ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 21 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Αθήνα Ελλάδα Κεντρικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τον 21ο Πατριάρχη της Εκκλησίας των Αρμενίων συνάντησε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης

Στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης τον 21ο Πατριάρχη της Εκκλησίας των Αρμενίων όλου του κόσμου Raphael Bedros, σε μία εθιμοτυπική σύσκεψη με υψηλό συμβολισμό. Τον Πατριάρχη, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας με αφορμή την 100ή επέτειο της Αρμενικής Ιεραποστολής στην Ελλάδα, συνοδευόταν από τον Έξαρχο της Αρμενικής Εκκλησίας της Ελλάδος Hovsep Bezazian, καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο των Αρμενίων του Χαλεπίου.

Στη συνάντηση, μετείχε και ο ειδικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα οργάνωσης και στρατηγικής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Δρ. Π. Τσολακιάν.
Κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκαν και από τις δύο πλευρές οι θερμές σχέσεις φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ του Ελληνικού και του Αρμενικού λαού, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει πως «βούληση της Διοίκησης της Περιφέρειας είναι να συνεχίσει να στηρίζει την αρμενική κοινότητα στην Ελλάδα, τιμώντας τους ιστορικούς δεσμούς που δένουν τους δύο λαούς», και ακόμη ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Με τους φίλους μας τους Αρμένιους μπορούμε να κάνουμε πολλά, ενισχύοντας και ενδυναμώνοντας τη σχέση μας. Ως Περιφέρεια είμαστε δίπλα τους. Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε να τιμούμε, συμβολικά αλλά και ουσιαστικά, με ειδικές εκδηλώσεις την επέτειο της Γενοκτονίας, μία σκοτεινή περίοδο βαρβαρότητας, που βίωσαν οι φίλοι μας οι Αρμένιοι, ενώ είμαστε δίπλα τους και με άλλες πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα με τη χρηματοδότηση για την ανάπλαση αθλητικών χώρων της αρμενικής κοινότητας. Σήμερα, κοιτώντας μπροστά, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε με τη βοήθεια και του Πατριάρχη, ο οποίος μας κάνει την τιμή να είναι εδώ σήμερα, και νέες δυνατότητες ενίσχυσης αυτών των δεσμών, μέσα από συνεργασίες, που θα ενισχύσουν την εξωστρέφειά μας και θα ενδυναμώσουν τη σχέση μας. Να είστε σίγουρος ότι Έλληνες και Αρμένιοι θα βαδίσουμε μαζί τον δρόμο προς το μέλλον, παλεύοντας για την ειρήνη και την ευημερία των λαών μας, βαδίζοντας στο μονοπάτι της μακραίωνης φιλίας μας. Η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοικτή για εσάς.».
Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη για την υποδοχή, αλλά και για την έμπρακτη στήριξή του στην Αρμενική Κοινότητα, και συμφώνησε ως προς την ανάγκη ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο λαών. Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο, συζήτησε με τον κ. Πατούλη τη σημασία δημιουργίας ενός Μνημείου, το οποίο, όπως ανέφερε «θα συμβολίζει την ενότητα και τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τους δύο λαούς.».
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων και την υπόσχεση του κ. Πατούλη να επισκεφθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα την Αρμενία.