ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Ελλάδα Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βαθιά η οδύνη στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Ιωαννιτών για την απώλεια του Δημάρχου, Μωυσή Ελισάφ

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών, προκειμένου να αποτίνει φόρο τιμής στον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, μετά από μακρά νοσηλεία σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Το έδρανο του Δημάρχου, στην αίθουσα συνεδριάσεων, γέμισε με λευκά τριαντάφυλλα, τα οποία εναπόθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι και συνεργάτες του.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε εμφανώς συγκινημένος στην πορεία του εκλιπόντος, στο όραμά του για την πόλη και στην παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Η πόλη θρηνεί την απώλεια ενός ανθρώπου, που δίδαξε ήθος και έθεσε όλες του τις δυνάμεις στην υπηρεσία της. Ο Μωυσής, θεωρούσε το αξίωμα του Δημάρχου ως το σημαντικότερο και πιο τιμητικό, και η επιλογή του να το διεκδικήσει έγινε από αίσθηση προσφοράς και χρέους. Ήταν μία προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας, που ανέδειξε την πόλη με την εκλογή του. Ήταν παρών στα δρώμενα μέχρι και την τελευταία του στιγμή. Αισθανόμαστε βαθιά την ευθύνη να συνεχίσουμε το έργο του, να διατηρήσουμε την παρακαταθήκη και το υπόδειγμά του. Οφείλουμε μία υπόσχεση στη μνήμη του. Δουλειά, ενότητα, συνεργασία, όραμα και σχέδιο, για να συμβάλλουμε στον κοινό στόχο, να καταστούν τα Γιάννενα μία ευρωπαϊκή πόλη», και ακόμη υπογράμμισε «την ανάγκη στήριξης της Εβραϊκής Κοινότητας των Ιωαννίνων.».
Ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών Θωμάς Μπέγκας αποχαιρέτησε τον Δήμαρχο Ιωαννίνων επισημαίνοντας ότι «άφησε έντονο το αποτύπωμα του ως γιατρός και πανεπιστημιακός, ως αυτοδιοικητικός και ως επικεφαλής της Ισραηλιτικής Κοινότητας. Η παράταξή μας εκφράζει την θλίψη της..» σημείωσε.
Αμέσως μετά, η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023», κ. Τατιάνα Καλογιάννη, σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «Μία ηγετική προσωπικότητα για τα Γιάννενα περνά στην ιστορία της πόλης. Άφησε ισχυρό αποτύπωμα και πλούσια παρακαταθήκη. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη.».
Επίσης, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή», κ. Λάζαρος Νάτσης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Βήμα-βήμα, σκαλοπάτι-σκαλοπάτι, έχτισε αυτό που όλοι περιέγραψαν. Η πόλη μας, με σταθερά βήματα πρέπει να προχωρήσει προς την ολοκλήρωση των στόχων της,».
Κατόπιν, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Όλυ Τσουμάνη, εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημάρχου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Μας συνδέει μία πολυετής γνωριμία. Φτάσαμε αυτά τα χρόνια να έχουμε σκληρή, αλλά τίμια αντιπαράθεση. Θα τον θυμάμαι πάντα να διαβάζει και να γράφει.».
Ακόμη, ο επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης, κ. Χρήστος Πατσούρας, είπε μεταξύ άλλων πως: «Αποχαιρετούμε έναν σημαντικό άνθρωπο, έναν ενεργό πολίτη. Ευχόμαστε η πόλη να συνεχίσει αρκετά πράγματα και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, κ. Νίκος Γκόντας, επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Η σκιά της απώλειας απλώνεται πέρα από τα όρια της πόλης και της χώρας, και αγγίζει την παγκόσμια ιατρική κοινότητα. Ο Μωυσής, υπήρξε η ίδια η ιστορία της πόλης. Τα χρόνια που συνεργαστήκαμε διαπίστωσα ότι η ακτινοβολία του ήταν τεράστια. Εργαζόταν με πάθος, αναγνώριζε τα λάθη του και έδινε τα πάντα για να προσφέρει στην πόλη. Θα μας μείνει αξέχαστος.».
Επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», κ. Άρης Μπαρτζώκας, αναφέρθηκε στην πολυετή γνωριμία τους από τον χώρο του Πανεπιστημίου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως: «Το έργο του στην Ιατρική είναι παγκόσμιας διάστασης. Ήταν ένας δήμαρχος, που γνώριζε ανά πάσα στιγμή τι συνέβαινε σε κάθε τομέα του Δήμου. Η εργατικότητά του πρέπει να είναι παράδειγμα για όλους. Να συνεχίσουμε στον δρόμο που μας έδειξε.».
Στη συνέχεια, το Δημοτικό Συμβούλιο κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δημάρχου Ιωαννιτών, Μωυσή Ελιφάς.

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου Ιωαννίνων το βιβλίο συλλυπητηρίων θα παραμείνει ανοιχτό έως και το απόγευμα της Κυριακής.

Για την Ιστορία, παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο του ψηφίσματος, που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο για τον θάνατο του Δημάρχου Ιωαννιτών, Μωυσή Ελιφάς:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, συνήλθε σήμερα 18.2.2023, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00, σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση, προκειμένου να αποδώσει την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον άνθρωπο που υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις τα συμφέροντα του τόπου μας. Ο Μωυσής Ελισάφ υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Δημοτικός Σύμβουλος, ως Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και ως Δήμαρχος της πόλης των Ιωαννίνων. Υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο ως Καθηγητής Ιατρικής και υπηρέτησε τον άνθρωπο ως γιατρός. Πέρα από την επαγγελματική και την αυτοδιοικητική του πορεία είχε συνεχή, αδιάκοπη και ενεργή συμμετοχή στην κοινωνική πραγματικότητα του τόπου μας. Σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος ως ακολούθως:
-Να εκφράσει στην αγαπημένη του σύζυγο και στους οικείους του τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.
-Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στην τελετή της κηδείας του και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου να εκφωνήσει επικήδειο λόγο.
-Η κηδεία του εκλιπόντος να γίνει δημοτική δαπάνη και με τις τιμές που αρμόζουν σε εν ενεργεία Δήμαρχο.
-Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.
-Να ανασταλούν οι διοικητικές δραστηριότητες του Δήμου από το πρωί και μέχρι τέλους του ωραρίου, κατά την ημέρα της κηδείας.
-Να υψωθεί μεσίστια η σημαία στα δημοτικά κτίρια.
-Να αναρτηθεί η προσωπογραφία του μεταστάντος στον προθάλαμο του κτιρίου του κεντρικού Δημαρχείου.
-Να δοθεί το όνομά του σε δημοτική οδό της πόλης.
Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στη σύζυγό του και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου.».