ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Άλλα Αθλήματα Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Βούλιαξε» από κόσμο το Δημοτικό Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων στους 2ους «Αγώνες Φιλίας Αρίων»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων οι 2οι κολυμβητικοί «Αγώνες Φιλίας Αρίων», που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα», με τη συμμετοχή 26 αθλητικών σωματείων, με αθλητές επτά, οκτώ και εννέα ετών, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από την κατάμεστη από κόσμο κερκίδα του κολυμβητηρίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέλαση των αθλητών και στη συνέχεια η Πρόεδρος του συλλόγου «Αρίων» κ. Κατερίνα Τσότσου ευχαρίστησε γονείς, προπονητές, φίλους και υποστηρικτές του συλλόγου, καθώς και τους αθλητές, για τη στήριξη της εκδήλωσης, και κάλεσε τον έτερο οικοδεσπότη της εκδήλωσης, Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Η Πάρνηθα», κ. Γιώργο Μαυροειδή, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τον Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού, τους συναδέλφους του στην τοπική αυτοδιοίκηση και ευχήθηκε στους αθλητές καλούς αγώνες, απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό.


Επίσης, πριν από την έναρξη των αγώνων ο κ. Γιώργος Μαυροειδής βράβευσε την 30χρονη Ελληνίδα κολυμβήτρια κ. Κριστέλ Βουρνά, η οποία συμμετείχε το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, ενώ υπήρξε 1η Πανελληνιονίκης στα πρωταθλήματα γυναικών από το 2007 έως το 2018, με 37 πανελλήνια ρεκόρ στις αποσκευές της στα 50 μ. και στα 100 μ πεταλούδα.

Ακόμη, ο κ. Αθανάσιος Δρένης, Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Γιώργου Κώτσηρα, που εκπροσώπησε τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, βράβευσε την αθλήτρια Γεωργία Χατζηγεωργίου, πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πανευρωπαϊκό «master» της Ρώμης, ενώ συνολικά υπήρξε πρωταθλήτρια 5 φορές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 9 φορές στο πρωτάθλημα Αμερικής και 8 φορές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Ακολούθως, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Θανάσης Σχίζας βράβευσε τη δύο φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας, το 2021 και το 2022, κ. Κατερίνα Κουνάνη, η οποία έχει ήδη στο ενεργητικό της 9 χρυσά μετάλλια.
Κατόπιν, ο Αντιδήμαρχος Εσόδων κ. Γιώργος Αβράμης βράβευσε τον γνωστό δημοσιογράφο και κριτή αγώνων κολύμβησης, κ. Νίκο Σεβαστό, για τη μεγάλη προσφορά του στην προβολή και διάδοση της Ελληνικής κολύμβησης.
Τέλος, η Πρόεδρος του «Αρίωνα», κ. Κατερίνα Τσότσου βράβευσε υποστηρικτές του συλλόγου και η Αναπληρώτρια Δημάρχου κ. Χρυσούλα Κουράση έκανε την ειδική βράβευση με τίτλο: «Η μάνα του αθλητή», που στο πρόσωπο της κ. Ειρήνης Πετροπούλου τιμήθηκε η γυναίκα, με αφορμή την επικείμενη γιορτή της μητέρας.

Επίσης, ο Δήμαρχος Φυλής, κ. Χρήστος Παππούς, ο οποίος παρακολούθησε μεγάλο μέρος των αγώνων, συνεχάρη την Πρόεδρο του «Αρίωνα» για την άρτια διοργάνωση, καθώς και τους διακεκριμένους προσκεκλημένους στην εκδήλωση, και ακόμη βράβευσε μικρούς αθλητές των αγώνων φιλίας «ΑΡΙΩΝ 2023».
Τέλος, στην εκδήλωση παρέστησαν και βράβευσαν, επίσης, αθλητές: ο Α΄ Επιλαχών Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Σταμάτης Πουλής, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου κ. Γιώργος Κούρκουλος και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Νίκος Χατζητρακόσιας.