ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Βόρειο Αιγαίο Μουσική

Το πιο θερμό χειροκρότημα στο «Volvi piano duo» για το «Ρεσιτάλ πιάνου για 4 χέρια», στη Λήμνο

Ένα θαυμάσιο «Ρεσιτάλ πιάνου για 4 χέρια» από το «Volvi piano duo» είχε την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Λήμνου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μαρούλα», χαρίζοντας το πιο θερμό χειροκρότημα στους δύο πιανίστες, Δημήτρη Παπαχαραλάμπους και Γιώργο Κεχαΐδη. Η ιδιαίτερα επιτυχημένη μουσική εκδήλωση διοργανώθηκε από την Κοινότητα Μύρινας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου.

Ο Δημήτρης Παπαχαραλάμπους και ο Γιώργος Κεχαΐδης παρουσίασαν έργα από τον 19ο έως τον 20ο αιώνα, των Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Γιοχάνες Μπραμς, Έντβαρντ Γκριγκ και Κλωντ Ντεμπισί, ενώ ολοκλήρωσαν το κοινό πρόγραμμα με ένα εντυπωσιακό βαλς, τη «Μασκαράτα», του Αράμ Χατσατουριάν.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Πρόεδρος της Κοινότητας Μύρινας κ. Παρασκευή Μοσχάκη και ο κοινοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Πλάντζος, ενώ ο πρόεδρος του Ο.Ε.Π.Α. Δήμου Λήμνου κ. Νίκος Μαρινάκης ευχαρίστησε και προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους δύο πιανίστες.
Μάλιστα, στο φινάλε του ρεσιτάλ, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους δεσμούς του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους με τη Λήμνο και τους ανθρώπους της, καθώς υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, αλλά και εργάστηκε στη συνέχεια στο νησί, ενώ ο ίδιος παρουσίασε μια δική του μουσική σύνθεση για πιάνο, τη «Ραψωδία της Λήμνου».

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως ο κ. Γιώργος Κεχαΐδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1980. Πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής το 1994. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Λυκείου Θεσσαλονίκης. Το 1997, πήρε το πτυχίο της Αρμονίας. Υπήρξε μαθητής στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην τάξη πιάνου της Φ. Φιλίπποβα, από το 1998, έλαβε πτυχίο πιάνου (2003) με Άριστα, παμψηφεί, και διάκριση για εξαιρετική επίδοση και Δίπλωμα πιάνου (2007) με Άριστα, παμψηφεί, και Β΄ βραβείο και τιμητική διάκριση εξαιρετικής επίδοσης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ως ενεργό μέλος με πιανίστες, όπως τους: Π. Βλαντιγκέροφ, Ρ. Μπέκερ, Ν. Καρούσι, Β. Γκέτσκε και Μ. Τιρίμο, και έχει δώσει ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις στην Β. Ελλάδα. Επίσης, μελέτησε στη Μουσική Ακαδημία της Σόφιας με τον Prof. Dimo Dimov. Εργάζεται ως καθηγητής πιάνου στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στη Μουσική Σχολή Δήμου Βόλβης και στο Πολιτιστικό Κέντρο Τριανδρίας.
Ακόμη, ο κ. Δημήτρης Παπαχαραλάμπους γεννήθηκε το 1977. Πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής σε ηλικία 8 χρονών στο Dortmund. Το 1994, πήρε το πτυχίο Αρμονίας. Υπήρξε μαθητής στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, απόκτησε το Πτυχίο πιάνου (τάξη κ. Αλέκας Τοκμακίδου) και το Δίπλωμα πιάνου (τάξη κ. Μάγια Παπαδοπούλου–Velcheva) και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ως ενεργό μέλος με πιανίστες, όπως τους: Γ. Χατζηνίκο, Inci Hausler–Altinok, Marina Kapatsinskaya, Λάμπη Βασιλειάδη, Ervin Leiter, Filipina Filipova κ.ά.. Επίσης, έχει δώσει ρεσιτάλ Πιάνου και συναυλίες Μουσικής Δωματίου σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό (Γαλλία, Χιλή). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2005 είναι στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και σήμερα υπηρετεί ως Προϊστάμενος στο Κατάστημα Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης.