ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εξαιρετική η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», για τη «Συνθήκη της Λοζάνης», με ομιλητή τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τίτλο: «Συνθήκη της Λοζάνης – Οι αλήθειες που «καίνε» τις αυθαίρετες παρερμηνείες της Τουρκίας», με ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βασίλης Λαμπρινός, Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης: «Τιμούμε τους αγωνιστές κατά της Δικτατορίας»

Με αφορμή την επέτειο της αποφράδας ημέρας, που ο ανεκδιήγητος Γεώργιος Παπαδόπουλος και οι λοιποί ελεεινοί συνένοχοί του συνταγματάρχες επέβαλαν το τρισάθλιο απολύτως διεφθαρμένο και έξωθεν κατευθυνόμενο δικτατορικό καθεστώς τους, βάζοντας την Ελλάδα στον «γύψο» για επτά ολόκληρα χρόνια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Βασίλης Λαμπρινός, έκανε σχετική δήλωση, με την οποία, μεταξύ άλλων, εκφράζει «την παντοτινή ευγνωμοσύνη του για τους αγωνιστές εναντίον των δικτατόρων.».

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ζοφερή επέτειος της 21ης Απριλίου 1967 αποτελεί την απαρχή μιας αποτρόπαια σκοτεινής περιόδου για τη σύγχρονη ελληνική Ιστορία. Η επτάχρονη δικτατορία που ακολούθησε, επέβαλε στη χώρα ένα καθεστώς ανελευθερίας, ανέτρεψε την δημοκρατική πορεία του τόπου, υπονόμευσε τους θεσμούς, την ισότητα, τον πλουραλισμό, δίχασε τον ελληνισμό. Το τέλος της ήρθε με την τραγωδία της Κύπρου. Με το εθνικό έγκλημα της δικτατορίας, που έφερε τον στρατό κατοχής της Τουρκίας στο νησί και διχοτόμησε την ενιαία μορφή της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Πενήντα έξι χρόνια από την αποφράδα ημέρα του πραξικοπήματος τού 1967, η Ελλάδα, από τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, έχει προοδεύσει, έχει θεμελιώσει τη θέση της στα δημοκρατικά κράτη.
Τιμούμε τους αγωνιστές, που κατά την Επταετία της Δικτατορίας αντιστάθηκαν: δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και εκτοπίστηκαν. Όλους εκείνους, που υπερασπίστηκαν την ελευθερία των πολιτών, τις αξίες και τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η ευγνωμοσύνη μας προς αυτούς είναι παντοτινή.».