραιότητα την υλοποίηση καινοτόμων έργων υποδομών για την προώθηση των Α.Π.Ε., την αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης κτηρίων και άλλων υποδομών, την προώθηση της καθαρής, υγιούς και βιώσιμης αστικής κινητικότητας, τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της ανακύκλωσης, τη μείωση της σπατάλης της τροφής και την ορθολογική διαχείρισης των βιοαποβλήτων, την υιοθέτηση της κυκλικής οικονομίας, τον αστικό σχεδιασμό, την ενίσχυση του πράσινου.
Με δεδομένη τη νέα πραγματικότητα της κλιματικής κρίσης και με στόχο να εξελιχθεί η Θεσσαλονίκη σε μια πόλη βιώσιμη και ανθεκτική, που αναδεικνύει τα μοναδικά της χαρακτηριστικά και προσφέρει ασφαλή διαβίωση, η συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Ευρωπαϊκή Αποστολή και το ειδικό σήμα που του απονεμήθηκε επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής να εργαστεί μεθοδικά για μια κλιματικά ουδέτερη πόλη.
Το ειδικό σήμα αναγνωρίζει το έργο που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα και ανοίγει τον δρόμο για την πρόσβαση σε εθνικούς και ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς πόρους, προσφέροντας επενδυτικές ευκαιρίες στη Θεσσαλονίκη.
Στην ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε για την επίδοση του Σήματος τον Δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Πρόδρομος Νικηφορίδης, ο οποίος, σε σχετική δήλωσή του, τόνισε πως: «Είμαστε ευγνώμονες στους συνεργάτες μας, που προσπάθησαν και κατάφεραν να είμαστε σήμερα εδώ. Έχουμε την τιμή να βραβεύεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την προσπάθειά του να καταστεί κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη μέχρι το 2030. Μια πρωτοβουλία που αμέσως αξιοποιήσαμε και νιώθουμε την ηθική και πολιτική δέσμευση να εργαστούμε μεθοδικά για να υλοποιήσουμε. Ευκαιρίες σαν αυτές, να συνομιλούμε απευθείας σε μια Ευρωπαϊκή Αποστολή με εμπειρογνώμονες και ευρωπαϊκά στελέχη, μας δίνει περισσότερη πίστη στο ότι μπορούμε να συμβάλουμε να γίνει η πόλη μας πιο βιώσιμη, πιο ανθεκτική, πιο πράσινη και κλιματικά ουδέτερη.».