ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Άλλα Αθλήματα Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

To «Race for Autism» έρχεται στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Κυριακή 2 Απριλίου

Την Κυριακή 2 Απριλίου, στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (Β.Β.Β.), θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας: «Race For Autism Gr», με στόχο την προώθηση της ευαισθητοποίησης και της αποδοχής του αυτισμού, που γιορτάζεται αυτή την ημέρα σε όλον τον κόσμο, με συνδιοργανωτές την ΑΜΚΕ «Race for Autism Gr» και τον Δήμο «Β.Β.Β.», υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ την τεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει η «MyRace». Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όλες και όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στον συγκεκριμένο κοινωνικού χαρακτήρα στην καταληκτική ημερομηνία εγγραφών, η οποία είναι η Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, με την επισήμανση πως ο αγώνας έχει ως όριο συνολικά τις 1.800 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα θα λήξει η περίοδος εγγραφών-πληρωμών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 5 χλμ. και έναν συμβολικό περίπατο 1,5 χλμ..
Ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού έχει οριστεί η Παραλία Καβουρίου, στη Βουλιαγμένη, με ώρα εκκίνησης: 09:30 π.μ..
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες, άνω των 12 ετών, οι οποίοι αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη (ή με την ευθύνη του κηδεμόνα τους, σε περίπτωση που πρόκειται για ανήλικους), ενώ θα πρέπει πρόσφατα να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, έτσι ώστε να έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητά τους να λάβουν μέρος σε δρομικούς αγώνες μεγάλης απόστασης.
Επίσης, οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 60 λεπτά από τη στιγμή της εκκίνησής τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Η εκκίνηση θα δοθεί στην Παραλία Καβουρίου (στο ύψος της Τρύπιας Βάρκας), με τους αγωνιζόμενους να μπαίνουν στη Λεωφόρο Καβουρίου, κατόπιν να στρίβουν δεξιά στην οδό Λητούς, στη συνέχεια να στρίβουν αριστερά στην οδό Πρωτέως και μετά πάλι αριστερά στην οδό Ζεφύρου, ακολούθως στην οδό Δημητρίου Λαμπράκη (στο αριστερό ρεύμα, ανάποδα από τη ροή κυκλοφορίας), στην οδό Ηλίου και Ακτής, στροφή δεξιά στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή και Αθήνας, στη συνέχεια στροφή δεξιά στην οδό Κρόνου και μετά στροφή αριστερά και πάλι στην οδό Δημητρίου Λαμπράκη, από όπου θα στρίψουν δεξιά στη Λεωφόρο Καβουρίου και θα κατευθυνθούν στον τερματισμό.
Το πακέτο συμμετοχής στον αγώνα περιλαμβάνει:
-Αριθμό συμμετοχής, παραμάνες και το «Chip» χρονομέτρησης.
-Αναμνηστικό μετάλλιο.
-Υδροδοσία.
-Υπηρεσία φύλαξης αντικειμένων.
-«Live» εξαγωγή αποτελεσμάτων.
-Ηλεκτρονικό Δίπλωμα Συμμετοχής.
-Αναμνηστικό Τεχνικό «T-shirt».
-Κόστος Συμμετοχής: 15 ευρώ (περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%).
-Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΑΜΚΕ «Race For Autism Gr».
Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.myrace.gr.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και για την αποφυγή καθυστερήσεων την ημέρα του αγώνα, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους το Σάββατο 1 Απριλίου από το Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, καθώς και την Κυριακή 2 Απριλίου από τη Γραμματεία πριν από τον αγώνα.
Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη των παρακάτω:
-Το e-mail με τον αριθμό συμμετοχής.
-Ταυτότητα ή Διαβατήριο.
Οι όροι συμμετοχής έχον ως εξής:
-Όλοι οι συμμετέχοντες δηλώνουν υπεύθυνα ότι έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είναι απολύτως υγιείς για να συμμετέχουν στην παρούσα αθλητική δραστηριότητα.
-Αποδέχονται πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα, που μπορεί να προκληθεί από και προς τον χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες, κίνηση, αλλά και κακή κατάσταση του οδοστρώματος.
-Παραιτούνται από οποιαδήποτε απαίτηση από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα, και αποδέχονται ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή τους.
-Οι συμμετέχοντες δίνουν την έγκρισή τους στους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες τους ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχουν καμία οικονομική ή οποιαδήποτε άλλη απαίτηση.
-Η εγγραφή θα θεωρείται ολοκληρωμένη εφόσον έχει πραγματοποιηθεί τόσο η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής όσο και η πληρωμή του αντίστοιχου κόστους. Τα τραπεζικά ή άλλα έξοδα επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα.
-Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι προσωπικές και δεν μεταφέρονται σε τρίτους σε καμία φάση της περιόδου εγγραφών.
-Σε περίπτωση αναβολής της διοργάνωσης, οι συμμετοχές θα μεταφερθούν για τη νέα ημερομηνία, που θα ορίσει ο διοργανωτής. Αν η διοργάνωση δεν πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία εντός του 2023, τότε θα κρατηθεί 5 ευρώ για κάθε συμμετοχή για διαχειριστικά έξοδα και θα επιστραφούν τα υπόλοιπα 10 ευρώ από το κόστος συμμετοχής.
-Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αλλαγής των όρων συμμετοχής, αφού προβούν στη σχετική ανακοίνωση.