ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Παιδεία

Τουλάχιστον 450 μαθητές επισκέφτηκαν το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου

Το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης του Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής συνεχίζει να υποδέχεται μαθητές/τριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, αλλά και συλλόγους και φορείς από όλη την Αττική και όχι μόνον. Στο πλαίσιο αυτό, το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2023 επισκέφτηκαν τους χώρους του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. τουλάχιστον 450 μαθητές/τριες.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από κάθε ξενάγηση στα μουσεία, οι επισκέπτες-μαθητές ενημερώνονται για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1919-1922, που οδήγησαν τον Μικρασιατικό Ελληνισμό στην καταστροφή και στον ξεριζωμό τους από τις πατρογονικές τους εστίες, καθώς και για την εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων στη Ν. Ιωνία και τα δύσκολα χρόνια της αποκατάστασής τους.
Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2023 επισκέφτηκαν το Κέντρο και ξεναγήθηκαν τα ακόλουθα σχολεία:

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, 50 μαθητές/τριες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, με τη διευθύντριά τους κ. Γιώτα Παναγιώτου και τις δασκάλες τους κ.κ. Ελένη Μητσοπούλου, Μαρία Φιλίρη, Σοφία Ντουχανιάρη και Όλγα Σπαθή.
Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, υπό καταρρακτώδη βροχή, 50 μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του 40ου Λυκείου Αθηνών, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους κ.κ. Σεβαστή Σταμούλη, Ελένη Μπότσαρη, Ευδοκία Λιβανού και Μαρία Ρούτουλα.
Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, 48 μαθητές/τριες του 2ου Γενικού Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, συνοδευόμενα από τον Διευθυντή τους κ. Διονύση Βυθούλκα και την καθηγήτριά τους κ. Βίκυ Παπαϊωάννου.
Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023,  40 μαθητές/τριες Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Χολαργού, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους κ.κ. Κατερίνα Τραγιάκη, Σταυρούλα Χριστοφιλοπούλου και Μαρίνα Τσιμπούκη.
Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, 40 μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους κ.κ. Κώστα Τσακανίκα, Στεφανία Κωστερία και Κατερίνα Μακρογκίκα.
Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, 30 μαθητές/τριες της Γ’ Γυμνασίου της Λεόντειου Σχολής Ν. Σμύρνης, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους κ.κ. Σοφία Σουλιώτη και Ελισάβετ Περδικάρη.
Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, 45 μαθητές/τριες της Δ’ και Ε’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους κ.κ. Κοσμά Ιωσηφίδη, Λίνα Νοδάρου και Νανά Βελισσαρίου.
Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, 37 μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Χολαργού, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους κ.κ. Καλυψώ Έρτσου, Ιωάννα-Δόξα Μοσχάκη και Πανωραία Κοντονίκα.
Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, 85 μαθητές/τριες των 4 τμημάτων της Α΄ τάξης του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους κ.κ. Αβραάμ Παναγιωτίδη, Νικολέτα Αποστολοπούλου, Παρασκευή Θεοδωρακοπούλου, Βασιλική Καρύδη και Κωνσταντίνα Κοκοτσή.
Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, 30 μαθητές/τριες του 6ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους κ.κ. Γεωργία Μπερτσέκα, Αναστασία Βελέντζα και Κωνσταντίνο Ζαφείρη.

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως όποια σχολεία ή σύλλογοι επιθυμούν να ξεναγηθούν στους χώρους των Μουσείων του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας, μπορούν να τηλεφωνούν καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στο τηλέφωνο: 210 27 95 012 ή να επισκέπτονται την Ιστοσελίδα του, συμπληρώνοντας την ανάλογη αίτηση/φόρμα, ώστε να προγραμματίσουν τις επισκέψεις τους.