ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Ιουλίου 2024
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απομακρύνονται οι πυλώνες φωτισμού από την Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε στις 6 το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Σισαμάκη, κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των πυλώνων φωτισμού λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζαν.
Ιόνια Νησιά Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του ποταμιού στον Ποταμό Κέρκυρας

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του. Ήδη, ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυστηρές συστάσεις για τις παράνομες αφισοκολλήσεις από τον Δήμο Ναυπακτίας

Για ακόμη μία φορά απευθύνεται αυστηρή σύσταση από τον Δήμο Ναυπακτίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιώτες, που προβαίνουν σε παράνομες αφισοκολλήσεις.

Μοναδική συναυλιακή εμπειρία από το «Ξέφραγο Αμπέλι» στη Νέα Πεντέλη

Το μουσικό συγκρότημα «Ξέφραγο Αμπέλι» χάρισε σε πλήθος κόσμου μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία, συνδυάζοντας την αυθόρμητη βιωματική πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, που ένωσαν τα βήματά τους σε κύκλους, που αγκάλιασαν την κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκ. ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού

Το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτεί αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.123.287 ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν της συνάντησης, που είχε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στην Αθήνα.

Συντήρηση διαβάσεων στο οδικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς

Με επιμέλεια συνεργείου της Τεχνικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή των ελαιοχρωματιστών, που απασχολούνται στον Δήμο από το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων άνω των 55, διαβάσεις πεζών έχουν ολοκληρωθεί στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου από το ύψος των Δικαστηρίων μέχρι και την είσοδο του Γενικού...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Άλλα Αθλήματα Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

To «Race for Autism» έρχεται στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Κυριακή 2 Απριλίου

Την Κυριακή 2 Απριλίου, στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (Β.Β.Β.), θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας: «Race For Autism Gr», με στόχο την προώθηση της ευαισθητοποίησης και της αποδοχής του αυτισμού, που γιορτάζεται αυτή την ημέρα σε όλον τον κόσμο, με συνδιοργανωτές την ΑΜΚΕ «Race for Autism Gr» και τον Δήμο «Β.Β.Β.», υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ την τεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει η «MyRace». Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όλες και όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στον συγκεκριμένο κοινωνικού χαρακτήρα στην καταληκτική ημερομηνία εγγραφών, η οποία είναι η Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, με την επισήμανση πως ο αγώνας έχει ως όριο συνολικά τις 1.800 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα θα λήξει η περίοδος εγγραφών-πληρωμών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 5 χλμ. και έναν συμβολικό περίπατο 1,5 χλμ..
Ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού έχει οριστεί η Παραλία Καβουρίου, στη Βουλιαγμένη, με ώρα εκκίνησης: 09:30 π.μ..
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες, άνω των 12 ετών, οι οποίοι αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη (ή με την ευθύνη του κηδεμόνα τους, σε περίπτωση που πρόκειται για ανήλικους), ενώ θα πρέπει πρόσφατα να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, έτσι ώστε να έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητά τους να λάβουν μέρος σε δρομικούς αγώνες μεγάλης απόστασης.
Επίσης, οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 60 λεπτά από τη στιγμή της εκκίνησής τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Η εκκίνηση θα δοθεί στην Παραλία Καβουρίου (στο ύψος της Τρύπιας Βάρκας), με τους αγωνιζόμενους να μπαίνουν στη Λεωφόρο Καβουρίου, κατόπιν να στρίβουν δεξιά στην οδό Λητούς, στη συνέχεια να στρίβουν αριστερά στην οδό Πρωτέως και μετά πάλι αριστερά στην οδό Ζεφύρου, ακολούθως στην οδό Δημητρίου Λαμπράκη (στο αριστερό ρεύμα, ανάποδα από τη ροή κυκλοφορίας), στην οδό Ηλίου και Ακτής, στροφή δεξιά στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή και Αθήνας, στη συνέχεια στροφή δεξιά στην οδό Κρόνου και μετά στροφή αριστερά και πάλι στην οδό Δημητρίου Λαμπράκη, από όπου θα στρίψουν δεξιά στη Λεωφόρο Καβουρίου και θα κατευθυνθούν στον τερματισμό.
Το πακέτο συμμετοχής στον αγώνα περιλαμβάνει:
-Αριθμό συμμετοχής, παραμάνες και το «Chip» χρονομέτρησης.
-Αναμνηστικό μετάλλιο.
-Υδροδοσία.
-Υπηρεσία φύλαξης αντικειμένων.
-«Live» εξαγωγή αποτελεσμάτων.
-Ηλεκτρονικό Δίπλωμα Συμμετοχής.
-Αναμνηστικό Τεχνικό «T-shirt».
-Κόστος Συμμετοχής: 15 ευρώ (περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%).
-Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΑΜΚΕ «Race For Autism Gr».
Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.myrace.gr.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και για την αποφυγή καθυστερήσεων την ημέρα του αγώνα, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους το Σάββατο 1 Απριλίου από το Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, καθώς και την Κυριακή 2 Απριλίου από τη Γραμματεία πριν από τον αγώνα.
Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη των παρακάτω:
-Το e-mail με τον αριθμό συμμετοχής.
-Ταυτότητα ή Διαβατήριο.
Οι όροι συμμετοχής έχον ως εξής:
-Όλοι οι συμμετέχοντες δηλώνουν υπεύθυνα ότι έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είναι απολύτως υγιείς για να συμμετέχουν στην παρούσα αθλητική δραστηριότητα.
-Αποδέχονται πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα, που μπορεί να προκληθεί από και προς τον χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες, κίνηση, αλλά και κακή κατάσταση του οδοστρώματος.
-Παραιτούνται από οποιαδήποτε απαίτηση από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα, και αποδέχονται ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή τους.
-Οι συμμετέχοντες δίνουν την έγκρισή τους στους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες τους ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχουν καμία οικονομική ή οποιαδήποτε άλλη απαίτηση.
-Η εγγραφή θα θεωρείται ολοκληρωμένη εφόσον έχει πραγματοποιηθεί τόσο η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής όσο και η πληρωμή του αντίστοιχου κόστους. Τα τραπεζικά ή άλλα έξοδα επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα.
-Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι προσωπικές και δεν μεταφέρονται σε τρίτους σε καμία φάση της περιόδου εγγραφών.
-Σε περίπτωση αναβολής της διοργάνωσης, οι συμμετοχές θα μεταφερθούν για τη νέα ημερομηνία, που θα ορίσει ο διοργανωτής. Αν η διοργάνωση δεν πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία εντός του 2023, τότε θα κρατηθεί 5 ευρώ για κάθε συμμετοχή για διαχειριστικά έξοδα και θα επιστραφούν τα υπόλοιπα 10 ευρώ από το κόστος συμμετοχής.
-Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αλλαγής των όρων συμμετοχής, αφού προβούν στη σχετική ανακοίνωση.