ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 4 Δεκεμβρίου 2023
Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μετά από την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από την ένταξη της πράξης: «Συνέχιση λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κοζάνης» στο πρόγραμμα: «Δυτική Μακεδονία 2011-2027», χρηματοδοτούμενου ύψους 402.655,21 ευρώ.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Περικλής Λιανός: «Αυτό που θα ήθελα από έναν καινούργιο κόσμο είναι να υπάρχει περισσότερος σεβασμός.».

Είναι ένας κατά κοινή ομολογία αξιολογότατος ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, αλλά και στους συναδέλφους του. Φέτος, πρωταγωνιστεί σε τρεις ιδιαίτερα απαιτητικές παραστάσεις. Ο κ. Περικλής Λιανός γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Κατόπιν, εισήχθη στη Δραματική Σχολή (14/11) και την ίδια χρονιά πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (23/11 βγήκαν τα αποτελέσματα), από όπου πήρε το πτυχίο του, έκανε την απαιτούμενη άσκηση, εγγράφηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο και παρέμεινε στην ενεργή δικηγορία για μία, περίπου, εξαετία, εργαζόμενος παράλληλα και ως ηθοποιός, καθώς άρχισε να δουλεύει από πολύ νωρίς, ήδη από την περίοδο που σπούδαζε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, κάνοντας θέατρο και τηλεόραση. Τελικά, όμως, αφοσιώθηκε στη Δραματική Τέχνη, την οποία ασκεί με υποδειγματική συνέπεια, αγάπη και επαγγελματισμό.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βιβλίο Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βιβλιοπαρουσίαση του Κώστα Ανθόπουλου για την εκπαίδευση, με αναστοχαστική διάθεση και παρεμβατικό λόγο

Σε μια συλλογή ενενήντα έξι άρθρων, ο εκπαιδευτικός κ. Κώστας Ανθόπουλος συμπύκνωσε τους προβληματισμούς, τις κρίσεις, αλλά και τις προτάσεις του για τη σύγχρονη εκπαιδευτική πολιτική από τη θέση του παιδαγωγού, του συνδικαλιστή και του πολιτικού όντος, που αντλεί ιδέες και ερεθίσματα από τη βιωματική σχέση που έχει αναπτύξει με το εκπαιδευτικό σύστημα.

Η πυκνή αρθρογραφία του κ. Κώστα Ανθόπουλου προσέλαβε τη μορφή του βιβλίου, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Η ελληνική εκπαίδευση στη δίνη της κρίσης», το οποίο παρουσιάστηκε στο κοινό του Κιλκίς την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, με την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς, της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «Οι Μωμόγεροι» Αγίου Μάρκου, που είναι και η γενέτειρα του κ. Ανθόπουλου.

«Απόσταγμα γνώσης και επισταμένης μελέτης για όλες τις παραμέτρους, που συνθέτουν την Παιδεία και τους εκπαιδευτικούς θεσμούς» χαρακτήρισε το πόνημα του εκπαιδευτικού–συγγραφέα ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος διέκρινε από το περιεχόμενο και το ύφος της γραφής του «έναν εκπαιδευτικό πρώτης γραμμής, που εκφράζει δημόσια τους προβληματισμούς του για τα συμβαίνοντα στην Παιδεία, μαζί με επεξεργασμένες προτάσεις για την ορθολογική διαχείρισή τους.».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Ταμίας της Ο.Λ.Μ.Ε. κ. Ανδρέας Παπαδαντωνάκης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως: «Το βιβλίο του κ. Ανθόπουλου αναδεικνύει τον ρόλο των μαχόμενων εκπαιδευτικών και αποτυπώνει τις ανησυχίες τους για το μέλλον της εκπαίδευσης και της ελληνικής κοινωνίας. Και ως τέτοιο είναι πολύτιμο εγκόλπιο για τη διδασκαλική κοινότητα.», ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, κ. Αναστασία Μπίτου, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Ο συγγραφέας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ένας εκπαιδευτικός μπορεί να γίνει καλύτερος. Στέκεται δε υποστηρικτικά και στον τομέα της προσχολικής αγωγής.».

Το βιβλίο παρουσίασαν οι κ.κ. Δημήτρης Χαραλάμπους και Δημήτρης Γουλής, καθηγητές του παιδαγωγικού τμήματος του Α.Π.Θ., και ο κ. Γιώργος Καρατάσιος, πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ομιλητές εξήραν μεταξύ άλλων τη συμβολή του βιβλίου στον δημόσιο διάλογο για την Παιδεία και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την αναστοχαστική διάθεση του συγγραφέα και το ταλέντο του να μετασχηματίζει, με λόγο νηφάλιο, την εμπειρία σε γνώση.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας βιβλιοπαρουσίασης, την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών κ. Κώστας Ραμπίδης, προηγήθηκε η προβολή βίντεο–αφιέρωμα στον αείμνηστο πατέρα του κ. Ανθόπουλου, ο οποίος υπήρξε στιβαρό στέλεχος της εκπαιδευτικής κοινότητας στην Περιφέρεια του Κιλκίς.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια από τη χορωδία των «Μωμόγερων» του Αγίου Μάρκου.